Liesbeth van het blog Villa Sappho schreef een post getiteld: ‘Waarom ik een slechte blogger ben.’

Hierin zet ze af tegen de huidige normen als het gaat om blogs en bloggen. Zo heeft ze geen cookies bar en heeft ze al helemaal geen ‘niche‘. Ik deel hem graag hier met jullie en benieuwd wat jullie ervan vinden.

Wat is voor jou een goede blogger? En wat is een slechte blogger?

Vergelijkbare berichten

6 reacties

 1. Het verhaal van Villa S had ik al gelezen en ik vind dat zij prima blogt. Punt is alleen wat is een blog? Daar hebben veel mensen een andere opvatting over. Je treft ze dan ook in alle vormen. Zelf vind ik dat een blog een eigen ervaring moet toevoegen. Dus gewoon verhaaltjes schrijven is voor mij verhaaltjes schrijven en niet bloggen. Het aantal blogjes per week maakt mij niet uit. Maar als men beweert dagelijks te bloggen, dan is het handig omdat dan ook maar dagelijks te doen. Als er een reactiemogelijkheid is, dan is het leuk dat je de indruk krijgt dat die reactie ook gelezen wordt.

  1. Dat is een goede vraag Ximaar, en je ziet ook dat blogs door de tijd heen veranderen. Daarnaast zijn er ook heel veel verschillende soorten blogs. De laatste tijd is er ook een trend dat blogs op tijdschriften of websites lijken, dat vind ik zelf wat minder. Ik houd toch wel van blogs die ook nog echt als blog herkenbaar zijn.

 2. Ieder blogt op zijn/haar eigen manier. Ik geloof niet in goed of slecht bloggen.
  Mijn schilderblog werkt vrij simpel: ik maak iets, zet het erop en leg eventueel uit hoe het gemaakt is/wat voor gedachte erachter zit. Ik blog daar onregelmatig, alleen als ik wat heb om te laten zien. En ik heb er in de loop der jaren connecties opgedaan met creatieve mensen over de hele wereld die hetzelfde doen. En op dezelfde manier bloggen als ik.
  Mijn schrijfblog kwam voort uit een ander idee. Ik had behoefte om dingen op te schrijven die me bezig hielden of die dierbaar voor me waren. Ik had altijd in gedachten een denkbeeldige kleindochter voor wie ik schrijf. Dat er inmiddels een aantal anderen zijn die meelezen, vind ik leuk. Maar is/was niet mijn voornaamste opzet.
  In de wereld van de ‘persoonlijke bloggers’ zitten heel verschillende soorten blogs. Dagelijkse, wekelijkse, of verhalen/foto’s van een bepaalde hobby of bezigheid.
  Dus wat is goed en slecht in de blogwereld? Je leest wat je aanspreekt ook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.