1. Sociale media negeren

Aan deze heb ik me heeeeel lang schuldig gemaakt. Ik vond dat ik het al druk genoeg had met mijn blogs, en bovendien: alles wat ik wilde zeggen zei ik daar al. Het trieste resultaat van deze houding zie je in de lege Facebook like box hiernaast! Like mij alsjeblieft!

Maar toen interviewde ik Elsbeth, die vervolgens een link naar het interview plaatste op haar Facebookpagina Club van relaxte moeders. Plotseling had ik een enórme piek van bezoekers op mijn blog Ren mama, ren. En hoewel de piek inmiddels is verdwenen, heb ik er minstens 150 trouwe bezoekers op mijn blog bij. De les die ik leerde is dat Facebook een geweldige, en bovendien gratis manier is om je blog te promoten. Nu Twitter nog….

2. Niet reageren op comments

Als mensen zo vriendelijk zijn om een comment achter te laten op jouw post, dan is het wel zo leuk als je daarop reageert.

3. Geen comments achterlaten op andere blogs

Als je toch op een blog bent, waarom dan niet een comment achterlaten? Grote kans dat die blogger jou terugbezoekt, en het is een manier om je eigen blog te noemen bij de linkinformatie bij de comments.

4. Elke dag op hetzelfde moment posten

Helaas heb ik deze neiging ook: 's ochtends wil ik graag al mijn artikelen live zetten, maar het is beter om te experimenteren met verschillende tijden.

5.  Grote lappen tekst publiceren

Denk alsjeblieft aan je lezers! Grote lappen tekst, zonder witregels, alinea's of tussenkopjes maken het moeilijk om te zien waar een tekst over gaat. Zorg ervoor dat je lezers makkelijk kunnen zien waar het over gaat!

6. Automatisch muziek afspelen!

Muziek is net als kinderen: het is alleen leuk als je er zelf voor kiest, en als het van jezelf is. Installeer dus niet zo'n player die automatisch begint te spelen als een bezoeker op je blog komt.

7. Gierig zijn met links

Wanneer iemand een stukje over jou schrijft, of je ergens noemt, dan betekent dit voor jou vaak extra bezoekers. Hoewel het zeker niet verplicht is, kan het dan leuk zijn om die blogger zelf ook even te noemen. Zoals Elsbeth (uit punt 1)  tegen mij zei: 'Als je niet kunt delen, kun je niet vermenigvuldigen'.

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *