alexaAls je geld wilt verdienen met je blog is het goed om te weten waar adverteerders en bedrijven naar kijken.

Hieronder vind je 3 belangrijke criteria!

  1. Pagerank: cijfer van 1 tot 10 van Google. Pagerank geeft aan hoe belangrijk je blog is. Hoe hoger je pagerank, hoe hoger je scoort in de zoekresultaten.Niemand weet wanneer de volgende update is. Regelmatig wordt er druk over gespeculeerd dat pagerank 'dood' is. Er zit soms wel een jaar tussen de updates.Lees hier mijn uitgebreide post over pagerank.
  2. Domain Authority: cijfer van 1 tot 100 van Moz. Moz is een bedrijf én software die je gebruikt om je blog SEO te verbeteren. Domain Authority is Moz' manier om te berekenen hoe groot de kans is dat je blog hoog in de zoekresultaten eindigt. Je domain authority verandert steeds, en is dus leuk om bij te houden.Bij pagerank moet je veel langer wachten om te zien of er iets verandert. Lees hier meer mijn post over domain en page autority.
  3. Alexa rank: geeft een indicatie van de populariteit van een blog/ het aantal bezoekers. Alexa representeert je bezoekers statistieken! Ben jij stiekem benieuwd naar het aantal bezoekers van je concurrentie? De Alexa rank geeft hiervan een indicatie! Terwijl het bij pagerank en domain authority gaat om een zo hoog mogelijk cijfer, is het bij Alexa rank juist: hoe lager je cijfer hoe beter.

%3

Vergelijkbare berichten