Blogger: Post deleted

Werd jij vandaag ook opgeschrikt door een eng mailtje van Blogger met in de titel iets als: '

Your post titled "Slijm maken met baking soda: Ahaa! Zo doe je dat!" has been deleted'?

Ik had er een stuk of 20 in mijn mailbox!

Blogger mailtje met aankondiging verwijderde blogposts

Van dergelijke mailtjes kun je flink schrikken. Het is erg verontrustend als Blogger zo maar je blogposts gaat weghalen! Bovendien slaat het bericht nergens op. De meeste blogposts zijn namelijk prima, en totaal niet in strijd met de richtlijnen.

Hieronder de inhoud van het verontrustende mailtje van Blogger:

Hello,

As you may know, our Community Guidelines (https://blogger.com/go/contentpolicy) describe the boundaries for what we allow-- and don't allow-- on Blogger. Your post titled "Slijm maken met baking soda: Ahaa! Zo doe je dat!" was flagged to us for review. We have determined that it violates our guidelines and deleted the post, previously at http://www.demamablogs.com/2021/03/slijm-maken-met-baking-soda-ahaa-zo-doe.html.

Why was your blog post deleted?
Your content has violated our Malware and Viruses policy. Please visit our Community Guidelines page linked in this email to learn more.

We encourage you to review the full content of your blog posts to make sure they are in line with our standards as additional violations could result in termination of your blog.

For more information, please review the following resources:

Terms of Service: https://www.blogger.com/go/terms
Blogger Community Guidelines: https://blogger.com/go/contentpolicy

Sincerely,

The Blogger Team

Heb jij ook zo'n mailtje van Blogger gehad?

Wat moet je nou doen als jij ook zo'n mailtje hebt gehad? Het antwoord is simpel: helemaal niets. Je kunt het rustig afwachten. Inmiddels heb ik namelijk ook alweer diverse mailtjes gekregen van Blogger dat mijn blogposts weer terug zijn geplaatst.

Hieronder een voorbeeld van één van de mailtjes die ik kreeg nadat ze me de stuipen op het lijf hadden gejaagd:

'Hello,

We have re-evaluated the post titled "Top 5 thuiswerkideeën voor mama's!" against Community Guidelines https://blogger.com/go/contentpolicy. Upon review, the post has been reinstated. You may access the post at http://www.demamablogs.com/2017/07/top-5-thuiswerkideeen-voor-mamas.html.

Sincerely,

The Blogger Team'

Kortom: het is een algemeen probleem, en Blogger is bezig er wat aan te doen.

Wat kun je doen om dit in de toekomst te voorkomen?

Ook al blijkt het een foutje te zijn van Bloggers kant, fijn is dit natuurlijk niet. Het laat de kwetsbaarheid zien die je als gebruiker van het Blogspot platform blijkbaar toch hebt...

Mijn advies is:

 • Maak maandelijks een backup van al je blogposts. Lees ook mijn post: Blog backup maken voor dummies. Mocht Blogger dit kunstje dan nog een keer flikken, dan ben je voorbereid en raak je niet inhoud kwijt.
 • Kijk regelmatig op het forum van Blogger. Als je daar nu bijvoorbeeld gaat kijken, zie je dat diverse bloggers dit probleem rapporteren. Dat betekent doorgaans dat je eerst even kunt afwachten, omdat het niet specifiek een probleem van jou alleen is.
 • Overweeg een overstap naar WordPress. Dit zeg ik niet graag, want ik vind Blogger doorgaans erg fijn. Maar het feit dat ze zo maar blogposts kunnen weghalen vind ik verontrustend. Hoewel ik nog niet bereid ben om al mijn blogs over te zetten naar Blogger. Ik ga er toch maar even vanuit dat dit een eenmalig probleem is.

P.S. Heb jij het tweede mailtje gehad met het nieuws dat je blogpost is teruggezet, maar als je op de link klikt krijg je toch een 404 error? Dan staat de post waarschijnlijk in 'draft'. Kijk bij je blogposts en publiceer de post opnieuw.

Heb jij het mailtje ook gehad?

Vergelijkbare berichten

11 reacties

 1. Ja, ik kreeg ook zo'n mailtje en 1 post is verwijderd.
  Ik schrok me suf!!
  Ben dus blij met deze post van jou!

  Als ik een back-up maak krijg ik deze tekst:
  "This is an Atom formatted XML side feed. It is intended to be viewed in a Newsreader or syndicated to another side."
  Wat moet ik doen?

  Dank en groet,
  Lizzy

  1. Ja, wat een schrik hè?! Blij dat ik kon helpen.

   Wat er bij jou gebeurt is dat je een backup van je blog theme maakt. Wat je wilt hebben is een backup van de inhoud van je blog. Die maak je op een andere manier. Zie hieronder:

   Blogger.com
   Settings
   Scroll omlaag tot je ziet Manage blog
   Kies Back up content
   Een venster popt up en dan kies je download.

   Klaar!

 2. Dat herken ik heel erg goed want onlangs waren er vele blogs weg van de natuur website en later ontving ik weer een mail dat het terug was gezet. Pff was inderdaad even schrikken. Vandaag had ik op mijn eigen blog ook weer zoiets en ontving wit scherm. Best wel tijdje geduurd en er ook hen van op hoogte gebracht. En heel gek wat later was alles er weer. Zit er soms een bug in of wat is dit want je schrikt toch wel even hiervan. Waar ik wel raad van wilt hebben is dat er een wieltje draait onder een gedicht die heel vaak gelezen wordt en dat is over Discriminatie en ik vermoed dat men zelf een reactie heb verwijderd maar vroeger kon je dit zien en dan verwijder dit en was het in orde. Maar die optie zie ik niet meer in blogger. En weet niet goed hoe ik het nu moet doen. Heb als update er wat bij geschreven want is niet leuk als men niet meer reageren kan en ook hun eigen reacties niet meer ziet staan. Ene vaste blogger en een vriend uit Amerika schreef mij dit dat hij niks kon zetten en omdat ik alle reacties modereer kwam dit bericht wel in mijn mailbox. Dus als er tips zijn hoe ik dit nu weer moet oplossen zijn ze welkom.

   1. Tine, het is goed mogelijk dat dit veroorzaakt wordt door het blog theme dat wat ouder is. Je zou eens kunnen proberen om een ander (recent) theme te activeren en dan te kijken of het wieltje weg is. Je gebruikt nu een zogenoemd 'dyanmic theme'. Dat is gebaseerd op diverse scripts. Waarschijnlijk is eentje daarvan stuk. Dit kunnen wij niet maken. Je zou het probleem daarom ook rapporteren op het officiële Blogger forum.

    Maar de simpelste oplossing is dus simpelweg kijken of het probleem verdwijnt met een ander theme.

 3. Gisteren had ik weer zo een compleet wit scherm maar heb geen mail ontvangen dat er wat weg was. Na een uur toen ik weer keek deed het scherm het weer. Vind ik dit ook heel vreemd en op de natuur website had ik wel dat en wat verwijderd had en later weer een mail dat het weer terug stond maar toen in concept. Was dit een bug van hun kant?

 4. Hi Nicole,
  Ik heb zo'n mailtje ook gehad. Geen idee waarom want het was een reisverslag en niet in strijd met de regels. Ik heb toen één woord in de titel veranderd en kreeg daarop een mailtje dat de post terug was geplaatst. En een dag nadien wéér een mail dat ie was verwijderd. Als ik nou gewoon eens wist waarom ...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *