moestuinieren blog

Op de website van het Nederlands Dagblad kwam ik een leuk artikel tegen over het moestuinieren blog van Floor Korte.

Het gaat over het blog van Floor Korte (34) uit Boskoop om precies te zijn.

Ik vind het een mooi voorbeeld van hoe een blog dat je begint vanuit persoonlijke interesse kan uitgroeien tot fulltime werk.

Moestuinieren blog: van hobby tot fulltime werk

Het begon allemaal met een paar tomatenplantjes die Floor cadeau kreeg van haar zus. Floor wist niet wat ze ermee moest. Haar vader adviseerde haar om de tomatenplantjes dan maar bij hem in de tuin te zetten.

Toen Floor daarmee bezig was ontdekte ze hoe ontspannend het voelde om met haar handen in de grond te woelen. Ze begon dus met moestuinieren in de tuin van haar vader, en hield in een schriftje bij wat ze zaaide en hoe het verliep. Maar dat schriftje werd al snel een overzichtelijk zootje. Haar man Bas adviseerde Floor om een blog te beginnen. 'Al snel had ik allerlei volgers,' zegt Floor in het ND.

Moestuinieren blog en SEO

Een jaar later kwam AH met hun moestuintjesactie, en gingen mensen online op zoek naar informatie over moestuinieren! En drie keer raden wie hoog in de zoekresultaten stond! Het blog van Floor.

Wat kunnen we leren van Floors blog ervaringen?

De belangrijkste les uit Floors verhaal vind ik dat ze geen expert was toen ze haar moestuinieren blog begon. Ze leerde gaandeweg en hield op haar blog haar ervaringen bij.

EEAT

Google hecht tegenwoordig veel waarde aan Expertise en Experience. Uit Floors ervaringen blijkt dat, als je jezelf opstelt als beginner en je leerproces laat zien, je op die manier ook Expertise inbrengt. En natuurlijk Experience.

Wat wil je doelgroep

Ook niet onbelangrijk als je een blog begint: schrijf je over dingen die mensen zoeken? Floor werd benaderd met vragen door haar blog bezoekers, en schreef naar aanleiding van die vragen artikelen. Dat is een prachtige manier om zeker te weten dat er interesse is in bepaalde onderwerpen.

Als blogger inschrijven bij Kamer van Koophandel

Na 3 jaar bloggen schreef Floor Korte zich in bij de Kamer van Koophandel. Na zo'n 6,5 jaar ging ze fulltime bloggen. Inmiddels geeft ze ook workshops en moestuincursussen. Ook heeft ze een boek De groene tuin geschreven.

moestuinieren blog Floor korte

Lees het artikel over Floor Korte nu zelf op nd.nl

Samenvattend

  1. Je hóéft niet altijd een vooropgezet plan te hebben voor je blog om succesvol te worden. Soms kan het ook vanzelf zo groeien.
  2. Je kunt jouw persoonlijke leerproces gebruiken en etaleren op je blog.
  3. Floor vervulde een behoefte met haar moestuinieren blog. Er was destijds weinig toegankelijke informatie over moestuinieren.
  4. Ze gebruikte de vragen van haar bezoekers als bron voor nieuwe blogposts.
  5. Een blog kan leiden tot boeken en workshops.
  6. Het belangrijkste element is denk ik dat Floor houdt van moestuinieren. Die liefde werkt door in haar blog en zal haar altijd onderscheiden van bijvoorbeeld AI.

Wat was voor jou de reden om een blog te beginnen?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *