foto's blogbericht Blogger platform

Als je net als ik een Blogger/Blogspot blog hebt dan heb je je dit misschien ook wel eens afgevraagd:

Waar vind ik alle foto's die ik heb geupload naar mijn Blogger blog?

Dat blijkt heel eenvoudig te zijn.

Foto's blogbericht vinden van je Blogger blog

Lange tijd kon je de foto's en afbeelindingen van je Blogger blog vinden op: https://get.google.com/albumarchive. Je kon daar een album vinden met de titel van je blog. En daarin zaten je foto's! Mijn oudste Blogger blog dateert uit ergens in 2003, dus het was erg leuk om al die vergeten foto's terug te zien : )

Maar dit Google Album Archive is 'no longer available!'

Lekker dan.

Waar kun je dan nu de foto's en afbeeldingen vinden die je hebt geupload naar je blog?

Je vindt die in de Blogger media manager!

En ook nog even dit over foto's blogbericht!

Ik raad met klem aan om foto's en afbeeldingen te gebruiken in je blogpost. En wel hierom:

  • Het maakt je blogpost aantrekkelijker voor je bezoekers.
  • Als mensen enthousiast worden van je blogpost is hij veel makkelijker en leuker om te delen als je er een afbeelding in hebt staan. Zowel op bijvoorbeeld Facebook als Pinterest.
  • Je kunt beter mee doen aan linkparty's!

Heb je zelf een foto's, en vraag je je af waar je aan goede afbeeldingen kunt komen? Lees dan mijn post Gratis afbeeldingen.

Comprimeer je afbeelding voor je hem in je blogpost zet

Als je foto's en afbeeldingen gebruikt, dan is het slim om die eerst even te optimaliseren. En met optimaliseren bedoel ik dat je er kleinere bestanden van maakt. De foto/afbeeldingen blijft even groot, maar hij neemt  minder plek in als je hem comprimeert. En dat is weer gunstig voor de laadsnelheid van je blogpost. WordPress bloggers kunnen dit doen met een plugin, maar als Blogger blogger kun je gratis gebruiken van bijvoorbeeld TinyPNG. Die gebruik ik tenminste altijd.

Het is heel eenvoudig: je sleept de afbeelding die je wilt minimaliseren op de daarvoor bestemde plek, en ze maken hem kleiner voor je. Vervolgens download je de geoptimaliseerde afbeelding, en upload je hem naar je blogpost. Je bezoekers zien het verschil niet, maar ze merken het wel in de laadsnelheid van je blog.

En het is nog gratis ook : )

Foto's blogbericht: samenvattend

In deze post las je waar je de foto's en afbeeldingen die je hebt gebruikt in je blogposts op het blog platform van Blogger terug kunt vinden. Verder legde ik uit waarom het belangrijk is afbeeldingen te gebruiken in je blogposts en hoe je ze kunt comprimeren. Dat laatste is belangrijk om je blog vlot te laten laden.

Hier vind je alle posts voor Blogger bloggers!

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Ja goed dat je daarop wijst!
    Ik probeer foto's die ik niet gebruikt heb, zo veel mogelijk te wissen uit mijn archief. Want ze nemen allemaal ruimte in, totdat je aan het punt komt dat je ervoor moet gaan betalen.

  2. In het begin kon ik geen plek vinden waar blogspot foto's opborg en dat ik ook maar invloed had op hun rare naamgeving. Sinds die tijd staan m'n foto's voor blogspot gewoon op wordpress.com. Per account is daar 3GB ruimte en je kunt er oneindig veel accounts aanmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *