Hoe je direct meer blog bezoekers krijgt op je WordPress en Blogger blog
Als blog bezoekers een abonnement nemen op je posts, dan krijgen ze een mailtje elke keer dat jij een nieuwe post publiceert. En dan wil je natuurlijk graag dat ze vanuit dat mailtje doorklikken naar je blog.
Maar als je je blog settings hebt ingesteld op ‘full feed’ dan krijgen ze je hele post al te zien in het mailtje.
Een blog feed ook bekend als rss is een eenvoudige versie van de inhoud van je blog. Een feed is dus een bestandje van je post.
Voor bezoekers is dat op zich wel handig: ze kunnen direct je post lezen. Maar als blogger is het minder leuk. Je hebt tenslotte niet voor niets een leuke theme geïnstalleerd zodat je blog er goed uitziet! Bovendien heb je misschien Google Ads op je blog staan. Om daarmee geld te verdienen heb je bezoekers op je blog zelf nodig.
Om direct meer bezoekers te krijgen op je blog is het daarom slim om de zogenoemde feed settings van je blog op ‘summary’ te zetten. Als mensen je hele post dan willen lezen, moeten ze wel naar je blog komen. Zo krijg je dus direct meer bezoekers naar je blog.
Maar eerst:
Wat is een feed?
Een feed is de stroom van jouw blog berichten. Je feed wordt telkens vernieuwd als je een nieuwe blogpost publiceert. Zo’n blog feed is in XML, oftewel het lijkt abracadabra voor de mens. Dat komt omdat XML een ‘structured data’ taal is voor browsers en computerprogramma’s.
Met zo’n feed kun je dus eigenlijk niets, maar gelukkig is er zoiets als een RSS feed! RSS staat voor Really Simple Syndication en het is een XML-toepassing. Je zou kunnen zeggen dat RSS de onbegrijpelijke XML omzet in normale mensentaal!
WordPress en Blogger produceren uit zichzelf al een feed van je blog gelukkig! Dus je hoeft hier niets voor te doen. Ik leg het alleen even uit, zodat je weet waarover we het hebben. Maar als je het te ingewikkeld of technisch vindt, is dat helemaal prima! Je hebt het verder niet nodig.
Hieronder lees je wat je moet doen om direct meer blog bezoekers te krijgen!
Hoe zet je je feed op ‘summary’ bij je WordPress blog?
- Ga naar je WordPress dashboard
- Klik op Settings of Instellingen
- Kies onder instellingen ‘Lezen’
- Vink ‘Samenvatting’ aan.
- Klik op ‘Save’.
Klaar!
Dit kan ook op je Blogger blog. Blogger biedt zelfs 4 opties.
Zo zet je je feed op ‘summary’ bij Blogger
- Ga naar Blogger.com
- Kies Settings
- Kies ‘Other’
- Kies de lengte van de blogpost samenvatting die jij prettig vind. Full is de hele post. Dat wil je dus niet! Je wilt dat je blog bezoekers naar je blog komen om te lezen
- Klik op Save
Hieronder de Nederlandstalige versie:
Direct meer blog bezoekers: samenvattend
Door je blog feed op ‘Summary’ te zetten kun je direct meer blog bezoekers naar je blog halen. Om de hele post te lezen, moeten ze namelijk naar je blog komen.
Blogger is in het Nederlands. Wat is summary in het Nederlands.
Ik lees eigenlijk geen blogposts die maar half te zien zijn.
Summary is ‘Engels’. Deze post gaat over de ‘feed’ van je blog, niet over de blogpost zelf. Soms staat de hele blogpost al in de blog feed. Dit neemt de noodzaak weg om je blog te bezoeken. Vandaar dat het beter is om in je blog feed alleen een stuk van de blogpost te hebben.
Op een blog zelf kun je er inderdaad ook voor kiezen om de hele post te laten zien, of alleen een stukje waarbij mensen moeten klikken op bijvoorbeeld ‘Lees meer’ als ze de hele post willen lezen.
Dat begrijp ik. Aleen deel je een plaatje met hoe het in blogspot moet: alles in het plaatje staat in het Engels. Bij mij in Nederlands. Dat gaf mijn verwarring. Wat moet ik aanklikken als ik in mijn feed de hele blogpost wil hebben.
Ik ben niet zo snel van begrip hoor.
Hoi Aritha, ik heb nu de Nederlandstalige versie bijgevoegd. Je kiest voor ‘Kort’.
Als ik volledig niet wil, welke kies ik dan wel?
Groet,
Marthy.
Dan kies je ‘Short’.
Super. Dat helpt me echt.
Ik heb hem ook op het Nederl. kortgezet. Was voor mij eerst ook abrakadabra. Ben benieuwd wat het effect is. Hart. gr.
http://www.gebreidesjaals.blogspot.com
Dag Bloggelientje, ik wil de zichtbaarheid van mijn blog vergroten door tags en #tags aan ze te verbinden, als ik ze publiceer. Welke van deze twee is het meest handig?
Wat bedoel je precies met tags? Bedoel je een hash tag? Die zijn vooral voor social media zoals Instagram.
Of bedoel je ‘tags’ als alternatief voor ‘categorieën’?