Eén van de redenen dat ik besloot de switch naar WordPress.org te maken, waren de verhalen van wanhopige bloggers die op een kwade dag een mailtje kregen van Google met de mededeling dat hun blog verwijderd was.

Blogger verwijderd blogs naar eigen goeddunken

Hoewel ik niet uitsloot dat dit een zogenaamd Broodje Aap verhaal was, vond ik dat er dermate veel verhalen op het internet over circuleerden dat ik niet kon uitsluiten dat de kans reëel was.

Na het lezen van die enge verhalen, was het eerste wat ik deed al mijn blogs 'back-uppen'. Toen voelde ik me een tijdje gerustgesteld, maar uiteindelijk maakte ik afgelopen oktober dus de switch van Blogger naar WordPress.

Blogger verwijderde twee van mijn blogs

En toen gebeurde inderdaad wat ik wilde voorkomen: Blogger verwijderde plotseling, zonder waarschuwing, mijn  blog over Waterwratten en het blog Ren mama, ren! Lekker dan! Nu was ik niet zo heel erg ontzet, omdat ik al mijn posts toch al veilig bij WordPress.org had staan, maar ik gebruikte die blogspot blogs nog wel als doorgeefluik naar mijn wordpress blogs.

Dit is het onheilsbericht:

blogger gooit blog weg

Hoewel ik vermoed dat deze blogspot blogs verwijderd zijn omdat ik ze niet meer update-te, raad ik wel aan om regelmatig een back-up van je blogspot blog te maken.

Gewoon voor de zekerheid.

Vergelijkbare berichten

11 reacties

 1. Dat is niet zo'n bemoedigend bericht.. ik zie het niet zitten om zomaar over te stappen.... hoe kan ik een back-up maken van mijn blogposts...gewoon copieren en op mijn pc zetten? of bedoel je dat niet?

  Hartelijke groeten
  Elizabeth.

  1. Elizabeth, ik heb jarenlang zonder problemen geblogd bij Blogger hoor, dus het zal op zich niet zo'n vaart lopen. Maar een back-up maken is altijd verstandig.

   Je gaat naar je Blogger dashboard
   Klik op Settings
   Klik op Other
   Bovenaan de pagina staat nu Blog Tools. Om een backup te maken klik je op 'export'.

  1. Nee, want zowel Ren mama, ren als Waterwratten waren échte blogs met verschillende berichten.

   Maar wat het misschien zou kunnen verklaren is dat ik er geen nieuwe berichten meer opzette, en ze vooral als back-up fungeerden. Als mensen via een zoekmachine op mijn Blogger blog terecht kwamen, dan werden ze automatisch naar mijn WordPress blog doorgestuurd.

 2. Ik zie dat ze verwijzen naar de voorwaarden. Staat daar niet iets in over adverteren met partijen anders dan Google Ads? En dat dat verboden is? Ik kan me zoiets herinneren, en dat dat de reden was dat ik voor een selfhosted wordpress domein ben gegaan ipv bij Blogger te starten.

 3. Hoi,
  ik wil heel graag een backup maken van mijn blog, maar je suggestie om via Dashboard naar Settings te gaan lukt bij mij niet.Ik kan Settings al niet eens vinden :(
  Laat staan dat ik bij Other en Blog Tools terecht kom.....
  Help

  Mijn dank is groot!

  Groetjes,Sandra

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *