taal aanpassen

Als je een Blogspot blog hebt dan zijn er twee niveau's waarop je de taal kunt aanpassen.

  • Op Blogspot interface niveau. 
  • De taal op je blog zelf.

Taal aanpassen op je blogspot interface (alle knopjes)

De interface van mijn Blogspot blogs is Engels. Dat betekent dat ik termen zie als: Posts, Stats, Comments, Earnings, Pages, Layout, Theme, Settings en Reading List. Kijk maar:

Dit leidt soms tot vragen van bloggers. Zo vroeg Aritha mij hoe het nou precies zit met het instellen van een korte blog feed. Ik had dat weliswaar uitgelegd, maar met Engelse termen. Want zo ziet het er bij mij uit.

Maar stel dat ik de taal van de Blogger interface wil aanpassen van Engels naar Nederlands. Hoe doe ik dat dan?

Vroeger was dit heel eenvoudig, en zat er een duidelijk zichtbare knop waarmee je de taal kon aanpassen. Maar helaas is dit verdwenen met de nieuwe Blogger interface. Nu moet je helemaal naar je Google account gaan om de taal voor je Blogger interface aan te passen!

Taal aanpassen op je Blogspot interface via je Google account

Ga naar https://myaccount.google.com/language. Bij mij zie je dan dit:

Klik op het potloodje bij Preferred Language, type Dutch in en kies Nederland. De wijziging wordt automatisch bewaard.

Als ik nu naar mijn Blogger blogs ga zie ik ineens de Nederlandse termen! Kijk:

De taal aanpassen op je blog zelf

Hoewel ik de Engelstalige interface van Blogger gebruik, heb ik opgegeven dat de taal van mijn blog Nederlands is. De reden dat dit belangrijk is, is omdat dit de taal is die je bezoekers zien bij onder andere het reactieformulier! Hieronder zie je dit:

Maar als ik de taal van mijn blog bijvoorbeeld verander in Arabisch, dan zien bezoekers dit:

De taal van je blog kun je aanpassen via 'Settings' of 'Instellingen'. Als je daarop klikt dan kom je bij Basic, en op de derde plek van boven zit je 'Blog language' staan. Als je daarop klikt, opent een venster met alle mogelijke talen. Selecteer de taal die je wilt en klaar!

Samenvattend

In deze post legde ik uit hoe je de taal van de interface van je Blogspot blog kunt aanpassen. En met interface bedoel ik de 'knoppen' waarmee je jouw blog bewerkt en bedient.

Deze staan links op je scherm. Als je deze taal wilt aanpassen dan moet je dat doen via je Google account. Ga gewoon naar https://myaccount.google.com/language en pas het aan!

Daarnaast kun je de taal op je blog zelf naar wens aanpassen, via Settings/Instellingen.

Leesstip

Blogspot theme links toevoegen naar oudere en nieuwere post

Heb jij vragen? Stel ze gerust hieronder!

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *