Google archief downloaden

Vanwege het nieuws dat Google Google+ opdoekt, besloot ik voor de zekerheid alles even te downloaden. Ik deed dit op 6 februari. In eerste instantie leek het alsof er niets gebeurde, maar een dag later kreeg ik een bericht in mijn mailbox dat mijn Google data archief klaar was.

Je Google gegevens downloaden doe je zo

Wil jij ook je Google gegevens downloaden? Dat kan heel eenvoudig via takeout.google.com/settings/takeout. En weet dus, dat het best even kan duren voordat het klaar is. Je moet het archief vervolgens wel even downloaden, want het blijft ongeveer een week beschikbaar.

N.B. Er is ook een speciale optie om je Blogger blog op deze manier te downloaden. Ik had alles aangevinkt, maar je kunt ook keuzes maken!

Vergelijkbare berichten

11 reacties

 1. Hi Nicole
  Dank voor je link naar Google. Er waren interessante dingen bij. Deze aangepast.
  Ps. Verder heel druk met....alleen maar... schrijven van teksten bij mijn verhaal.....
  Gr. Volkert

 2. Je blog kreeg ik doorgemaild van een vriendin waar ik onlangs een gesprek mee had over de mogelijkheid om je blog op te kunnen slaan. In haar geval ging het om haar Bloggerblog. Kan ik mijn WordPress blog ook downloaden en op een externe harde schijf zetten, op een eenvoudige manier? Ben benieuwd naar je antwoord. Alvast bedankt voor de moeite!
  Vriendelijke groet,
  Annelies

  1. Hoi Annelies,

   Wat leuk dat je hier langskomt : )

   In theorie heeft je host ook een backup van je blog, maar het is zeker verstandig om zelf ook een backup te hebben van je blog. Een simpele manier om je hele blog op te slaan is met een plugin zoals UpdraftPlus of Vaultpress.

   Voor alleen de inhoud van je blog kun je gebruik maken van de Export functie op je Wordpres dashboard. Die vind je onder Gereedschap. Maar dan heb je nog geen backup van je bestanden, themes en plugins.

   Daarom wordt een algehele backup aangeraden. Ik gebruik zelf Vaultpress.

 3. Heel fijn dat in de mail niet gemeld word dat je maar 7 dagen de tijd hebt .
  Ik ben nu alle gegevens , collecties en communities van Google plus blijkbaar kwijt

  1. Wat vervelend Petra dat je zoveel gegevens bent kwijtgeraakt. Op zich was sinds al meerdere maanden bekend dat Google + in april zou worden opgeheven, maar ik snap heel goed dat je baalt.

   1. Ik had mijn archief ook opgevraagd , maar de bestanden nog niet opgeslagen . Er was nergens vermeld dat de content maar een week beschikbaar zou zijn .
    Van kennissen hoor ik hetzelfde ..
    Zonde en jammer !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *