blogboekKelly Deriemaeker is een Belgische blogger. Ze werd bekend met haar blog Tales from the Crib.

In haar boek Blogboek bundelt ze haar kennis en ervaringen van de afgelopen 10 jaar.

Blogboek: wat kun je verwachten

Blogboek is leuk vormgegeven. En Kelly Deriemaekers schrijfstijl leest prettig. Het boek is bovendien behoorlijk volledig. Zo'n beetje alle blog onderwerpen die met bloggen te maken passeren de revue.

Bijvoorbeeld:

 • Hoe begin je een blog?
 • Hoe zorg je voor ideeën
 • Privacy op je blog
 • Hoe kun je geld verdienen met je blog?
 • Hoe schrijf je goede titels voor je posts?

Tussen de informatie van Kelly door vind je ervaringen van succesvolle bloggers. Bovendien geeft Kelly verschillende lijstjes met tips en tricks.

Blogboek: vooral voor beginnende bloggers

Wil jij een blog beginnen, maar weet je niet goed hoe? Dan bied Blogboek je een uitstekende basis. Maar het is geen 'how-to' boek. Kelly Deriemaecker schrijft verhalend. Er staan geen stap voor stap tutorials in het boek hoe je een blog begint. De informatie is algemeen en wordt op een aanmoedigende toon gegeven.

Ben jij al langer actief in de Blogwereld? Dan vind je in Blogboek weinig nieuws. In dat geval kan het hoogstens interessant zijn om de ervaringen van een collega blogger te lezen.

Conclusie over Blogboek

Blogboek is een leuk en inspirerend boek over bloggen. Maar ik raad het alleen aan, aan beginnende bloggers. Ervaren bloggers zullen de meeste informatie al kennen.

Praktische informatie over Blogboek

Blogboek is voor 24,95 te koop bij bol.com

Vergelijkbare berichten

6 reacties

 1. Ik heb dit boek geleend van de bibliotheek en het schijnt dat zij dat niet zo prettig vindt, want ik las daar het volgende over op bladzijde 94: "(Als je het niet uit de bib hebt gehaald. Dan mag je ze eventueel wel allemaal laten schieten, die lezers die je nog niet kent.)"
  Ik vind dat een gemene rotopmerking. Ik kan het me niet permitteren om elk besproken (en interessant) boek te kopen. En daar zal ik niet de enige in zijn.
  Auteurs krijgen namelijk wel degelijk geld voor elke keer dat hun boek wordt uitgeleend, dus zo'n sneer maken naar bib-mensen is (vind ik) helemaal niet nodig.
  Geeft een nare nasmaak aan de rest van het boek wat qua informatie en tips erg goed is.

  1. Dat heb ik niet gezien Monique. Nu loop ik meteen tegen het nadeel van lenen uit de bieb op: ik kan het niet even opzoeken!

   Als ik in de bieb kom, en het boek is er, zal ik eens kijken op bladzijde 94.

 2. Ik wil dit boek graag lezen, maar ik vind het erg duur. Bij ons in de bieb hebben ze hem (nog) niet. Ben nu wel erg benieuwd naar die opmerking op blz 94 en in welke context dat staat :P

 3. Ik heb het boek thuis, uit de bieb geleend en het gaat over Lokken met koppen! Haal je lezer binnen met een killer titel.
  Neem dit even in overweging :
  Je hebt de moeite genomen om een blogpost te schrijven tussen alle ander zaken die je op een dag gedaan moet krijgen. Je hebt misschien bloed, zweet en tranen geplengd om het voor elkaar te krijgen, en je hebt de prijs van dit boek betaald om er nog beter in te worden ( Als je dit niet uit de bib hebt gehaald. Dan me je ze eventueel wel allemaal laten schieten, die lezers die je nog niet kent.) Je inhoud verdient het om gelezen te worden door zoveel mogelijk mensen die er iets aan kunnen hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *