Reacties

Wat betekent bloggen? Meer dan je denkt! — 9 reacties

 1. Ik blog in principe in t weekend niet. Als ik dan maandagochtend weer achter m n laptop kruip verheug ik me er echt op om met mijn blog bezig te zijn! Het is mijn passie!

 2. Wekelijks (wisselend) de verhalen van mijn reisvrienden. Nu nóg summier een omschrijving van de reis met illustraties. Later zal dat beslist uitgebreid worden. Komende maanden heel hard schrijven aan mijn verhaal.
  Later meer over het tot stand komen van mijn verhalen. Wordt beslist uitgebreid! Nu nog weinig bezoekers, maar het blijft heel erg leuk.

 3. Ruim acht jaar een dagelijkse blog en het verveelt nog steeds niet. Heerlijk vind ik het om mijn doen en laten te delen met foto's en wat tekst. Ik ben zeker nog niet van plan te stoppen.

 4. Ik heb nog even bij andere bloggers waar ik reageer gekeken en zie dat daar hetzelfde probleem zich voor doet. Ik hoop dat jij een oplossing weet. Ga zelf ook even zoeken op internet.

 5. Bloggen is voor mij net zoals voor Nancy mijn passie. Niet alleen over het onderwerp waar ik nu over schrijf, want Gierige Gerda is juist op Instagram ontstaan nadat ik jaren een DIY blog had. Het vlugge en tijdelijke van een foto op Instagram vond ik in eerste instantie juist het voordeel. Toch begon het te kriebelen na een tijdje en weer een blog beginnen is de juiste keuze gebleken.

 6. Voor mij komt het woord Blog van 'We Blog' van Web-Log'. Loggen dus op het web. Loggen is iets in de tijd vastleggen. Dat gebeurt al eeuwen in Logboeken (Journaals). Apparaten loggen ook al jaren fouten, om zo na te gaan in welke volgorde iets misging. En als je Star Trek mag geloven, dan loggen ze over 500 jaar nog, maar dan in sterdata.

  Zomaar een verhaal schrijven of mee doen met schrijfopdrachten vind ik niet onder bloggen vallen. Tenzij het gekoppeld wordt aan een eigen recente ervaring.

  Reageren vind ik niet iets dat typisch bij een blog hoort, maar bij een forum. Wim de Bie heeft jaren geblogd en daar kon je niet reageren. Je moest ook niet als ondergeschikte of wildvreemde het lef hebben om iets aanvullends in het logboek van een VOC-kapitein te schrijven.

  Zelf blog ik omdat ik het leuk vind en als een soort dagboek. Soms een beetje wereldverbeterend. Omdat er veel te veel blogs zijn probeer ik over dingen te schrijven die andere mensen niet opvallen. Aan een wedstrijdje meeste bezoekers of meeste inkomsten ben ik nooit begonnen. Daarvoor blog ik met 2 tot 3x per week te weinig en m'n onderwerpen lenen zich daar niet voor. Voor mijn familie doe ik het al helemaal niet. Die weten veelal niet van m'n blog en die praat ik zo wel bij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Bloggen en loggen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder