bloggenHet is alweer jaren geleden dat mijn man het in zijn hoofd haalde dat hij een digitale camera wilde.

Camera: must-have voor bloggers

Ik vond dat toen maar onzin; onze gewone camera deed het immers prima? Maar inmiddels gebruik ik die digitale camera bijna dagelijks bij het bloggen. Als professioneel blogger is een digitale camera eigenlijk een must-have. Mensen zijn nu eenmaal visueel ingesteld, en plaatjes gebruiken in je blog posts trekt de aandacht, en maken je posts bovendien makkelijker leesbaar. Bloggen en camera's zijn een goede combinatie.

En wat te denken van bloggers die zelf dingen maken! Er zijn ook in Nederland ontzettend veel creatieve bloggers die hun creaties en vondsten op hun blog zetten en er over bloggen. Twee bekende bloggers die dit doen zijn Mme Zsazsa en Ingrid van Ingthings.

Bloggen en een (digitale) camera

  • Op veel plaatjes die je via Google vindt rust copyright. Op zelfgemaakte foto's niet!
  • Soms kun je het juiste plaatje niet vinden: door het zelf te maken los je dat op. Zo zocht ik tevergeefs naar een foto van een vrouw in yogapose met een kopje thee. Die heb ik  toen maar zelf gemaakt! Je kunt hem bewonderen op de Facebookpagina van Ren mama, ren!
  • Aansluitend op de vorige tip: maak vooral ook foto's van jezelf! Dat maakt je blog persoonlijker en geeft je bezoekers het gevoel dat ze weten wie je bent
  • Met foto's kun je je creaties laten zien aan de wereld.
  • Met foto's geef je een kijkje in je dagelijks leven
  • Sommige bloggers fotograferen uitgebreid een bloem en plaatsen 20 foto's op hun blog, waarna ze zo 30 comments krijgen. Ik bedoel maar!
  • Soms zie je gewoon iets bijzonders of leuks, waarvan je denkt: 'Hier kan ik over bloggen!' Dan is een camera wel handig!

N.B. een smartphone met camera functie voldoet natuurlijk ook!

Gebruik jij regelmatig een digitale camera voor je blog?

Lees meer over een blog beginnen!

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *