linkwhisper

In februari van 2021 schreef ik onderstaande post over de betaalde plugin LinkWhisper voor WordPress.org blogs.

Destijds viel hij me tegen en vond ik hem het geld niet waard.

Maar inmiddels ben ik compleet van gedachten veranderd, en wil niet meer zonder!

Daarom een update van deze blogpost.

Hieronder lees je eerst mijn ervaring in 2021 en daarna vertel ik wat er mis ging en waarom ik LinkWhisper nu geweldig vind.

LinkWhisper review februari 2021

Deze post gaat over de betaalde plugin LinkWhisper!

Eén van de dingen die je als blogger moet doen is intern linken. Dat wil zeggen dat het voor zoekmachineoptimalisatie belangrijk is om binnen je blog naar je eigen blogposts te linken. Een link is immers het signaal voor Google dat die blogpost bestaat! Een blogpost waar niet naar wordt gelinkt wordt dan ook wel een 'orphan post' genoemd.

Je kunt dit prima handmatig doen, maar ik raakte onder de indruk van de beloftes van de plugin LinkWhisper. Deze beloofde het proces van intern linken makkelijker en sneller te maken.

Uiteindelijk besloot ik het te proberen.

Hieronder mijn LinkWhisper plugin review.

LinkWhisper plugin: wat is het precies?

Het is een betaalde plugin die je installeert op je blog, en die je kunt gebruiken om het proces van interne links plaatsen te automatiseren. Dat bespaart je tijd en moeite. Ze gebruiken hiervoor een Natural Language Processing (NLP) algoritme. Dus op basis van de inhoud van je blogposts wordt met behulp van kunstmatige intelligentie bepaald waar ze over gaan, en op basis daarvan krijg je suggesties voor links.

  1. De plugin geeft onderaan je blogpost suggesties naar welke blogposts je kunt linken met die blogpost.
  2. Je kunt automatisch naar een heleboel interne blogposts linken. Je vult het keyword in, en de plugin zoekt alle relevante blogposts op, en je hoeft bij wijze van spreken alleen maar aan te vinken dat ze de interne link mogen plaatsen. Je kunt de anchor text en plek waar de link in de post komt naar wens aanpassen. Een link maken is dus makkelijker en sneller.
  3. Je kunt makkelijk gebroken links vinden.

LinkWhisper plugin: mijn ervaring

De plugin viel mij eerlijk gezegd erg tegen... En dat komt omdat ik de suggesties vaak onzinnig vond. Weliswaar opperde de plugin allerlei blogposts om naar te linken, maar die vond ik totaal niet gepast. Of de post was op zich wel geschikt, maar dan was de tekst die zij als anchor text aangaven niet handig. Dat kon ik dan wel weer aanpassen, maar het beloofde gemak en de tijdwinst gingen hiermee wel deels verloren.

Yoast Premium doet hetzelfde

Daar komt nog bij dat de Yoast Premium plugin ook linksuggesties doet. Dat riep bij mij de vraag op of LinkWhisper wel voldoende voor mij toevoegde. Ik kan immers ook al de suggesties van Yoast gebruiken voor interne link building. Nou is het wel dat het aantal Yoast Premium plugin suggesties kleiner is, en dat ze niet alvast de anchor text voor je selecteren. Maar omdat ik die bij LinkWhisper meestal toch niet geschikt vond, viel dat bezwaar weg. Uiteindelijk heb ik de plugin teleurgesteld verwijderd en de makers om een refund gevraagd. Dat kon gelukkig binnen 30 dagen.

Mijn conclusie

Ondanks de mooie beloftes viel deze plugin mij erg tegen. Het idee is goed, maar de uitvoering vond ik vrij slecht. De linksuggesties waren vaak niet geschikt, waardoor de beloofde tijdwinst verloren ging. Bovendien kun je de diensten die deze plugin biedt, eigenlijk ook prima op een andere manier krijgen.

  • Met de Google Search Console kun je gratis prima bijhouden of je gebroken links hebt.
  • Met de Yoast Premium plugin krijg je ook handige linksuggesties voor intern linken
  • Yoast laat ook 'orphaned posts' zien, oftewel blogposts waarnaar je geen enkele interne links hebt geplaatst.
  • Ik zoek zelf in mijn blogposts op gerelateerde onderwerpen, of op het keyword, en krijg op die manier ook een heleboel suggesties voor blogposts om intern naar te linken.

Met andere woorden: op dit moment zou ik dan eerder de Yoast Premium plugin adviseren voor interne linkbuilding dan LinkWhisper.

Review van LinkWhisper van Authority Hacker

Voordat ik deze plugin kocht, keek ik onder andere onderstaande review. Het filmpje duurt ongeveer 10 minuten en gaat over het belang van interne links, en de LinkWhisper plugin. Hij kreeg bijvoorbeeld 62 suggesties waarvan er 17 bruikbaar waren.

Zijn antwoord op de vraag: 'Is LinkWhisper het geld waard?' is 'Misschien'.

Mijn antwoord is dus: 'Nee.'

Praktische informatie

Je moet de plugin meteen kopen. Je kunt hem helaas niet eerst 7 dagen gratis uitproberen of zo. Daar staat tegenover dat ze een refund beloven als je na 30 dagen niet tevreden bent, en ik weet uit ervaring dat ze zich hieraan houden. De plugin kost 77 dollar voor 1 blog (63,50).  Als je meerdere blogs hebt kun je kiezen voor de 3 site license waarvoor je dan 117 dollar betaalt.

Meer informatie vind je op linkwhisper.com.

LinkWhisper oktober 2023

linkwhisper

Zoals ik al zei ben ik totaal van mening veranderd. Sterker nog, ik heb zelfs diverse Blogspot blogs naar WordPress.org verhuisd, onder andere om gebruik te kunnen maken van deze plugin voor intern linken.

Wat er misging in februari 2021

Toen ik in februari 2021 de plugin kocht, was ik te gemakzuchtig. Ik wilde klakkeloos elke suggestie gebruiken, en toen ik zag dat ze niet altijd even passend waren, vond ik het meteen een stomme plugin.

Inmiddels zie ik in dat je ook je eigen intelligentie moet gebruiken bij de toepassing van LinkWhisper. Dat betekent niet blind alles aanvinken wat de plugin suggereert, maar zelf ook kijken wat passend is.

Als je dat doet is het meteen een geweldige plugin die mij in ieder geval een aantal uren intern linken per week bespaart.

N.B. Je kunt nu ook onderling linken naar je WordPress blogs met deze plugin! Daarvoor verbind je je blogs met elkaar, en kun je vervolgens heel makkelijk links uitwisselen met je andere blogs.

LinkWhisper kopen

Je kunt deze plugin kopen voor 67 USD voor 1 blog op linkwhisper.com

Zelf heb ik inmiddels gekozen voor de 10 site licence die 157 USD kost omdat ik meerdere blogs heb en overal LinkWhisper wil gebruiken.

Doe jij aan intern linken? En wat vind jij van de LinkWhisper plugin?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *