Reacties

Wat zijn de grafische randvoorwaarden voor een blog? — 1 reactie

  1. Tegenwoordig gebruik ok alleen de standaard thema’s van Blogspot en WordPress. Maar ook daarbinnen heb je meer vrijheid dan de meeste mensen denken. Voorop blijft staan dat de inhoud aantrekkelijk, actueel en toevoegend moet zijn. Daarnaast heb ik veel typografische/ergonomische regels die aansluiten bij wat hierboven staat. Zelf heb ik overigens een voorkeur voor een lichtgele kleur achter de text. Dat is rustiger voor de ogen dan knalwit. Probleem is dat ik dat wel kon op m’n website en bij Blogspot, maar niet bij de standaard WP-thema’s. In dat laatste geval kan je dan maar beter een minder zwarte letter gebruiken en kan de gebruiker de intensiteit van het scherm lager zetten. Spaart de ogen en energie.

    Letters met schreven heb ik nooit wat gevonden. Die waren er zodat je op een oude typmachine met een l niet dwars door het papier sloeg. Lettergewicht vind ik erg belangrijk. Vaak is alleen te kiezen voor bold of standaard. De eerste is te zwaar en de andere vaak te licht. Op m’n website werkte ik in kolommen omdat de regels anders te lang worden. Bij de voorgekookte thema’s heb je daar vrijwel geen keuze in of er komt andere ellende mee. Kan ook moeiteloos alle thema’s van WP afkeuren en neem dan genoegen met de minst beroerde. Daarin heb ik dan de standaardtest 18% groter, waardoor de regels minder lang worden.
    De meeste mensen gebruiken tegenwoordig breedbeeld middels een laptop. Eigenlijk is daar geen website op ingericht. Dit vraagt om kolommen en om een stationair menu aan een zijkant en niet bovenin. Maar zelfs de browsers zijn er niet op ingesteld. Gebruik nu Waterfox die ik op dat punt nog het beste in kan richten middels een plugin. Al met al vind ik dat het met de kundigheid van thema- en website-ontwerpers erg meevalt. Het is vooral mee van hetzelfde. Zo snap ik niet dat er naast zoekvakken met zoekknop niet een extra knop is om binnen een pagina door te zoeken naar het gewenste woord. Due optie had ik al in 2003 in m’n website, zo moeilijk is dat niet. Tegenwoordig gebruik ik nog altijd de zoekbalk van Google met op dat gebied nog meer functies. Komt er neer dat zoekvakken binnen websites voor mij totaal overbodig zijn. Onbegrijpelijk dat Google die zoekbalk met zoeken binnen pagina en zoeken binnen doemein nooit in Chrome heeft verwerkt of het via een plugin beschikbaar heeft gemaakt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Bloggen en loggen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder