Reacties

Blogspot blog: klagen mensen over problemen met reageren? — 24 reacties

 1. Ik was me er niet zo van bewust dat het zo moeilijk was om te reageren om mijn blogger blogs. Totdat ik dat las bij Liesbeth. Ik ben natuurlijk ingelogd bij google, dus ik krijg die verificatie-hindernissen niet te zien. Ik ga de verificatie maar uitzetten dan, want een ander comment systeem, daar moet ik nog eens over nadenken.
  Waarom is die verificatie er eigenlijk? Ik dacht voor extra bescherming, maar geen idee.

  • Ja, de verificatie is een bescherming tegen spam. Als je die uitzet scheelt dat 1 hindernis voor je bezoekers om te reageren.

   Helaas krijgen mensen die willen reageren zonder Google account vaak alsnog een verzoek om te bewijzen dat ze geen robot zijn. Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.

   Dat is goed te doen.

 2. Ik wil niet ingelogd zijn bij facebook, google, gravatar, disqus of wordpress. Bij wordpress is dat geen enkel probleem. Facebook bekijk ik sowiso niet. Op blogspot of andere blogs met reCaptcha reageer ik niet meer. Het probleem zit in reCaptcha en die is in het beheer helaas niet uit te schakelen. Sinds een half jaar heeft reCaptcha van Google een hekel aan andere browsers dan hun eigen Chrome en blijf je maar fotootjes wegklikken. Je komt er simpelweg niet door.

  • Ik word er wel heel droevig van dat mensen het zo moeilijk vinden op mijn blogger blogs te reageren. Maar ik begrijp dat het uitzetten van woordverificatie nog steeds voor sommigen kan betekenen dat ze moeten bewijzen dat ze geen robot zijn.
   Ik ben juist teruggegaan naar blogger omdat ik wordpress lastig en onhandig vond, het werd nooit zoals ik het wou. Had ook maar beperkte keus in thema's, en bij blogger heb ik allerlei code toegevoegd om het te maken zoals ik het wil.
   Ik ga er eens over nadenken.

   • Mensen hebben alleen last van het robot gedoe als ze reageren zonder Google account. Reageer je met je Google account dan is er echt geen enkel probleem. Je hebt alleen soms last als je met je naam en url of anoniem wilt reageren.

    En ik snap helemaal wat je bedoelt over dat stomme WordPress Judy! Ik ben ook een groot fan van Blogger, ook al is Bloggen en loggen wel op WordPress. Ik vind Blogger veel gebruikersvriendelijker.

 3. Hallo Bloggelientje,
  Wil je me uitschrijven voor je nieuwsbrief? Via unsubscribe lukt dat niet. Dank voor je nieuwsbrieven, maar ik blog al meer dan een half jaar niet meer, na zeven hele jaren trouw elke zondag. Dus dit heeft mijn interesse niet meer. Veel succes!

 4. Hoi Nicole vraagje ik kan sinds vandaag niet reageren op alle blogs dan sta ik niet als it’s me in Google maar met Google account weet jij wat er aan de hand jan zijn ? Gr Ria it’s me

 5. Hoi hoi !

  Misschien een stomme vraag, maar ik gebruik Blogger nog niet zo lang en loop nu tegen een probleempje aan.
  Ik heb laatst door Labels toe te voegen categorieën gemaakt binnen mijn blog (via gadget en dan pagina toevoegen). Nu loop ik er tegenaan dat als mensen een reactie plaatsen op mijn blog deze niet doorkomen. Ze zijn niet zichtbaar en de persoon zelf kan zijn/haar reactie ook niet meer terugzien. Kan dit door het gebruik van de Labels komen ? Instelling bij de post en bij instellingen staan goed. Iedereen zou reacties moeten kunnen plaatsen.
  Weet iemand hoe dit op te lossen ?

  Gr Sanne

  • Hoi Sanne, ik heb je blog bezocht en een reactie achtergelaten bij je eerste post. Leuk dat je een boekenblog bent begonnen! Ik lees altijd graag reviews van boeken om te kijken of een boek iets voor mij is. Hoe dan ook: mijn reactie is zichtbaar op je blog. Het probleem lijkt dus al opgelost?

 6. Hoi ik ben pas met bloggen begonnen. Ondanks mijn instellingen dat iedereen kan reageren ( ook anoniem) kunnen mensen blijkbaar enkel reageren met een Google account. Wat heb ik over het hoofd gezien?

 7. Het is inmiddels 2022, maar ik reageer toch even op deze post. Bedankt voor de tips, ik heb daardoor het reageren op mijn blog makkelijker gemaakt.
  Ik heb nog wel een andere vraag. Als mensen reageren op mijn blogpost, en ik reageer daar weer op, dan krijgen zij geen melding van mijn reactie. Dus ze weten dan niet dat ik heb geantwoord, tenzij ze toevallig zelf gaan kijken. Dat vind ik wel jammer. Is dat normaal bij Blogspot, of is er iets aan te doen?

 8. Ik was blij jouw blog over deze problemen gevonden te hebben via google, maar ze hebben mij helaas niet geholpen. Ik heb je adviezen uitgevoerd en een testpersoon gevonden die wat onder mijn blog wilde schrijven (iemand die eerder had aangegeven dat het niet functioneerde). Hij heeft het nu uitgetest met Chrome en Edge, maar dat lukte nog steeds niet, maar met Opera wel!

  Althans: dat schreef hij me. Hij krijgt via Opera een melding dat zijn reactie na goedkeuring wordt gepubliceerd, maar ik krijg helemaal niets binnen en zie ook niets onder de blog staan.

  Dus al met al wordt het probleem steeds raarder. Met Chrome en Edge krijgt hij al direct een melding dat het niet lukt, hij krijgt een foutmelding. Hij wil reageren als anonieme gebruiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Bloggen en loggen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder