wordpress naar bloggerJe hoort het niet vaak. Sterker nog, als je 'van WordPress naar Blogger' googlet, krijg je vooral resultaten voor het overzetten van je Blogger blog naar WordPress! Google gaat er dus vanuit dat je een typefout hebt gemaakt.

Zocht jij eigenlijk ook informatie om van Blogger naar WordPress te gaan? Kijk dan hier.

Maar er zijn mensen die juist van WordPress naar Blogger willen! Veel zullen het er niet zijn, want WordPress biedt veel meer mogelijkheden. Dus wat zouden overwegingen kunnen zijn om toch van WordPress naar Blogger te gaan?

Redenen om van WordPress naar Blogger te gaan

Laat ik het uitleggen aan de handen van een bowlen metafoor! Als mijn man en ik met de kinderen gaan bowlen, dan zetten we de bumpers omhoog. Dit voorkomt dat je bal in de goot gaat, en je hebt veel meer kans dat je wat raakt.

Blogger lijkt op bowlen met bumpers.

Het is makkelijker, en zelfs als je iets fout doet scoor je. WordPress daarentegen is als bowlen zónder bumpers. Als je iets fout doet, landt je bal in de goot en krijg je nul resultaat voor je inspanningen. Het is moeilijker en je kunt de boel behoorlijk verprutsen.

Het is inmiddels twee jaar geleden dat ik de grote oversteek maakte van Blogger naar WordPress. En ik geef het toe: 'Wordpress heeft veel meer mogelijkheden.' Maar het punt is: ik heb al die opties eigenlijk niet nodig. Ik wil schrijven, en zorgen dat het er mooi uit ziet. Blogger geeft me de ruimte om me concentreren op mijn content, en maakt het makkelijk om mijn blog een leuke look te geven.

Dus nu ken je mijn geheim: ik vind Blogger fijner dan WordPress... En dat is waarom ik een áántal van mijn blogs heb terug verhuisd naar Blogger.

Nog even op een rijtje: redenen om van WordPress naar Blogger te gaan:

 • Je wilt besparen op hostingkosten
 • Je vindt WordPress moeilijk, en Blogger is makkelijker
 • Google Adsense is makkelijker op je blog te plaatsen met Blogger
 • Blogger is van Google
 • Je kunt je blog niet vernachelen. Dat staat Blogger niet toe

Van WordPress naar Blogger

Hoe verplaats je je WordPress posts, inclusief comments naar Blogger?

 1. Ga naar je WordPress dashboard
 2. Klik op Extra/Tools en kies Export
 3. Kies wat je wilt exporteren: je kunt je hele blog doen, of alleen posts of pages
 4. Bewaar het resulterende bestand op je bureaublad
 5. Ga naar de WordPress to Blogger Converter Update oktober 2021: helaas werkt deze converter niet meer. Een mogelijk alternatief is deze gratis plugin: https://am-tb.tk/wordpress2blogger/en/ Deze maakt apart converteren van een WordPress bestand naar een Blogspot bestand overbodig.
 6. Klik op 'convert'
 7. Ga naar Blogger
 8. Ga naar Settings
 9. Other
 10. Kies import
 11. Upload het geconverteerde bestand

Nu is je blog verhuisd van WordPress naar Blogger.

Maar wacht, je bent nog niet klaar!

Hoe zorg je dat je blog adres naar je Blogger adres gaat en niet naar je WordPress blog?

Dit heeft me heel wat hoofdbrekens gekost. Ik kwam er maar niet achter hoe ik er voor kon zorgen dat http://www.momfever.com naar de Blogger versie ging in plaats van de WordPress versie. Nadat ik bijna al mijn haren er had uit getrokken van frustratie en wanhoop kwam ik er achter dat ik 2 dingen moest aanpassen:

de DNS settings en de Nameservers

Enge waarschuwing: zo gauw je dit doet kun je niet meer in je WordPress blog komen via je admin panel. Dus zorg dat je alles hebt wat je wilt meenemen naar Blogger.

Omdat ik mijn domain naam Momfever ooit kocht via Blogger moest ik inloggen in Google Admin.

 1. Klik op Domains
 2. Klik op Advanced DNS. Toen ontdekte ik dat mijn domeinnaam was geregistreerd bij GoDaddy
 3. Log in op je DNS console
 4. Klik op je domein naam: in mijn geval momfever.com
 5. Klik op Nameservers
 6. Kies Standard
 7. Klik op DNS Zone File
 8. Pas je RSS-feed aan als je Feedburner gebruikt: het adres zal nu anders zijn

Geen paniek als het niet meteen werkt. Soms duurt het een paar uur. Maar daarna zie je je Blogger blog verschijnen op je domein naam.

Aftershocks van de verhuizing van WordPress naar Blogger

Er waren een paar vervelende gevolgen van de verhuizing.

Gebroken images

Al mijn plaatjes verdwenen van mijn Google+ en Facebook Momfever pagina. Ook verdwenen de plaatjes in mijn posts.

N.B Blogger is wat dit betreft vriendelijker! Als je Blogger in de steek laat om naar WordPress te verhuizen dan gooit Blogger je plaatjes niet in blinde woede weg. Ze blijven gewoon staan, zolang jij je blog niet weggooit.

Gebroken links

Ik heb een paar gebroken links veroorzaakt. Dat komt omdat Blogger andere permalinks heeft dan Blogger. Als je van Blogger naar WordPress verhuisd kun je dit oplossen met een plugin, maar andersom helaas niet.

 Conclusie verhuizen WordPress naar Blogger

Inmiddels ben ik zo'n 3 maanden weer aan het bloggen bij Blogger en het bevalt me heel erg goed. Ik ben blij dat ik de stap heb gezet om een aantal blogs terug te verhuizen. En omdat ik ook nog WordPress blogs heb, gebruik ik de Yoast plug in om mijn posts te optimaliseren. En daarna copy en paste ik ze in Blogger.

Zo heb ik het beste van twee werelden.

Leestip: Wat kost WordPress?

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

 1. Grappig deze post. Klopt je leest het bijna altijd andersom.
  Mensen die van blogger naar WordPress gaan , maar andersom bijna niet.
  Wij zijn van blogger naar WP gegaan , maar soms mis ik blogger best wel hoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *