werkplek blogger

Hoe ziet de ideale werkplek van een blogger eruit?

Veel bloggers beginnen met bloggen aan de keukentafel!

Vaak met een laptop.

En je ziet vaak geromantiseerde beelden van mensen die bloggen vanuit hun hangmat, of in kleermakerszit op hun bed zitten bloggen. Het kan inderdaad, maar wie serieus wil bloggen zal toch een echte werkplek nodig hebben.

Daarom hieronder 6 tips voor de ideale werkplek van een blogger.

6 tips voor de ideale werkplek van een blogger

 1. Met stip op 1: zorg voor goede apparatuur om op te bloggen. Ik blog op een Apple computer met een zogenoemd magic keyboard en een Apple magic mouse. Vooral het toetsenbord vind ik geweldig. Mijn vingers vliegen moeiteloos over de toetsen. Ik wil nooit meer anders.
 2. Een goed bureau op de juiste hoogte. In het algemeen gelden de volgende richtlijnen voor een bureau: De hoogte moet kunnen variëren tussen de 62 tot 82 cm boven de vloer. Het werkblad van het bureau moet minimaal 129,9 cm breed en 80cm diep zijn.
 3. De juiste lichtinval. Niets is zo irritant als niets kunnen zien op je computerscherm omdat de zon schijnt. Mijn bureau staat voor mijn raam, en mijn computer staat in het raam. Eigenlijk is dat dus helemaal niet zoals het hoort. De gordijnen die er hangen zijn leuk, maar houden zeker in de zomer onvoldoende het licht tegen. Dan zit ik me te behelpen met een oude schoolplaat van Jezus om de zon tegen te houden. Een betere oplossing zouden houten jaloezieën zijn. Die hebben als extra voordeel boven gewone gordijnen, dat je het licht naar wens kunt aanpassen. Is het buiten somber en grijs? Dan zet je de houten jaloezieën wijd open. Schijnt de zon zo fel dat je er last van hebt? Dan kun je jaloezieën zo aanpassen dat ze het licht tegenhouden.
 4. Een verantwoorde bureaustoel mag natuurlijk ook niet ontbreken.
 5. Hoewel een printer niet strikt noodzakelijk is, kan die zeker handig zijn als blogger.
 6. Een plankje voor boeken. Hoewel ook dit niet noodzakelijk is, kan een boekenplank met boeken om dingen op te zoeken fijn zijn op je werkplek. Ik heb zelf tenminste een aantal boeken over bloggen in mijn kantoortje staan die ik zo kan pakken.
 7. Als je nog kleine kinderen hebt, heeft de ideale werkplek van een blogger een deur. Het liefst eentje die op slot kan ; )

Tot slot

Als blogger heb je in principe maar weinig nodig. Maar dat wil niet zeggen dat een goede werkplek onbelangrijk is. Het juiste bureau en de juiste bureaustoel in combinatie met de juiste gordijnen doen wonderen!

Op Euronorm.net vind je meer informatie over het belang van de juiste werkplek.

Hoe ziet jouw werkplek als blogger eruit?

Vergelijkbare berichten

3 reacties

 1. Ik gebruik al jaren een laptop op m'n lap. Heb geen bureau. Wel heb ik een muisplank. Dwz ik tik vaak op m'n verstelbare bed en dan mag m'n muis niet wegzakken in de dekens. Gewoon een A5-je van dik karton en de muis op maximum snelheid. Heb ook touchpad, trackerball en joystick gebruikt, maar die halen het niet bij de snelheid en nauwkeurigheid van een muis.

  Kijk op ook TV op m'n laptop en zit er mee in online vergaderingen. Printen heb ik de laatste 5 jaar niet gedaan. De huidige heeft weer een redelijk toetsenbord met kuiltjes in de toetsen en voldoende ruimte tussen de toetsen en toetsen die je flink in mag drukken. Heb ook een donker huis en om die reden staat de helderheid van het display erg laag. Spaart energie en ogen. Ik laptop al sinds 1985 en kan mensen heel wat leren over ergonomie. Beste is goed naar je eigen lichaam luisteren en dingen uitproberen. Heb nooit last gehad van m'n rug, nek, ogen of polsen. Ken er heel wat die altijd problemen hadden. Vaak waren die eigenwijs en/of vonden ze hun werk niet leuk en/of hadden ze thuis problemen. Daar valt geen werkplek tegen in te richten.

  Over een laptop maak ik me ergonomisch minder zorgen dan over een smartphone. Die houden mensen vrijwel allemaal te laag tegen hun lichaam en je ziet de nekken in standje maximaal voorover. Zo zitten ze in de trein te netflixen of lopen ze door de stad te navigeren. Dat kan niet goed zijn voor een mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *