blogpost herstellen

Oeps! Heb je per ongeluk een blogpost weggegooid?

Gelukkig kun je een vaak wel blogpost herstellen.

Hoewel ik een groot fan ben van Blogspot, moet ik wel erkennen dat een blogpost herstellen op het Blogger platform een stuk moeilijker is dan bij een WordPress blog. Maar er zijn wel een paar methodes die je kunt proberen.

Blogpost herstellen als je een Blogger blog hebt

Optie 1: Ga naar de geschiedenis van je browser

Kijk in de geschiedenis van je browser. Je browser is bijvoorbeeld Google Chrome of Firefox. Als je net als ik Google Chrome hebt dan zie je linksboven 'History' staan. Klik daarop om naar de geschiedenis van je browser te gaan.

Ik heb speciaal voor deze uitleg een blogpost gemaakt, gepubliceerd en vervolgens in de prullenbak gegooid. Hieronder zie je mijn browser geschiedenis:

Waar het ons nu om gaat is om de blogpost waarin we werkten terug te krijgen. Dat is in bovenstaande afbeelding de tweede van boven. Post: Edit staat er. Klik daarop, en dan krijg je dit:

Zoals je ziet staat er dat de post is weggegooid, maar er staat ook of je de blogpost wilt herstellen! Is het niet geweldig? Klik op confirm, en je hebt hem weer terug : )

Optie 2: Kijk in de 'cache' van je browser

Klik net zolang terug in je browser totdat je bij de blogpost komt waarin je werkt voordat je hem weggooide. Bij mij werkte dit.

Optie 3: Zoek in de 'cache' van Google

Als je geluk hebt is de post nog te vinden in de cache van Google. Ga naar Google en type: cache:adres van je weggegooide blogpost of de titel. Bij mij werkte dit in eerste instantie niet:

Maar krijg je wel resultaat? Klik dan op het woord 'cached' onderaan het zoekresultaat. Kopieer de tekst en maak een nieuwe blogpost. Bij deze methode herstel je dus niet zozeer de oorspronkelijke blogpost als dat je je tekst terugkrijgt. Je krijgt dus wel een nieuwe permalink, omdat je de tekst in een nieuwe blogpost plakt.

Optie 4: Kijk in de feed van je blog

Je blog feed kun je vinden door achter je blog adres /feeds/posts/default te zetten. Je krijgt vervolgens een vreselijke tekst brij te zien. Maar als je echt je blogpost wilt herstellen, kun je in die brij van tekst je blogpost proberen te vinden. Kopieer de tekst, en plak hem in een nieuwe blogpost.

Blogpost herstellen als je een WordPress blog hebt

Eerlijk is eerlijk, een blogpost herstellen als je een WordPress blog hebt is lekker makkelijk. Tenzij je iemand bent die voortdurend haar virtuele WordPress prullenbak leegt, zal je blogpost daar waarschijnlijk gewoon in zitten.

Om je post terug te halen klik je dan ook simpelweg op je 'Trash'.

blogpost herstellen

Je vindt die onder 'Alle berichten' of 'All posts'.

blogpost herstellen

  1. Ga daar naartoe, en je ziet 'trash' staan.
  2. Klik daarop.
  3. Klik vervolgens op de blogpost die je wilt herstellen.
  4. Kies 'restore'.
  5. Klaar!

Heb jij wel eens per ongeluk een blogpost weggegooid?

Heb jij vragen of problemen met je blog? Stel ze in de comments, en wellicht kan ik er een blogpost met de oplossing over schrijven : )

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *