Blogger blog reageren

Beste collega Blogger blogger: wist je dat er een heel makkelijke en snelle manier is om reageren op je Blogger blog makkelijker te maken voor je bezoekers?

Want het is één van de meest gehoorde klachten over Blogger blogs: reageren is soms zo lastig. Zeker als de blogger ook nog eens die vreselijke woordverificatie heeft geactiveerd.

Afgezien van het advies: 'Zet je woordverificatie in vredesnaam uit!' is er nog een manier waarop je reageren op je Blogger blog makkelijker kunt maken. En dat is een methode die in eerste instantie misschien juist onvriendelijk lijkt.

En dat is het activeren van de zogenoemde Comment moderation in je Blogger dashboard.

N.B. Bezoekers van Blogger blogs die reageren met hun Google account hebben minder problemen met reageren op Blogger blogs. Voor hen maakt onderstaande informatie minder uit.

Blogger bloggers maakt reageren makkelijker: zet Comment moderation aan

Nou denk je misschien: 'Maar dat is toch juist heel irritant voor mijn bezoekers? Als ze dan reageren wordt hun reactie helemaal niet direct zichtbaar!' Maar laat me je dit vragen:

Wat denk je dat je bezoekers liever doen: even wachten tot hun reactie door jou is goedgekeurd, of op 3 onduidelijke foto's bussen/brandkranen/zebrapaden/stoplichten aanklikken?

Ik zal je zeggen, dat ik dan liever eventjes wacht tot mijn comment wordt toegelaten! Alles is beter dan door al die hoepels van woordverificatie springen.

En dat is nog niet alles. Nadat je hebt beloofd dat je geen robot bent, moet je nog een irritante test doen, zoals deze met bruggen:

Blogger blog

Of deze met hele gruizige foto's van auto's:

Blogger blog comments

'Je reactie wordt zichtbaar na de goedkeuring'

Als ik op een Blogger blog reageer, en ik krijg na het insturen mijn reactie het bericht 'Je reactie wordt zichtbaar na goedkeuring,' dan heradem ik. Dan denk ik: 'Wauw, dat ging lekker makkelijk!'

Hieronder een voorbeeld van een Blogspot blog waarbij de eigenaar Comment moderation heeft ingeschakeld. Ik kan simpelweg mijn reactie versturen, en hoef verder niets te doen. Aaf van het blog Zuinigaan heeft dit bijvoorbeeld.

 

Hoe schakel je Comment moderation in op je Blogger blog?

  1. Ga naar je Blogger dashboard
  2. Klik bij Settings op Posts, comments and sharing
  3. Vink 'Always 'aan bij Comment moderation.

N.B. Zie je hoe ik bij Show word verification 'No' heb ingeschakeld? Doe je bezoekers een plezier, en doe dat ook!

Let op!

Als je comment moderation inschakelt is het van belang dat je regelmatig controleert of er gereageerd is op je blogposts, en comments toe te laten. Weet je van jezelf dat je dit gaat vergeten, of kijk je maar 1 keer per week? Gebruik dan GEEN comment moderation.

Meer weten?

Wil je meer lezen over reageren op Blogger blogs makkelijker maken? Lees dan mijn post Blogspot blog: klagen mensen over reageren?

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Ik ken een blogster die dit aan heeft staan. Bij haar duurt het gemiddeld 3 dagen eer ze reacties goedkeurt. En dan zie je een paar dezelfde reacties, aangezien je dan pas kan zien wat een ander heeft geschreven. Daarbij moet je bij haar even goed door die recaptcha ellende. Het komt mij erg paranoia over en het stoot me als reageerde enorm af. Ben blij dat ik bij wordpress alles open kan zetten en dat Akismet de ellende er voor me uit filtert. Ik gebruik wel blogspot voor dingen die ik met wordpress niet kan. Op die blogspot domeinen staat het reageren uit en staat er een link naar m'n wordpress-site, waar moeiteloos gereageerd kan worden. Dus zonder inloggen, zonder mailadres en een berg links. Zelden (minder dan eens per jaar) moet ik daar achteraf een foute reactie verwijderen. ReCapcha is wat mij betreft een slechte oplossing voor een nietbestaand probleem.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *