blog startenEen blog starten over je hobby?

Wat mij betreft is dat een geweldig idee!

En dit is waarom.

Een blog starten over je hobby: 6 x waarom dat een briljant idee is!

 1. Mensen met een hobby weten doorgaans veel over hun hobby te vertellen. Een blog starten over je hobby betekent doorgaans dat je nooit verlegen zit om onderwerpen!
 2. Het is niet voor niets je hobby! Het interesseert je, dus neem je informatie makkelijk op. Het is dus heel natuurlijk voor jou om informatie te verzamelen over je hobby. Dat heb ik bijvoorbeeld ook met bloggen. Ik lees 's avonds als ik in bed lig graag nog tips over bloggen.
 3. Over hobby's kun je heel enthousiast zijn! Zo enthousiast dat je er eigenlijk wel de hele dag over kunt praten. Zie jij mensen snel de straat oversteken als ze jou zien aankomen? Dan heb je misschien wel iets té veel over je hobby verteld. Maar een blog is geduldig, dus daar kun je al je enthousiasme wel kwijt!
 4. Een blog is een geweldige manier om gelijkgestemden te vinden! Mensen die net als jij veel interesse hebben in borduren, postzegels verzamelen, hardlopen, bloggen, huisdieren, honden, katten, parkieten, brandweerauto's, trafohuisjes etc. Niet alleen kun jij jouw enthousiasme kwijt op je blog, je kunt het daar ook nog delen!
 5. Een blog starten over je hobby betekent dat je jouw kennis kunt delen met anderen. Zo las ik recent een blog van iemand die zelf King Louie jurkjes maakte. Ze legde uit welk patroon ze daarvoor gebruikte en waar ze tegenaan liep. Door deze informatie te delen, kunnen anderen dit patroon ook gebruiken. Of neem nou de blogpost die ik recent deelde op mijn blog Huisvlijt. Dat ging over het onderwerp erfbelasting. Wij hadden daar een vervelend ervaring mee met de plaatselijke notaris. Ik deel zoiets graag, omdat het wellicht anderen kan helpen!
 6. Een blog starten over je hobby betekent dat je automatisch een blog niche hebt gevonden. Omdat iets je hobby is, zul je er meer van weten dan de gemiddelde bezoeker. Dat betekent dat jouw kennis en ervaringen heel waardevol voor hen zijn.
 7. Het is gewoon hartstikke leuk: een blog starten over je hobby! Eigenlijk is het twee hobby's voor de prijs van één : )

Pim schreef voor bloggen en loggen onderstaande post over een blog over je hond starten. Dit is een mooi voorbeeld van een persoonlijke interesse omzetten naar een blog.

Waarom je een blog over je hond moet starten.

Je bent er dag en nacht mee bezig, het allerbeste voor jouw kleine viervoeter. Jouw hond is één van de belangrijkste dingen in je leven. Je wilt alleen het allerbeste voor jouw trouwe viervoeter. Door de jaren heen ben je daarom een echte expert geworden en weet jij alles over wat het beste is voor een hond. Van speeltjes tot voer en van riemen tot een bezoekje aan de dierenarts. Daarom is het starten van een blog over honden echt iets voor jou. In dit artikel lees je waarom je niet langer hiermee moet wachten maar gewoon moet starten met een blog.

Ben je benieuwd?

Lees dan snel verder!

Geef de beste adviezen als echte expert!

Na al die jaren als baasje van een hond wil je alleen het allerbeste. Door alle dingen die je ondertussen hebt meegemaakt, weet je wat dat is! Door dit niet langer voor jezelf te houden maar te delen met andere (minder) ervaren hondenbezitters zorg je ervoor dat iedereen zo’n goed baasje kan zijn als jij. Na al de verschillende soorten hondenvoer kun jij vertellen of eukanuba een geschikt soort is voor een hond.

Maak je hobby je beroep

Wist je dat je ook geld kunt verdienen met bloggen? Met een goedlopend blog kun je reclame maken voor verschillende merken. Door jouw favoriete merken te promoten krijg je wellicht wel een premie van deze merken. Je helpt hiermee mensen met jouw expertise, en je houdt hier ook nog iets aan over, ideaal toch? Jij weet namelijk als geen ander wat belangrijk is bij hondenbrokken bestellen. Dit is maar een van de vele voorbeelden waar jij meer over kunt vertellen. Jij weet bijvoorbeeld ook welke speeltjes een hond het leukst vindt. Kijk, alweer een onderwerp waar jij alles over kunt vertellen. Stiekem weet je veel meer dan je denkt.

Start nu met bloggen

Het enige advies wat wij jou nog willen geven is dat je nu moet starten met bloggen. Het is toch zonde als jouw expertise niet gedeeld wordt? Wij vinden dat in elk geval wel. Daarom raden wij jou aan om meteen te starten met bloggen. Zo wordt iedereen net zo’n baasje als dat jij bent voor jouw trouwe viervoeter.

Wij wensen je in elk geval veel succes met jouw blog.

Succes, wij weten zeker dat jij het kunt!

Nawoord van Bloggelientje

Dankjewel Pim voor deze blogpost. Ik houd inderdaad inderdaad van bloggers die weten waar ze het over hebben. Als iemand al jaren een hond heeft, dan hecht ik inderdaad meer waarde aan zijn of haar adviezen, dan wanneer iemand over honden schrijft zonder dat ze er zelf eentje hebben.

Onze Trixie beet sommige hondenspeeltjes helemaal kapot!

Je schrijft bijvoorbeeld over hondenspeeltjes, en welke speeltjes honden leuk vinden. Wij hebben een paar keer een speeltje gekocht voor ons hondje Trixie dat ze kapot kon bijten! Dat vond ik heel zorgelijk, want je wilt niet dat je hond plastic binnenkrijgt! Dergelijke informatie vind ik heel geschikt voor een blogpost op een blog over honden. Je kunt dan andere hondenbaasjes informeren en waarschuwen, zodat zij niet dezelfde fout hoeven te maken. Zo schreef ik ook een keer een blogpost over de kosten van een huisdier, met als voorbeeld onze rekeningen van de dierenarts.

Het is mijn ervaring dat mensen die een blog starten over hun hobby heel waardevolle informatie geven, en vaak veel van hun onderwerp afweten. Dat maakt hun blog waardevol voor mij en andere bezoekers.

Dus wat dat betreft sluit ik mij helemaal aan bij jou Pim: een blog starten over een hobby is een heel goed idee! Laat onzekerheid of de gedachte: 'Wie zit er nou op mij te wachten?' je niet weerhouden om een blog te starten!

Leestips

Wat heeft jouw blog geïnspireerd? Waarom ben je ermee begonnen?

Vergelijkbare berichten

3 reacties

 1. Bloggelientje, dank je voor deze bevestigingspost! Er is tenminste 1 iemand die mijn mening deelt :). Zelf adviseer ik ook altijd mensen te bloggen over dingen die dicht bij hun liggen.
  Waar ze eigenlijk niet mee kunnen stoppen om over te vertellen. Zo wordt bloggen echt leuk, ja zelfs verslavend.
  Een hobby is zeker een goede niche/onderwerp om over te bloggen. Hiernaast kun je ook bloggen over een stukje levenservaring. Hoe is het bv om in de schulden te zitten, alleenstaand moeder te zijn of te verhuizen naar het buitenland? Allemaal onderwerpen waar je veel over kunt vertellen en het leuk is om feedback over te krijgen van gelijkgestemden (volgers) topblog dit... ik ben volger

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *