beginnen met bloggen

Beginnen met bloggen.

Wat heb je dan nodig?

Heel weinig!

Beginnen met bloggen

Eén van de grote voordelen van werken als fulltime blogger is dat je zelf je product/dienst bent.

Dat betekent dat je amper grote investeringen hoeft te doen als je wilt beginnen met bloggen.!

Eigenlijk heb je aan een laptop/computer genoeg!

Wat dat betreft lijkt bloggen wel een beetje op hardlopen.

Dat is ook iets waar je weinig voor nodig hebt.

Maar dat wil natuurlijk niet zeggen dat er geen dingen zijn die fijn zijn om er bij te hebben!

5 x Beginnen met bloggen

  1. Zoals ik al zei is een computer of laptop een eerste vereiste als je wilt beginnen met bloggen. Dat is immers waar je je blogposts op schrijft en publiceert. Hoewel je ook kunt bloggen vanaf een smartphone, heb je als serieuze blogger toch wel echt een computer nodig vind ik. Al is het maar voor je research.
  2. Een werkplek. In theorie kun je als blogger overal werken. Je neemt je laptop mee, gaat ergens zitten, en voila. Bloggen maar. Maar een eigen werkplek is wel aangenaam. Ik ben tenminste erg blij met mijn kantoortje achter onze keuken. Wel is de laminaat vloer in mijn kantoortje beschadigd door mijn 'bureaustoel,' die eigenlijk een keukenstoel is. Omdat ik regelmatig met mijn stoel naar achteren schuif, zijn er flinke slijtsporen te zien. Wat dat betreft had ik beter voor een bureaustoel op wieltjes kunnen kiezen. Voor een pvc vloer geldt hetzelfde: investeer in een bureaustoel op wieltjes, en voorkom dat je de vloer in je werkruimte per ongeluk beschadigd. Voordelen van een laminaat en pvc vloer vind ik dat je ze heel makkelijk kunt schoonhouden. Bovendien vind ik zo'n gladde vloer een stuk frisser dan stoffen vloerbedekking. En hoe minder tijd je aan je huishouden hoeft te besteden, hoe meer tijd je hebt voor bloggen ; )
  3. Canva. Ik ben dol op Canva! Ik gebruik het elke dag om mooie afbeeldingen voor mijn blogposts mee te maken. En het is nog gratis ook. Als je voor de betaalde versie kiest, heb je veel meer mogelijkheden. Maar ik vind de gratis versie ook al geweldig.
  4. Ubersuggest! Waar zou ik zijn zonder mijn Ubersuggest! Toen ik twintig jaar geleden begon met bloggen had ik nog nooit van SEO gehoord. Ik schreef mijn blogposts en dacht daar verder weinig over na. Anno 2022 gebruik ik toch graag even Ubersuggest als ik een idee heb voor een blogpost. Dan kijk ik welk keyword het meest geschikt is om centraal te stellen in de content van de blogpost. Want waarom niet? Als ik dan toch een blogpost schrijf, dan is het goed om te kijken waarin de meeste interesse is. Zo kan ik de post afstemmen op de behoefte van mijn potentiële bezoekers. Bovendien zie ik keyword research ook als een service naar bezoekers toe: als blogger help je ze om de informatie te vinden die ze zoeken.
  5. Een smartphone om foto's mee te maken. Een echte camera kan natuurlijk ook, maar dat is doorgaans een stuk duurder. En Noor de Groot van The Queen of Jetlags gebruikt ook simpelweg haar iphone voor al haar foto's. En zij is enorm succesvol met haar foto's en haar Instagram account. Dus als het goed genoeg is voor haar, dan is het goed genoeg voor ons : )

Afgezien van deze praktische zaken heb je als blogger enthousiasme en doorzettingsvermogen nodig. Er zwerven eindeloos veel 'bloglijken' rond op het internet. Blogs die zijn verlaten, en nooit meer worden ge-update.

De blogger heeft het opgegeven of zijn of haar interesse verloren.

Of het succes kwam niet snel genoeg.

Beginnen met bloggen: tot slot

Wil jij beginnen met bloggen? Weet dan dat je vandaag nog kunt beginnen! Ga bijvoorbeeld naar blogger.com en start een gratis blog. Meer is er niet voor nodig! Geen hoge aanloopkosten, inkoop etc.

Gewoon jij en je computer.

Leestip

Hoe ziet de ideale werkplek van een blogger eruit?

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Nicole, hopelijk weet jij wat er gaande is en heb je een oplossing. Sinds een tijdje is bij Blogger het reactieveld veranderd en kun je niet meer reageren zonder de omhaal van naam, account, url of de keus anoniem te reageren. Het is zelfs zo gortig dat je op je eigen blog niet rechtstreeks meer kunt antwoorden op een reactie. Ik moet mijn eigen reacties modereren. Ik heb echt alles nagelopen en de helpdesk geraadpleegd maar die komt met de standaard oplossingen die iedere blogger zelf wel kan vinden. ik heb nu een paar anonieme reacties van bloggers waarvan ik zeker weet dat ze dat normaal nooit zouden doen. Ik krijg klachten van bloggers die niet meer kunnen plaatsen. Bij beneemt de gang van zaken het plezier in bloggen. Hopelijk weet je raad.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *