facebook dislikeIk heb diverse blogs. En bij de meeste blogs geven mensen een comment op het blog. Behalve bij mijn blog over hardlopen Ren mama, ren.

Ik weet niet waarom, maar daar geven mensen hun comment, op de post op mijn blóg, op Facebook!

En daar baal ik van.

Ik kies namelijk niet voor niets voor een echt blog. Ik ben geen voorstander van bloggen op Facebook.

Comments kunnen je blog verrijken

Want comments kunnen een waardevolle aanvulling zijn op een post. Met een beetje geluk bevatten ze goede informatie. En die wil ik graag op mijn blog hebben. Niet op Facebook.

Het is me een raadsel waarom dit juist bij dit blog gebeurd. En meer nog: waarom mensen zo moeilijk doen. Eerst mijn post lezen, en dan helemaal naar Facebook gaan om een comment achter te laten.

Daar staat wel weer tegenover dat Facebook een goede manier kan zijn om (gratis) meer bezoekers te krijgen. Het is immers een groot sociaal netwerk, waar mensen dingen delen. Zou het niet geweldig zijn als ze jouw blog ook deelden?

4 manieren om Facebook te gebruiken voor blogpromotie

  1. Maak een 'fanpage' op Facebook van je blog. Dat is dus iets anders dan je persoonlijke profielpagina op Facebook. Een fanpage kunnen mensen 'liken' oftewel volgen.
  2. Elke keer dat je een nieuwe blogpost publiceert, plaats je de link van die post handmatig op je Facebook fanpagina. Ik heb het een tijdje automatisch gedaan omdat ik nogal 'in mijn weerstand zit' als het om Facebook gaat. Maar helaas, dat is te 0npersoonlijk. Doe het dus eventjes zelf!
  3. Niet alleen dat: zeg iets over je post en waarom die zo leuk is om te lezen. Plak niet alleen de link. Dat is te lui!
  4. Zorg dat er een plaatje bij je post staat: dat bevordert dat mensen er op klikken.

Het mag duidelijk zijn: ik heb een haat-liefde verhouding met Facebook. Enerzijds biedt Facebook me een gratis platform om mensen te bereiken. Anderzijds wil ik dat mensen naar mijn blóg komen. Niet naar mijn Facebookpagina!

Hoe dank jij over Facebook als blogger?

Vergelijkbare berichten

6 reacties

  1. Ik omarm Facebook met beide armen. Ik heb inmiddels zoveel likes en ik timmer hard aan de weg bij Facebook. Bijna al mijn bezoekers komen via Facebook dus hier investeer ik heel veel in. Tegenwoordig laten ze ook reacties achter op mijn blog. Daag ze uit om een reactie te plaatsen of een discussie aan te gaan! Gooi je haatverhouding met Facbook overboord maar grijp deze kans met beide handen aan.

  2. Ik vind Facebook geweldig! Ik gebruik Facebook op een leuke manier (dus ik zanik nergens over, alles wat ik post is positief) en ik kondig daar aan dat er een verse blog is te lezen. Velen gaan er dan naar toe. Prima toch?! Het maakt mij niet uit hoe ze naar mijn blog gaan, als ze maar gaan. De tip om een leuke foto te plaatsen is heel waar. Dat genereert meer hits!

  3. Qua social media gebruik ik nu enkel Twitter. Het is handig en dat je maar max 140 (?) tekens mag gebruiken maakt het ook kort en krachtig. Maar Facebook is ook een uitstekende bron om meer bezoekers te krijgen en/of jouw artikels te delen.

  4. Ik ben ondertussen ook fan van Facebook, ookal was het zeker niet mijn favo platform in het begin. Toch merk ik dat er veel meer bezoekers op mijn blog komen sinds ik Facebook wat intensiever ben gaan gebruiken. Dus, ik ben voorstander! :)

  5. Ik heb nog steeds een soort haat/liefde-verhouding met facebook. Twitter vind ik veel makkelijker om 'even' te gebruiken, en op beide komen over het algemeen hele andere dingen langs. Toch probeer ik regelmatig blogposts en andere dingen op mijn pagina te plaatsen, omdat ik weet dat het kan helpen. Als facebook de berichten laat zien tenminste.

  6. Ik gebruik Facebook en Twitter allebei om mijn blog te promoten. En inderdaad zijn er altijd mensen die een reactie via Facebook geven. Vaak zijn dat bekenden van mij. Op mijn blog reageren vaak weer bloggers die ik ook volg of ga volgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *