witregels blogspot

Anita mailde mij met een vraag over haar Blogspot blog:

'Op mijn blog (blogger) heb ik in de rechterkantlijn een Over Mij staan. Het zogenaamde gebruikersprofiel. Nu komt in de layout de gehele tekst achter elkaar te staan, de witregels zijn verdwenen. Weet jij toevallig hoe ik er witregels tussen krijg?'

Een heel goede vraag Anita!

En eentje die voorheen niet aan de orde was, want voordat Blogger weer eens verbeteringen doorvoerde, kon je met behulp van een return simpelweg witregels maken tussen je alinea's in de gadgets. Maar zelfs als je nu in de tekst van het gadget netjes een witregel maakt tussen de alinea's of zinnen, krijg je toch één lange lap tekst in je sidebar te zien.

Waar zijn de witregels gebleven?!

Hieronder zie je het probleem waar Anita het over heeft:

witregels

Zoals je ziet is het één lap tekst.

Maar gelukkig is de oplossing heel simpel!

Blogspot: hoe krijg je witregels tussen alinea's in de sidebar?

Het probleem nog een keer in beeld:

Hieronder laat ik eerst nog weer even het probleem zien. Hieronder heb ik een text gadget gemaakt, en zoals je ziet heb ik daar met de return knop netjes witregels ingemaakt:

blogspot witregels

Maar toch krijgen bezoekers een lap tekst te zien:

blogspot witregels

De oplossing voor dit Blogspot probleem!

Zoals ik al zei is de oplossing heerlijk simpel. Overal waar je een witregel wilt, zet je gewoon twee keer <br>. Maak je geen zorgen: die <br> is niet te zien in je blog!

blogspot witregels

En dan krijg je dit:

blogspot witregels

Tataaa! Is het niet heerlijk als een probleem simpel is op te lossen?!

Ook Teunie van het blog Eenvoudig Leven heeft dit probleem in haar sidebar:

witregels blogger

Waarom zijn witregels eigenlijk zo belangrijk?

Het komt gelukkig niet zo vaak voor, maar er zijn nog bloggers die lange lappen tekst typen, zonder witregels. Meestal haak ik meteen af. Want ik heb geen zin in zo'n lange lap tekst. Sterker nog, het irriteert mij vaak een beetje.

Want zo'n blogger verwacht dan van een lezer dat die tijd en energie investeert in zo'n lap tekst, zonder dat het duidelijk is waar het over gaat. En zonder soelaas onderweg, want er is nergens een witregels om je ogen even te laten rusten.

Nou hoeft de verwachting dat je lezer een lange lap tekst van jou gaat lezen niet onredelijk te zijn. Als je een enorm begenadigd schrijver bent bijvoorbeeld. Maar als je bijvoorbeeld lange lappen tekst schrijft over wat je die dag hebt gegeten, of hoe je hortensia bloeit... Tsja, dan vind ik het best een uitdaging om zo'n lap tekst uit te lezen.

Hieronder zet ik het belang van witregels in een blogpost op een rijtje!

4 redenen waarom witregels zo belangrijk zijn

 1. Ze maken een tekst aantrekkelijker. De kans dat je bezoekers je post ook echt gaan lezen is groter.
 2. Een grote lap tekst schrikt veel mensen af. Het is alsof je ze vraagt om een naar de overkant van een brede rivier te springen, zonder tussensprongen onderweg.
 3. Ze geven je bezoekers de kans om even bij te komen.
 4. Combineer ze met tussenkopjes en de kans dat mensen je blogpost ook daadwerkelijk lezen wordt nog groter. Want niet alleen geef je ze onderweg adempauzes, ze kunnen ook nog in één oogopslag zien waar het over gaat!

Blogspot theme links toevoegen naar oudere en nieuwere posts

Heb jij vragen of problemen over je blog? Vertelt het in de comments hieronder!

 

Vergelijkbare berichten

5 reacties

 1. Wat leuk. Ik heb het geprobeerd op kostbaar onder mijn foto in de zijkant. Het is geen lange lapt tekst. Maar dat was omdat ik geen witregels kon maken toen. Nu kant ik het wel. Wie weet verander ik nog wat.

 2. Hoi,
  wij houden al jaren een vakantiewebsite bij. Tijdens de reis staat het meest recente bericht bovenaan. Dat is handig voor ons en de lezers. Na afloop wil ik graag dat het oudste bericht bovenaan staat omdat chronologisch uiteindelijk handiger is.
  Nu doe ik dat door bij alle berichten handmatig de datum + tijd aan te passen, zodat ze chronologisch staan.
  In de sidebar is er wel een optie om in het blogarchief het oudste bericht eerst te plaatsen.
  Is er ook een optie om heel snel bij alle berichten de oudste boven te krijgen? of is dat toch steeds handmatig aanpassen?

  1. Hoi Esmée, ik heb het voor je nagekeken, maar helaas. Het is zoals ik dacht: je kunt niet op een makkelijke manier de oudste post bovenaan zetten. De enige manier is inderdaad handmatig de datum aanpassen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *