Reacties

Hoe ziet de ideale werkplek van een blogger eruit? — 3 reacties

  1. Ik gebruik al jaren een laptop op m'n lap. Heb geen bureau. Wel heb ik een muisplank. Dwz ik tik vaak op m'n verstelbare bed en dan mag m'n muis niet wegzakken in de dekens. Gewoon een A5-je van dik karton en de muis op maximum snelheid. Heb ook touchpad, trackerball en joystick gebruikt, maar die halen het niet bij de snelheid en nauwkeurigheid van een muis.

    Kijk op ook TV op m'n laptop en zit er mee in online vergaderingen. Printen heb ik de laatste 5 jaar niet gedaan. De huidige heeft weer een redelijk toetsenbord met kuiltjes in de toetsen en voldoende ruimte tussen de toetsen en toetsen die je flink in mag drukken. Heb ook een donker huis en om die reden staat de helderheid van het display erg laag. Spaart energie en ogen. Ik laptop al sinds 1985 en kan mensen heel wat leren over ergonomie. Beste is goed naar je eigen lichaam luisteren en dingen uitproberen. Heb nooit last gehad van m'n rug, nek, ogen of polsen. Ken er heel wat die altijd problemen hadden. Vaak waren die eigenwijs en/of vonden ze hun werk niet leuk en/of hadden ze thuis problemen. Daar valt geen werkplek tegen in te richten.

    Over een laptop maak ik me ergonomisch minder zorgen dan over een smartphone. Die houden mensen vrijwel allemaal te laag tegen hun lichaam en je ziet de nekken in standje maximaal voorover. Zo zitten ze in de trein te netflixen of lopen ze door de stad te navigeren. Dat kan niet goed zijn voor een mens.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Bloggen en loggen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder