webshop makenStel je hebt als blogger een boek geschreven dat je aan je bezoekers wil aanbieden. Of je besluit om andere producten te gaan verkopen op je blog. Dan kun je makkelijk een webshop op je blog of website maken met behulp van een wordpress webshop plugin.

De bekendste wordpress webshop plugin is Woocommerce. Meer dan 30% van de webshops is gemaakt met deze plugin.

Weet je niet hoe je een plugin moet toevoegen? Lees dan Plugin toevoegen WordPress!

WordPress webshop plugin installeren handleiding

En nu is er een boek dat je helpt om deze wordpress webshop plugin stap voor stap op je blog of site te installeren. Met schermafbeeldingen en alles! Je hoeft geen technische kennis of programmeerervaring te hebben om je eigen wordpress webshop plugin te installeren met behulp van dit boek ook al is het natuurlijk wel even wat anders dan gewoon bloggen.

Begin een eigen webshop met WordPress en Woocommerce

Begin een eigen webshop met WordPress en Woocommerce is geschreven door Frans Koenn. Zijn boek is een uitgave van Essential Books en is ook verkrijgbaar als eBook. Frans Koenn neemt je bij de hand, en helpt je stap voor stap een WordPress blog te maken, de WordPress webshop plugin Woocommerce te installeren, en vervolgens ook nog eens op de juiste manier in te vullen.

Ik ben werkelijk onder indruk van de grondigheid waarmee Frans Koenn te werk gaat. Want ken je dat verschijnsel dat je een expert iets vraagt, en dat hij zegt:

'Oh dat is heel makkelijk. Dan moet je even de php code aanpassen!' of iets dergelijks.

Met andere woorden: veel experts slaan essentiële stappen over. Dat komt omdat het voor hén gesneden koek is. Ze vergeten dat het voor dummies en beginners helemaal niet logisch is. En dat iedere stap moet worden uitgelegd.

En dat doet Frans Koenn dus wel heel goed.

Indeling Begin een eigen webshop met WordPress en Woocommerce

Hier onder een overzicht van de hoofdstukken van dit boek over het installeren van de Woocommerce wordpress webshop plugin. Elk hoofdstuk eindigt ook nog eens met een handige samenvatting.

N.B. Wie al een WordPress blog heeft kan meteen doorstomen naar hoofdstuk 4.

 1. Voorbereiding server
 2. Installatie WordPress
 3. Basisconfiguratie WordPress
 4. Installatie Woocommerce
 5. Configuratie Woocommerce
 6. Configuratie Producten
 7. Toevoegen producten
 8. Uiterlijk van je webshop mooi maken
 9. Pagina's toevoegen
 10. Bestelling testen
 11. Promotie en marketing
 12. Onderhoud en updaten

In Begin een eigen webshop met WordPress en Woocommerce is ook aandacht voor verschillende betaalmethodes zoals iDeal. Ook hierbij word je stap voor stap begeleid.

Praktische informatie Begin een eigen webshop met WordPress en Woocommerce

Begin een eigen webshop met wordpress en Woocommerce is te koop voor 31,90 bij bol.com. Een pittige prijs, maar ik vind het dat geld waard.

Maar, het boek kwam uit in 2015 en dat merk je. De screenshots in het boek kloppen niet altijd met de meest recente versie van de wordpress webshop plugin.

wordpress webshop plugin

Conclusie

Als je een blog hebt, ben je in het voordeel als je een webshop wilt starten. Want je hebt je doelgroep al bereikt. Een blog is dus een prima plek om een webshop te beginnen. En dankzij allerlei plugins hoeft dat niet moeilijk te zijn. Met de Woocommerce plugin bijvoorbeeld kun je een webshop installeren op je blog.

In deze post besprak ik een boek dat je daarbij stap voor stap begeleidt.

Lees ook mijn review van de LinkWhisper plugin.

Vergelijkbare berichten

3 reacties

 1. Mmm, net zoals zoveel andere posts van jou op dit blog krijg ik gelijk de kriebels om aan de slag te gaan! Het is maar goed dat ik niks te verkopen heb!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *