Hoe koop je 1 losse afbeelding kopen op Canva voor 1 dollar_

Canva is een gratis online design tool voor dummies. Ook als je niet grafisch geschoold bent, kun je met behulp van Canva prachtige afbeeldingen maken voor je blog.

Afbeeldingen gebruiken van Canva

Eén van de fijne extra's van Canva is dat je er ook afbeeldingen kunt vinden om te gebruiken. Gratis afbeeldingen vind je ook op sites als Pixabay, maar ik vind het altijd wel lekker makkelijk als ik er eentje op Canva kan vinden. Dat scheelt toch weer de stappen van downloaden van Pixabay en uploaden naar Canva.

Betaalde foto's van Canva hebben een watermerk

Op Canva vind je twee soorten afbeeldingen: gratis afbeeldingen en afbeeldingen waarvoor je moet betalen. Op de betaalde foto's staat een watermerk van Canva. Hieronder een voorbeeld van zo'n foto van Canva die niet gratis is:

foto van canva

Om dat watermerk weg te krijgen van een betaalde foto moet je hem kopen.

Ik weet niet hoe het bij jou zit, maar meestal heb ik een foto/tekening maar 1 keer nodig. In zo'n geval kun je voor 1 dollar eenmalig een afbeelding van Canva kopen en die gebruiken in een afbeelding. Die foto blijft 24 uur beschikbaar na aankoop.

Maar hoe koop je nou zo'n foto van Canva voor 1 dollar? Daarover gaat deze post!

Hoe koop je een foto van Canva voor 1 dollar?

Deze post werd geïnspireerd door mijn eigen domheid. Het lukte mij namelijk eerst maar niet om een losse foto van Canva te kopen voor 1 dollar. Ik kwam telkens op een pagina waarbij ik 10 dollar moest betalen voor een foto. En dan droop ik treurig af. Mocht je hetzelfde probleem hebben, lees dan vooral verder!

Wat deed ik fout bij Canva?

Nadat ik mijn afbeelding had gemaakt met de betaalde foto er in, klikte ik rechtsonder op de foto op 'Remove watermark'. Dat wilde ik immers. En dat leek me dus de juiste methode:

Maar dan krijg je dus dit:

canva 10 usd
Zoals je ziet: geen optie om de afbeelding te kopen voor 1 dollar : (

Hoe moet je dan wel een foto kopen op Canva?

Hoe moet je dan wel een foto kopen via Canva? De clou is dat je éérst je afbeelding helemaal afmaakt. Met de foto met wat het logo van Canva er op. Ben je klaar? Klik dan op downloaden. Dat voelt een beetje raar, want je wilt immers geen afbeelding downloaden met een watermerk.

Maar doe gewoon net alsof je gek bent! Want dan verschijnt dit venster:

Jaaa! Nu is er wel de optie van 1 dollar!

Na betaling heb je een prachtige afbeelding voor je blog. Zonder watermerk!

Copyright afbeeldingen Canva

Op de site van Canva vind je een pagina over copyright van afbeeldingen die je bij hen kunt downloaden.

Samenvattend

Op Canva kun je afbeeldingen bewerken. Bovendien vind je er ook afbeeldingen die je kunt gebruiken voor je blog. In deze post legde ik uit hoe je voor 1 dollar een afbeelding kunt gebruiken voor eenmalig gebruik.

Heb jij vragen over bloggen? Zijn er dingen waar je tegenaan loopt? Vertelt het vooral in de comments!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *