Blogspot navigatiebar uitzetten in 5 stappen
Heb jij een Blogger blog? En heb je daar nog een Blogspot navigatiebar op staan?
En bezocht je een ander Blogger blog en zag je tot je schrik rechtsboven jóúw emailadres en een link naar jouw Blogger blog staan?
Dat overkwam Mieke, en zij dacht even dat ze gehackt was.
Maar dat is dus simpelweg de Blogger navigatiebar!
Hieronder zie je deze blogger navigatiebar, die standaard bovenaan een Blogspot blog staat:
Blogspot navigatiebar
De Blogspot navigatiebar is een service van Blogger die het Blogspot gebruikers makkelijk maakt om een nieuw blog te beginnen, of in te loggen op hun eigen blog. Zelf vind ik het een superlelijk ding, dus het eerste dat ik altijd doe is hem uitzetten.
Blogspot navigatiebar uitzetten
Wil jij de Blogger navigatiebar uitzetten? Of de kleuren aanpassen? Dat is heel simpel. Kijk maar:
- Ga naar blogger.com
- Klik op Layout of Indeling
- Bij Layout/Indeling zie je bovenaan het Navbar widget
- Klik rechts op Edit.
- Nu kun je kiezen uit verschillende kleuren navigatie bar, maar helemaal onderaan kun je hem ook helemaal uitzetten. Vink hiervoor Off aan.
- Klik op Save.
Wat zijn de voordelen van de Blogspot navigatiebar?
De meeste mensen halen hem meteen weg, maar deze navigatiebar heeft toch wel een aantal pluspunten. Het maakt het dus heel eenvoudig om snel in te loggen in je blog. Als je bijvoorbeeld een ander Blogger blog bezoekt, kun je via dat blog inloggen op je eigen blog. Daarnaast kunnen bezoekers met behulp van deze balk jouw blog makkelijk delen via e-mail, Facebook en Twitter. Maar goed, dan moeten je bezoekers dat wel weten en kunnen. En daar heb ik zo mijn vraagtekens bij.
Waarom zou je de Blogger navigatiebar weghalen?
In mijn ogen zijn er meer redenen om hem weg te halen dan om hem te houden. In de eerste plaats omdat hij gewoon niet zo mooi is. Zelfs niet als je de kleur aanpast. Een andere belangrijke reden is dat er nog steeds mensen zijn die denken dat een Blogspot blog minderwaardig is. En die balk identificeert jouw blog direct als een Blogger blog.
Heb jij vragen over jouw Blogger blog? Stel ze gerust in de comments hieronder.
De argumenten in dit artikel zal ik straks nog eens opnieuw doornemen, maar ik voel er inderdaad veel voor om de navigatiebar op mijn blogs weg te halen. Ik begrijp dat het weghalen ervan immers een standaardroutine is in Blogger.
Eigenlijk ben ik na een negatieve ervaring enige tijd geleden een beetje huiverig geworden om standaardzaken in Blogger te mollen. Ergens had ik gelezen dat je de datumaanduiding die standaard in je url’s staat, maar beter weg kan halen. Dat is geen standaardroutine in Blogger, dus ik moest er een externe script voor opnemen in de html-kodes. Zo gezegd zo gedaan. De datumaanduiding in de URL’s van alle posten weggehaald en ook de redirects meteen verzorgd. De dag erna paste ik een post enigszins aan, maar url was met geen mogelijkheid meer te testen in de Google webmastertool. De datumaanduiding in de URL’s van Blogger zal ik dus nooit meer verwijderen!!!!
Ook heb ik zeer slechte ervaringen met een Blogger-blog met vele duizenden bezoekers, dat ik ooit overhaalde naar een WordPress-omgeving. Achteraf was ik minder gelukkig, naar ik meen met de invulling van het categorie-veld in WordPress. “Dan maar weer terug naar de Blogger-omgeving” zei de stumper. Dom, dommer, het domst! Krijg op dit moment vrijwel geen bezoekers meer op dat ooit zéér goed lopend blog.
Blogger biedt inderdaad niet de mogelijkheid van een url zonder datum. Ik zou me daar ook niet aan wagen Servé.
Wat vervelend dat je bezoekersaantallen zo zijn ingestort naar je verhuizing terug naar Blogger. Werkt alles wel goed?
Dank voor je reactie Bloggelientje. Voor het oog werkt alles weer normaal, alleen kijkt er geen hond meer naar mijn blogbijdragen, ook niet naar de nieuwe posten. Voor de overgang naar WordPress gebruikte ik een script dat was aanbevolen door Antogonist. Niks verkeerd daarover, het script deed gewoon wat het moest doen. Hoe ik de terugkeer naar Blogger voor elkaar heb gekregen, kan ik niet meer navertellen. Maar kennelijk heb ik door al mijn gestuntel vriend Google geschoffeerd. Mijn blog is daardoor volledig uit de gratie geraakt.
Toch wil ik hier ook iets positiefs melden. Soms laat ik op jouw site wel eens een van mijn ‘URL-letjes’ vallen en dat is meteen merkbaar. Niet dat er dan meteen hele volksstammen bezoekers op afkomen, maar kennelijk bezit jij toch de nodige autoriteit op bloggebied. Ook vind ik soms zeer nuttige en bruikbare tips bij je terug.
Bedankt dat ik af en toe een beetje mag meeliften op jouw succes.
Groet,
Servé
Dank voor – alweer – een super bruikbare blog. Ik heb de navigatiebar direct weggehaald. Probleem is wel dat ik nu niet meer zo goed kan vinden hoe ik moet inloggen om mijn eigen blog te kunnen bewerken. Domblondje of is dat nu echt ingewikkeld geworden?
oh wat knap weer van jou !!dat je allemaal were oplossingen biedt, maar ik weet zelf niet hoe ik dan moet inloggen om mijn eigen blog bij te werken net als bovenstaande Geo Kars. Ben niet blond wel oud
( haha)groetjes van gebreidesjaals.blogspot.com
;-)
Heb me naar aanleiding van dit advies eens wat in de materie verdiept Wie een standaard template van Blogger gebruikt, kan vanaf 2017 ook kiezen voor een aantal responsive thema’s, thema’s dus die zich qua breedte aanpassen aan het door bezoekers gebruikte medium (PC, laptop, smartphone etc.). Wie zijn blog tegenwoordig hoger wil laten ranken, komt er dus niet onderuit om zo’n responsive thema te gebruiken. Ik ben er niet absoluut zeker van, maar volgens mij bezit geen van deze responsive thema’s nog de conventionele navigatiebalk van Blogger. Achteraf bezien vraag ik mij daarom af of deze tip niet een beetje achterhaald is.