kleurcodeHet uiterlijk van je blog is belangrijk en zal bepalen of bezoekers op je blog blijven, of meteen weer weg klikken.

Het belang van de juiste kleur

Eerder schreef ik in dit verband al over het belang van een goede header. Ook kleur is een belangrijk element voor de look van je blog. Een zwarte achtergrond geeft bijvoorbeeld een heel andere uitstraling dan zonnig geel!

Maar wat als je niet goed weet wat je wilt, of hoe je het moet aanpakken? Bezoek dan andere blogs! Bekijk de look and feel van blogs om ideeën op te doen. Wat vind je mooie blogs, wat niet? Wat spreekt je aan? Waar haak je op af? zo doe je ideeën op voor je eigen blog.

Hoe vind je de juiste kleur voor je blog?

Soms kom je op een blog, en dat is zo mooi, dat je denkt: 'Zo wil ik mijn blog ook graag maken!' Zo'n blog kun je dan als inspiratie gebruiken voor je eigen blog. Een blog namaken is weinig sympathiek. Maar je door een blog laten inspireren mag natuurlijk best. Stel je hebt een blog gezien met een prachtige kleur achtergrond. En jij wilt graag die kleur voor de titel van je blog.

Gratis tool: Eye Dropper

Je zoekt en je zoekt, maar je kunt de kleur niet precies zo krijgen als op dat blog. Dan heb ik goed nieuws! Er is een gratis tool waarmee je de exacte kleurcode kunt krijgen! Hij heet Eye Dropper en je kunt hem gratis installeren op Google Chrome. Als je dat hebt gedaan verschijnt rechtsboven in de adresbalk een pipetje. Dat is de Eye Dropper!

Hoe werkt de Eye Dropper?

  1. Je komt op een blog en denkt: 'Wat een schitterende kleur achtergrond! Die wil ik ook!'
  2. Je klikt op het pipetje
  3. Er gaat een venster open en je klikt op: 'Pick color from web'
  4. Vervolgens ga je met de muis over de kleur die je wilt. Je ziet dat de muis een 'vierkantje' is geworden. Dat vierkantje neemt de kleur aan van het gedeelte van de website waar je over heen beweegt.
  5. Ga naar de kleur die je wilt. Het vierkantje neemt die kleur aan. Klik er op.
  6. Het vierkantje onder het pipetje heeft nu de kleur die je mooi vond!
  7. Klik weer op het pipetje, en zie: de html code van de kleur die je zocht!

Wat heb je nodig voor Eye Dropper

Om Eye Dropper te kunnen gebruiken heb je Google Chrome nodig. Je kunt Eye Dropper hier vinden.

Wil jij een blog beginnen maar weet je niet hoe je het moet aanpakken? Op De Mamablogs vind je een artikel dat stap voor stap uitlegt hoe je een blog begint!

Vergelijkbare berichten

4 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *