Liesbeth van het blog Villa Sappho schreef een post getiteld: 'Waarom ik een slechte blogger ben.'

Hierin zet ze af tegen de huidige normen als het gaat om blogs en bloggen. Zo heeft ze geen cookies bar en heeft ze al helemaal geen 'niche'. Ik deel hem graag hier met jullie en benieuwd wat jullie ervan vinden.

Wat is voor jou een goede blogger? En wat is een slechte blogger?

Vergelijkbare berichten

9 reacties

 1. Het verhaal van Villa S had ik al gelezen en ik vind dat zij prima blogt. Punt is alleen wat is een blog? Daar hebben veel mensen een andere opvatting over. Je treft ze dan ook in alle vormen. Zelf vind ik dat een blog een eigen ervaring moet toevoegen. Dus gewoon verhaaltjes schrijven is voor mij verhaaltjes schrijven en niet bloggen. Het aantal blogjes per week maakt mij niet uit. Maar als men beweert dagelijks te bloggen, dan is het handig omdat dan ook maar dagelijks te doen. Als er een reactiemogelijkheid is, dan is het leuk dat je de indruk krijgt dat die reactie ook gelezen wordt.

  1. Dat is een goede vraag Ximaar, en je ziet ook dat blogs door de tijd heen veranderen. Daarnaast zijn er ook heel veel verschillende soorten blogs. De laatste tijd is er ook een trend dat blogs op tijdschriften of websites lijken, dat vind ik zelf wat minder. Ik houd toch wel van blogs die ook nog echt als blog herkenbaar zijn.

 2. Ieder blogt op zijn/haar eigen manier. Ik geloof niet in goed of slecht bloggen.
  Mijn schilderblog werkt vrij simpel: ik maak iets, zet het erop en leg eventueel uit hoe het gemaakt is/wat voor gedachte erachter zit. Ik blog daar onregelmatig, alleen als ik wat heb om te laten zien. En ik heb er in de loop der jaren connecties opgedaan met creatieve mensen over de hele wereld die hetzelfde doen. En op dezelfde manier bloggen als ik.
  Mijn schrijfblog kwam voort uit een ander idee. Ik had behoefte om dingen op te schrijven die me bezig hielden of die dierbaar voor me waren. Ik had altijd in gedachten een denkbeeldige kleindochter voor wie ik schrijf. Dat er inmiddels een aantal anderen zijn die meelezen, vind ik leuk. Maar is/was niet mijn voornaamste opzet.
  In de wereld van de 'persoonlijke bloggers' zitten heel verschillende soorten blogs. Dagelijkse, wekelijkse, of verhalen/foto's van een bepaalde hobby of bezigheid.
  Dus wat is goed en slecht in de blogwereld? Je leest wat je aanspreekt ook.

 3. Hoi (kan je naam niet vinden), mijn impulsieve ik heeft gister bedacht dat ik een Blog ga maken. Waarom? Ben gepensioneerd en voorzie dat ik mij in de winter ga vervelen. Ik schrijf graag en heb een rijke ervaring. Het maakt mij (nog) niet uit hoeveel mensen het gaan lezen, het gaat mij meer om leuk bezig te zijn.
  Enfin, inmiddels ben ik sinds gister bezig en heb al een domeinnaam. Die bleek nodig om een Blog te maken. Maar door de bomen zie ik het bos niet meer. Ik kwam op een dure (wil gratis) Blogmaker (hoe heet zoiets) en op een gratis van Google die alleen instructies in het Engels had. Te ingewikkeld voor mij. Zo kwam ik hierop en ga nu eerst rustig alles lezen. Temeer na alle zoekverkeer mijn tablet nog maar 14 % heeft en ik midden in een aanmelding stagneer.. Mijn dochter verklaart mij voor gel, maar ik heb nu al een heleboel plezier.

  1. Wat leuk dat je een blog gaat beginnen! Het simpelst is via blogger.com. Daar kun je ook nog eens kiezen voor Nederlandstalig namelijk. Dat je al een eigen domeinnaam hebt maakt het ietsje ingewikkelder. Het is eenvoudiger om een eigen domeinnaam te maken via blogger.com.

   Maar ik zou zeggen: stap 1 is het maken van je blog op blogger.com.
   Stap 2 schrijf een post en publiceer die.
   Stap 3 aan de slag met je domeinnaam.

   Mail me gerust als je vragen hebt!

   En veel blogplezier gewenst. Bloggen is echt geweldig : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *