blogger cookies barIn een vorige post legde ik uit hoe je lelijke Blogger cookies bar kunt aanpassen wat betreft kleur en tekst, zodat hij minder opvalt en beter bij je blog past. Maar wat als je hem eigenlijk op een andere plek wilt hebben? Bijvoorbeeld helemaal onderaan?

Dat kan!

In deze post leg ik uit hoe je dat doet. Het is nog eens makkelijk om te doen ook.

Stap 1: ga naar je Blogger Dashboard

Stap 2: Klik op 'Template'

template

Stap 3: Klik op 'Customize'

blogger cookies

Stap 4: Klik op 'Advanced'

blogger cookies

Stap 5: Scroll omlaag tot je bij CSS komt en klik daar op

add css

Stap 6: Plak onderstaande code in het veld dat zich heeft geopend

.cookie-choices-info {position: fixed; top: auto !important; bottom: 0px !important;}

blogger cookies

Stap 7: klik rechtsboven op de oranje knop met de tekst 'Apply to blog'

blogger

Klaar! Als je nu naar je Blogger blog gaat, staat de cookies bar onderaan je blog : )

Wil je de stijl van je Blogger cookies bar aanpassen? Lees dan deze post: Zo personaliseer je die lelijke cookies bar van Blogger.

Vergelijkbare berichten

18 reacties

 1. Dat klinkt simpel inderdaad Nicole.
  Ik ben nog niet verder gekomen met mijn blog maar ja,
  alles tegelijk lukt niet ;-)
  Ik hoop er binnenkort weer mee verder te gaan.

  Fijne zondag!

 2. Hoi Nicole, ik heb een vraagje voor jou. Hoe kan ik zien of dat de balk van cookies bar op mijn blog staat? Ik heb namelijk sinds kort een nieuwe template en ik weet nu niet of dat het nog allemaal werkt. Ik hoop dat je mij hierbij kunt helpen. Alvast bedankt. ☻ Gr. Elsa

  1. Hoi Elsa, ik heb je blog even bekeken. Het ziet er mooi uit! Maar ik zie inderdaad geen cookies bar. Ik heb zelfs nog even incognito je blog bezocht, maar ook dan krijg ik geen cookies bar.

   Ik heb met behulp van cookiechecker.nl gekeken of je blog cookies heeft. En dat heb je inderdaad. Dat betekent dat een cookiemelding verplicht is.

   Ik zou die dus zeker toevoegen aan je blog. Als dat lastig is zou ik Pipdig, de makers van je theme, even om hulp vragen!

   Succes, en als je nog meer vragen hebt, dan help ik graag : )

 3. Top Nicole! Het is gelukt. D.w.z. ik denk dat het gelukt is. Makkelijke stappen hoor! Goed dat je het even noemde op mijn vernieuwde blog. Ik heb m'n nieuwe template ook nauwelijks getest. Had gewoon zin om 'm er op te zetten :-))

  Ps: template heet bij blogger nu theme.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *