Reacties

XML sitemaps, robots txts and html sitemaps — 2 reacties

  1. Dag Bloggelientje,

    Dank weer voor de handige uitleg. Ik heb volgens jouw aanwijzingen zowel een XML sitemap als een HTML sitemap gemaakt. Ik zie in die laatste dat ik wel erg veel labels heb; misschien moet ik dat maar eens opschonen.
    Wel gek vind ik het dat de labels Italië (en de sublabels daarvan in verschillende posts) en die van Griekenland niet in de HTML-sitemap verschijnen. In totaal heb ik van alle reizen 185 berichten; waarvan van Italië en Griekenland ieder ongeveer 15. Heb jij enig idee waarom die uit 2010 en 2011 daterende berichten niet in de sitemap verschijnen? Ik heb die van Italië inmiddels een datum uit 2012 gegeven maar dat heeft ook niet geholpen. Raadselachtig, he.

  2. Ook bij de xml-sitemap had ik volgens Search Console maar 150 berichten. Zoeken op Engelstalige sites heeft mij geleerd dat Google in een nieuw systeem via de XML-sitemap met de atom code maar 150 berichten weergeeft. Het advies was om een sitemap te installeren via http://www.blognaam.nl/sitemap.xml. Dat heb ik gedaan, zowel in het robot.txt. vak als aangemeld bij Search Console. En hoera, dat werkt. Al mijn berichten zijn nu gevonden en geindexeerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Bloggen en loggen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder