push notificaties subscribers.com

Het was een tip van Neil Patel van Ubersuggest: maak gebruik van zogenoemde push notificaties in je browser. Hij raadde subscribers.com aan.

In september 2020 installeerde ik de plugin op mijn blogs en inmiddels heb ik op Huisvlijt bijna 50.000 subscribers.

Maar ik heb daar helaas weinig aan.

En dit is waarom!

Wat zijn push notificaties ook alweer?

Voor wie niet weet wat push notificaties zijn: dat zijn pop-ups rechtsbovenaan in je browser met daarin een bericht als een blog of website een nieuwe post heeft gepubliceerd. We kennen denk ik allemaal wel het verschijnsel dat je op een blog komt en er een popup verschijnt met de vraag of je op de hoogte wilt blijven. Vaak gaat zo'n popup over een nieuwsbrief, maar in het geval van notificaties gaat het dus om eh... tsja push notificaties dus.

Een belangrijk verschil is dat een push notificatie in je browser verschijnt en niet zozeer op het blog dat je bezoekt.

Eén van de aanbieders van notificaties is subscribers.com. Daarnaast heb je ook Onesignal, maar die vertraagt de laadtijd van je website wat meer volgens Ezoic.

Subscribers.com gijzelt 491850 subscribers

Ik betaalde 45 dollar per maand aan subscribers. Maar naarmate ik meer subscribers kreeg werd dat bedrag hoger. Om die reden zette ik telkens de 'prompt' die mensen uitnodigde een abonnement te nemen uit. Als het aantal subscribers dan weer gedaald was naar rond de 40.000 activeerde ik de prompt weer, en zo ging dat prima.

Maar recent hebben ze bij subscribers.com de tarieven enorm omhoog geschroefd. Als ik nu wil dat alle 5.000 subscribers een push notificatie zien moet ik minimaal 129 dollar per maand betalen.

Hoewel ik dus bijna 50.000 subscribers heb, krijgt maar 815 van hen een push notificatie te zien.

subscribers.com

Eerst dacht ik nog: 'Oh dat valt nog wel, 29 USD per maand':

subscribers.com

Maar als ik dan kijk wat 50.000 subscribers kost,

push notificaties

Kruideniersmentaliteit

Nou kun je natuurlijk denken:

'Ben jij nou een ondernemer?! Wat een kruideniersmentaliteit! Je moet wel een beetje durven investeren.'

En wellicht heb je een goed punt. Maar ik vind het gewoon niet fijn om veel geld uit te geven aan dit soort dingen. Ik word altijd een beetje zenuwachtig van vaste maandbedragen uitgeven. Bovendien vraag ik me af:

is subscribers.com 129 dollar per maand waard?

Oftewel levert die investering van 129 USD aan push notificaties mij minimaal 129 dollar op in verdiensten?

Hoeveel bezoekers komen via subscribers.com op mijn blog?

Met behulp van Google Analytics heb ik ontdekt dat 0,39% van mijn bezoekers via subscribers.com op mijn blog komt. Dat vind ik niet genoeg resultaat voor wat het me kost. Daarom zeg ik met enige spijt vaarwel tegen push notificaties.

Samenvattend

Push notificaties zijn berichten in een browser. Stel, iemand komt op jouw blog en klikt op accepteren van push notificaties van jouw blog. De volgende keer dat hij of zij achter de computer gaat zitten en de browser opent, krijgt hij een berichtje als jij een nieuwe blogpost hebt!

Ik vind het een mooi principe. Maar als je veel 'abonnees' hebt dan gaan de kosten omhoog. Een ander aandachtspunt kan zijn dat het platform dat je gebruikt voor push notificaties je blog trager maakt.

Ook Blogspot bloggers kunnen push notificaties gebruiken trouwens. Op diverse van mijn Blogspot blogs gebruik ik OneSignal. Dat is dusver gratis, en een eventueel tragere laadsnelheid neem ik daar voor lief op dit moment. Als je zo'n push notificatie wilt zien zou je eens kunnen kijken op mijn review blog.

Wat zijn jouw ervaringen met push notificaties?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *