Als iemand voor het eerst op je blog komt heb je maar een paar secondes om die persoon ervan te overtuigen dat je blog de moeite waard is. Als je navigatie onduidelijk is, of het is niet direct zichtbaar waar het op je blog over gaat, dan is de kans groot dat iemand meteen weer wegklikt. De gemiddelde blogbezoeker heeft gewoon niet zoveel geduld : )

Ik maak me hier zelf ook schuldig aan moet ik bekennen. Als ik niet snel zie waar een site overgaat, dan haak ik af. Want er zijn er genoeg die wel meteen duidelijk zijn.

Daarom hieronder een quiz om te controleren hoe gebruikersvriendelijk jouw blog is!

Vergelijkbare berichten

4 reacties

  1. Leuke vragen, ze zetten je in ieder geval aan het denken. Ik denk dat de bezoeker de vragen beter kan beantwoorden. Ik kijk heel anders naar ons blog dan de bezoeker. Ik weet waar het over gaat. Ik heb geen idee hoe snel een willekeurige bezoeker dit ziet. De één vind de sidebar (te) vol en de ander vind het essentieel.

  2. Volgens de quiz heb ik een gebruikersvriendelijk blog. Zelf wil ik dat, maar vooral voor mensen die ook echt m'n blog gaan lezen. En het bepalen van de doelgroep is een stuk lastiger. Ik blog vooral voor mensen achter een PC/Laptop/Tablet, die in mijn regio wonen en eens iets anders willen lezen dan het landelijke nieuws of over een setje huisdiieren. Mijn ervaring is dat smartphonegebruikers geen tijd willen nemen voor zoiets. Prima, die mogen van mij hun tijd verspillen aan facebook en de flutberichtjes van hun vrienden. Ik zit ook niet te wachten op een berg mensen uit verweggistan, die ik door te effectieve SEO aantrek. Die zijn zo weer weg omdat ze mijn blog niet kunnen lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *