gratis templatesIk ben dol op blog themes en templates.

Want ze kunnen een blog een totaal andere look geven. Themes en templates zijn overigens hetzelfde. Maar om de één of andere reden noemen ze de themes voor WordPress 'themes' en de themes voor Blogger 'templates'. Ik houd voor deze post gewoon even de term 'theme' aan.

Soms moet ik me echt inhouden om niet om de haverklap mijn blog in een nieuw jasje te steken. Het is maar goed dat ik zoveel blogs heb : ) Zo kan ik toch mijn hart ophalen met nieuwe looks zonder dat mijn bezoekers helemaal tureluurs worden van steeds een ander uiterlijk.

Gratis themes en betaalde themes

Je hebt gratis themes, en daarnaast zijn er themes met een prijskaartje. De prijs van een theme kan variëren van een tientje tot wel duizend euro. Maar in het algemeen zou je kunnen stellen dat je genoeg hebt aan een budget van zo'n 80 euro. En grote kans dat je dan nog geld over houdt ook.

Zijn gratis themes slechter dan betaalde themes?

Veel mensen denken dat betaalde themes per definitie beter zijn dan gratis themes. Maar dat hoeft absoluut niet het geval te zijn. Zo zijn er bijvoorbeeld gratis Genesis themes, en Genesis staat bekend om zijn hoge kwaliteit. De verschillen tussen een gratis en een betaald theme kunnen zijn:

  • De mogelijkheden die een theme biedt: betaalde themes hebben vaak meer opties. Maar niet iedere blogger wil al die toeters en bellen. Dus soms heb je aan een gratis theme gewoon genoeg.
  • Ondersteuning: bij betaalde themes krijg je vaak makkelijker en persoonlijker ondersteuning. Bij gratis themes krijg je dat ook wel, maar dan moet je er meer moeite voor doen. Of je kunt alleen ondersteuning krijgen op een forum.
  • Kwaliteit: ik noem hem toch even, maar wil benadrukken dat gratis niet per definitie gelijk staat aan slechtere kwaliteit.

Maar als je graag en veel nieuwe looks voor je blog probeert, kan dat best een duur grapje worden.

Daarom deze zondag 3 links naar mooie, gratis WordPress themes!

3 gratis WordPress themes

Fresh

Purple Haze

wordpress theme gratis

The Mary Kate

wordpress theme

Veel plezier met deze gratis 3 themes!

Zie ook Blog themes voor WordPress.

Weet jij nog leuke sites voor themes en templates? Vertel het in de comments!

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Ik heb een jaar lang een gratis theme gehad, maar toen ik er een probleem mee kreeg gaf de ,,bouwer,, niet thuis en heb ik een pipdig theme gekocht en ik ben er echt super blij mee. Maar gratis theme s zijn ideaal om uitte proberen.

  2. Ik werk veel met Divi, van Elegant Themes. Misschien wat veel van het goede als je WordPress alleen voor een blog gebruikt, maar maak je er complete websites mee dan is het een geweldig theme.

  3. Ik heb na verloop van tijd ervoor gekozen met een koop-theme te werken en ben heel tevreden. Ik heb uiteindelijk gekozen voor Fresh News van WordPress. Deze heeft alles in zich wat ik belangrijk vind. Af en toe gluur ik nog wel eens naar andere thema's, maar ik blijf hetgeen wat ik heb trouw.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *