Heb jij een Blogspot blog? Bloggen op Blogger is leuk, maar misschien krijg je klachten van bezoekers dat het lastig is om op je blogpost te reageren omdat ze soms wel 4 keer of meer moeten aangeven dat ze geen robot zijn... En vervolgens ook nog een stuk of 6 foto's moeten aanklikken met stoplichten/bussen/brandkranen/etalages als bewijs dat ze geen robot zijn? Het is een reële klacht, want het is ook lastig om dan te reageren. Daarom hieronder 3 dingen die je als Blogspot gebruiker kunt doen om dit op te lossen.

Maak reageren op je Blogspot blog makkelijker

Stap 1: Kijk naar je instellingen

Kijk eerst naar de instellingen van je Blogger blog. Maken die reageren makkelijk, of draag je zelf ook bij aan de problemen?

 1. Ga naar je Blogger dashboard
 2. Links zie je een soort tandwieltje met de tekst Settings/Instellingen. Klik daarop.
 3. Klik nu op Posts, comments and sharing
 4. Halverwege de pagina zie je Comments staan. Om reageren zo makkelijk mogelijk te maken zet je Comment verification op 'Never':Reageren op Blogger blog
 5. Wil je het NOG makkelijker maken? Vink dan bij 'Comment Moderation' Always aan. Nu denk je misschien: dat maakt het toch juist lastiger? Maar als je dit aanvinkt, hoeven mensen die niet met een Google account reageren maar anoniem of met hun url niet te bewijzen dat ze geen robot zijn. Google gaat er blijkbaar vanuit dat je dat zelf dan wel checkt. Dit maakt reageren dus een stuk makkelijker. Je krijgt dan als bezoeker het volgende te zien: Blogger blog reageren

Stap 2: Voeg een Comment message toe

Op dezelfde pagina kun je een bericht schrijven dat dan voortaan onder je comments verschijnt. Je kunt bijvoorbeeld uitleggen aan mensen hoe ze kunnen reageren, of iets zeggen over dat gezeur dat mensen moeten bewijzen dat ze geen robot zijn. Hieronder een voorbeeld: En dat ziet er dan op je blog zo uit:

Stap 3: Kies gewoon voor een ander comment systeem

Deze stap vinden veel Blogspot bloggers een brug te ver, of te ingewikkeld. Maar het is wel een prima methode om reageren op je Blogger blog makkelijker te maken. Zelf gebruik ik hiervoor IntenseDebate. Je ziet dat in actie op onder andere mijn blog Het Moederfront.

Blogspot bloggers: maak reageren makkelijker samenvatting

Veel Blogspot bloggers krijgen klachten van bezoekers dat reageren op hun posts veel te ingewikkeld is. Mensen moeten door allerlei hoepels springen om een reactie achter te laten. In deze post gaf ik 3 oplossingen voor dit probleem. Oplossing 1 en 2 zijn het meest laagdrempelig en heel eenvoudig. Kom je er niet uit? Mail me dan gerust!

Lees ook Whatsapp in website over de optie dat bezoekers je appen!

Vergelijkbare berichten

24 reacties

 1. Ik was me er niet zo van bewust dat het zo moeilijk was om te reageren om mijn blogger blogs. Totdat ik dat las bij Liesbeth. Ik ben natuurlijk ingelogd bij google, dus ik krijg die verificatie-hindernissen niet te zien. Ik ga de verificatie maar uitzetten dan, want een ander comment systeem, daar moet ik nog eens over nadenken.
  Waarom is die verificatie er eigenlijk? Ik dacht voor extra bescherming, maar geen idee.

  1. Ja, de verificatie is een bescherming tegen spam. Als je die uitzet scheelt dat 1 hindernis voor je bezoekers om te reageren.

   Helaas krijgen mensen die willen reageren zonder Google account vaak alsnog een verzoek om te bewijzen dat ze geen robot zijn. Dat kan gelukkig heel simpel zijn: gewoon even aanklikken dat je geen robot bent.

   Dat is goed te doen.

 2. Ik wil niet ingelogd zijn bij facebook, google, gravatar, disqus of wordpress. Bij wordpress is dat geen enkel probleem. Facebook bekijk ik sowiso niet. Op blogspot of andere blogs met reCaptcha reageer ik niet meer. Het probleem zit in reCaptcha en die is in het beheer helaas niet uit te schakelen. Sinds een half jaar heeft reCaptcha van Google een hekel aan andere browsers dan hun eigen Chrome en blijf je maar fotootjes wegklikken. Je komt er simpelweg niet door.

  1. Ik word er wel heel droevig van dat mensen het zo moeilijk vinden op mijn blogger blogs te reageren. Maar ik begrijp dat het uitzetten van woordverificatie nog steeds voor sommigen kan betekenen dat ze moeten bewijzen dat ze geen robot zijn.
   Ik ben juist teruggegaan naar blogger omdat ik wordpress lastig en onhandig vond, het werd nooit zoals ik het wou. Had ook maar beperkte keus in thema's, en bij blogger heb ik allerlei code toegevoegd om het te maken zoals ik het wil.
   Ik ga er eens over nadenken.

   1. Mensen hebben alleen last van het robot gedoe als ze reageren zonder Google account. Reageer je met je Google account dan is er echt geen enkel probleem. Je hebt alleen soms last als je met je naam en url of anoniem wilt reageren.

    En ik snap helemaal wat je bedoelt over dat stomme WordPress Judy! Ik ben ook een groot fan van Blogger, ook al is Bloggen en loggen wel op WordPress. Ik vind Blogger veel gebruikersvriendelijker.

 3. Hallo Bloggelientje,
  Wil je me uitschrijven voor je nieuwsbrief? Via unsubscribe lukt dat niet. Dank voor je nieuwsbrieven, maar ik blog al meer dan een half jaar niet meer, na zeven hele jaren trouw elke zondag. Dus dit heeft mijn interesse niet meer. Veel succes!

 4. Hoi Nicole vraagje ik kan sinds vandaag niet reageren op alle blogs dan sta ik niet als it’s me in Google maar met Google account weet jij wat er aan de hand jan zijn ? Gr Ria it’s me

   1. Hoi! Ik heb hetzelfde probleem als I's ne hierboven beschrijft. Wanneer ik op een blogger blog wil reageren dan gaat dat niet. Er blijft staan: 'Reageer als Google Account', ondanks dat ik wel ben ingelogd. Ook een reactie achterlaten met Naam/URL lukt niet. Weet jij hoe dat probleem opgelost kan worden? Alvast bedankt.

     1. Ik gebruik Safari. (Zowel op mijn Macbook als op mijn iPhone) Ik heb zojuist Google Chrome eens uitgetest en daarmee lukt het wel. Is er een manier om het op Safari ook te laten werken? Alvast bedankt!

 5. Hoi hoi !

  Misschien een stomme vraag, maar ik gebruik Blogger nog niet zo lang en loop nu tegen een probleempje aan.
  Ik heb laatst door Labels toe te voegen categorieën gemaakt binnen mijn blog (via gadget en dan pagina toevoegen). Nu loop ik er tegenaan dat als mensen een reactie plaatsen op mijn blog deze niet doorkomen. Ze zijn niet zichtbaar en de persoon zelf kan zijn/haar reactie ook niet meer terugzien. Kan dit door het gebruik van de Labels komen ? Instelling bij de post en bij instellingen staan goed. Iedereen zou reacties moeten kunnen plaatsen.
  Weet iemand hoe dit op te lossen ?

  Gr Sanne

  1. Hoi Sanne, ik heb je blog bezocht en een reactie achtergelaten bij je eerste post. Leuk dat je een boekenblog bent begonnen! Ik lees altijd graag reviews van boeken om te kijken of een boek iets voor mij is. Hoe dan ook: mijn reactie is zichtbaar op je blog. Het probleem lijkt dus al opgelost?

 6. Hoi ik ben pas met bloggen begonnen. Ondanks mijn instellingen dat iedereen kan reageren ( ook anoniem) kunnen mensen blijkbaar enkel reageren met een Google account. Wat heb ik over het hoofd gezien?

 7. Het is inmiddels 2022, maar ik reageer toch even op deze post. Bedankt voor de tips, ik heb daardoor het reageren op mijn blog makkelijker gemaakt.
  Ik heb nog wel een andere vraag. Als mensen reageren op mijn blogpost, en ik reageer daar weer op, dan krijgen zij geen melding van mijn reactie. Dus ze weten dan niet dat ik heb geantwoord, tenzij ze toevallig zelf gaan kijken. Dat vind ik wel jammer. Is dat normaal bij Blogspot, of is er iets aan te doen?

   1. Elske, het is supersimpel om een bericht te krijgen als iemand op jouw reactie reageert. Je bezoekers hoeven hiervoor alleen maar 'Melding sturen' aan te vinken, onder het comment formulier. Volgende week zondag zal ik hierover een blogpost publiceren.

 8. Ik was blij jouw blog over deze problemen gevonden te hebben via google, maar ze hebben mij helaas niet geholpen. Ik heb je adviezen uitgevoerd en een testpersoon gevonden die wat onder mijn blog wilde schrijven (iemand die eerder had aangegeven dat het niet functioneerde). Hij heeft het nu uitgetest met Chrome en Edge, maar dat lukte nog steeds niet, maar met Opera wel!

  Althans: dat schreef hij me. Hij krijgt via Opera een melding dat zijn reactie na goedkeuring wordt gepubliceerd, maar ik krijg helemaal niets binnen en zie ook niets onder de blog staan.

  Dus al met al wordt het probleem steeds raarder. Met Chrome en Edge krijgt hij al direct een melding dat het niet lukt, hij krijgt een foutmelding. Hij wil reageren als anonieme gebruiker.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *