facebook likesHeb jij een Facebookpagina voor je blog? En maar weinig likes?

Dan is deze post voor jou!

Makkelijk meer Facebook likes met de gratis Sumo smartbar!

Ik heb een wat moeizame relatie met Facebook.

Lange tijd vermeed ik het als de pest.

Want eerlijk gezegd vond ik dat Facebook alleen maar flauwekul bevatte. En veel gebakken lucht. En daar wenste ik niet aan meedoen! Nee, ik zou mij niet verlagen tot het delen van wat ik die dag had gegeten of gedaan!

25% van alle blog bezoekers komen via Facebook

Maar de zure waarheid is dit:

25% van alle blogverkeer komt van Facebook.

Dus bekeerde ik mij schoorvoetend tot Facebook. Ik maakte een Facebook fanpagina aan voor al mijn blogs en werd lid van speciale groepen voor bloggers. Die vielen tot mijn verbazing erg mee. Het ging over meer dan wat mensen die dag hadden gegeten! Ik kwam er gelijkgestemde bloggers tegen, en ik hoorde nog eens wat.

Op een gegeven moment hoorde ik ook hoe de andere bloggers steeds meer Facebook likes kregen op hun fanpagina's. Terwijl mijn Facebookpagina eigenlijk maar weinig 'deed'.

N.B. Een Facebookpagina is iets anders dan bloggen op Facebook.

Hoeveel mensen vinden jouw blog via Facebook?

Daarom besloot ik zuchtend eens te gaan kijken hoeveel bezoekers mijn blog Huisvlijt eigenlijk kreeg via Facebook. Dat deed ik met behulp van mijn Google Analytics account. Ik klikte achtereenvolgens op Aquisitie, Alle verkeer, Kanalen en Social en kwam zo bij de statistieken van Facebook voor Huisvlijt.

En ik zag het volgende:

11,97% van mijn bezoekers op Huisvlijt komt via Facebook.

Met andere woorden, ik liet veel kansen liggen.

Wat heb je er aan als mensen je Facebook pagina liken?

Als iemand je Facebook fanpagina liket dan neemt hij of zij als het ware een abonnement op die pagina. Dus als je er wat nieuws opzet, zoals een melding van je nieuwste blogpost, dan zien die mensen dat*. En met een beetje geluk klikken ze door naar je blog.

Makkelijk meer likes op je Facebook fanpagina met Sumo

Ik wilde best meer likes, maar tegelijkertijd wilde ik er niet teveel voor doen. Dat is het moment waarop ik de Sumo smartbar ontdekte. Die kun je op je blog installeren met behulp van een plugin of door een code te plakken.

Sumo smartbar en het effect op je likes in beeld

De Sumo smartbar verschijnt als een balk bovenaan je blog, en je kunt de kleur en het lettertype aanpassen naar smaak. Je ziet 'm ook bovenaan Bloggen en loggen. Heb je er al op geklikt ; )?

De smartbar nodigt bezoekers uit je Facebookpagina te liken. En dat werkt nog ook. Kijk maar naar de groei van de likes op mijn Facebookpagina van Huisvlijt:

facebook likes

Ik ben de smartbar gaan gebruiken in december, en sindsdien zie ik een gestage groei van het aantal likes. Zonder dat ik daar verder wat voor hoef te doen.

Conclusie

Een kwart van het blogverkeer komt via Facebook. Het is dus slim om daarvan mee te profiteren met jouw blog. Een manier om dat te doen is er voor zorgen dat veel mensen je Facebook fanpagina gaan volgen door hem te liken.

In deze post vertel ik hoe je eenvoudig meer likes op je Facebook fanpagina kunt krijgen. Namelijk met de gratis Sumo smartbar.

Zo maak je een Facebook fanpagina

N.B. Je moet dus wel een speciale Facebook fanpagina hebben. Lees hier hoe je dat doet. Of bekijk onderstaand filmpje:

Oh, en vergeet niet Bloggen en loggen te liken op Facebook ; )

Wat is jouw belangrijkste social media kanaal?

*Facebook heeft hun algoritme aangepast. Hierdoor is niet langer zeker dat iemand die je pagina heeft geliket hem ook echt te zien krijgt. Maar dat is weer een andere post! Ondanks het algoritme is een like de moeite waard.

Vergelijkbare berichten

14 reacties

  1. Dank voor de tip! Ik heb net even in Google Analytics gekeken en op mijn blog komt maar 8% via Facebook binnen... Werk aan de winkel dus ;-)

    Ik ben wel benieuwd naar die groepen op FB voor bloggers!

  2. Wat een interessante tip. Ik heb de hele Sumo Smartbar niet. Nooit van gehoord ook. Mijn facebook pagina groeit best hard zonder dat ik er moeite voor hoef te doen dus ik heb het momenteel niet nodig, maar wie weet in de toekomst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *