bloganalyseMahwish richt zich met haar blog Mammiemammie.nl op moeders met jonge kinderen.

Over Mammiemammie

Met mammiemammie.nl wil Mahwish andere moeders herkenning, informatie en inspiratie bieden. Mahwish maakt gebruik van het gratis platform WordPress.com, maar heeft geïnvesteerd in een eigen .nl adres. Een pagerank heeft haar blog nog niet. De titel en de url van het blog matchen!

Mahwish wilde graag een bloganalyse omdat ze nog een beetje 'zoekende' is.

Visueel

Mijn eerste indruk van Mammiemammie.nl is dat dit blog rustig en professioneel oogt. Wel mist het persoonlijkheid. Er zijn geen elementen die er uitspringen, en de aandacht vangen. Er is niets unieks aan dit blog.

Mahwish heeft gebruik gemaakt van het gratis Adelle theme. Het kleurgebruik past bij het onderwerp van het blog, en is goed doorgevoerd door het hele blog. Zo matcht bijvoorbeeld de kleur van de links de 'stippen' op de achtergrond.

Header en tagline

De header bevat de blogtitel en een tagline. Beide maken duidelijk dat Mammiemammie.nl een blog voor moeders is. Ik vind dat de tagline 'Over moederschap en lifestyle' nog wel iets specifieker mag. Lifestyle is een vrij algemene term. Het formaat van de header is uitstekend.

Adviezen header en tagline

 1. Geef de header meer persoonlijkheid door een afbeelding te gebruiken.
 2. Gebruik een afbeelding om bezoekers duidelijk te maken waar je blog over gaat.
 3. Wees nog wat specifieker in je tagline over wat mensen op dit blog kunnen verwachten.

Navigatie

Meteen onder de header vind je de navigatie! Daarin zijn de twee belangrijkste dingen opgenomen: een contact mogelijkheid en een about pagina. Helemaal goed. Wel miste ik bij de About pagina een foto.

Advies navigatie

 1. Er is nog best veel ruimte over in de navigatiebalk. Is er misschien een categorie posts die heel populair is, die je onder de aandacht wilt brengen? Plaats dan een link in je navigatiebar naar die categorie.
 2. Als je adverteerders ruimte wilt bieden voor advertenties, plaats dan een link in de navigatie naar een pagina met informatie hier over.

Sidebar

Sidebars zijn bedoeld om bezoekers meer informatie te geven. Over je blog, over jou, wat je belangrijk vindt etc. Dit staat in de sidebar van mammiemammie.nl:

 • Social media buttons
 • Zoekfunctie
 • Meest recente berichten
 • Categorieën
 • Archief
 • Volg op Instragram button
 • Advertentie
 • WordPress Follow mogelijkheid
 • Facebook button
 • Bloglovin' button
 • Advertentie
 • Advertentie

Adviezen voor de sidebar

 1. Zet onder de zoekfunctie een Welkom stukje met een foto van jezelf. Vertel in een paar woorden waar je blog over gaat en wie je bent. Dit geeft je blog ook meteen meer persoonlijkheid. Maak lezers duidelijk wat ze kríjgen op jouw blog.
 2. Het is jammer van de ruimte 'above the fold' om daar 'recente berichten' te hebben! Je recente berichten zijn namelijk toch al zichtbaar in de 'body' van je blog. Vervang dit met je populairste posts!
 3. Als het mogelijk is zou ik de Bloglovin button, de Instagram button en de WordPress follow button bij de andere social media buttons bovenaan zetten. En in de stijl van de social media buttons. Dat zorgt voor meer eenheid.
 4. Voeg een contact button toe aan de sociale media buttons.
 5. Je gebruikt tags in je posts. Zet die ook in je sidebar.
 6. Er zullen weinig bezoekers zijn die zeggen: 'Laat ik eens kijken wat ze schreef in 2001.' Ik zou het archief daarom onderaan zetten, of verwijderen.

Inhoud

Mahwish maakt goed gebruik van witregels en tussenkopjes. Dit zorgt ervoor dat lezers 'op adem' kunnen komen in de tekst. Hierdoor speelt ze bovendien goed in op de gewoonte van internetbezoekers om artikelen te 'scannen'.

Social Media en sharing

Mahwish biedt bezoekers de mogelijkheid haar posts te delen op Facebook, Twitter en per email. Maar niet op Pinterest, terwijl ze daar in de sidebar zelf wel een button voor heeft.

Advies

Zorg dat de mogelijkheden om posts te delen matchen met je social media buttons in de sidebar.

Advies

Maak mammiemammie.nl onmiddellijk smart phone vriendelijk! Dat is heel gemakkelijk te regelen. Op je Dashboard ga je naar 'Appearance' en onderaan zie je 'Mobile' staan. Klik daar op, en vink vervolgens 'Enable Mobile' aan! Save.

Mammiemammie.nl volgens SEOQuake

SEOQuake is een handig hulpmiddeltje om te checken of je blog goed geoptimaliseerd is. En het is gratis. Volgens SEOQuake gebruikt Mahwish teveel H1 tags. Je mag per post 1 H1 tag gebruiken. H2 tags mag je wél onbeperkt gebruiken. Lees hier meer over H-tags.

De overige informatie die SEOQuake oplevert is iets lastiger te gebruiken voor Mahwish, omdat een wordpress.cóm blog wat beperktere mogelijkheden heeft dan wordpress.org blogs. Maar als haar doel 'herkenning bieden' blijft, dan is dit niet zo relevant.

Algemeen

Er zijn veel blogs van moeders voor moeders. Wat onderscheidt mammiemammie.nl van al die andere blogs? Wat biedt mammiemammie.nl mij, wat al die andere blogs niet bieden?

Mijn algemene advies is: Zorg dat je blog meer uitstraling en persoonlijkheid krijgt waardoor het zich meer zal onderscheiden van andere blogs. En zorg dat je voor jezelf helder krijgt wat je doel precies is , en wat je wilt bereiken met je blog.

Succes!

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *