plaatjes op je blog
Dit plaatje trekt je aandacht!

Plaatjes zijn belangrijk bij bloggen. Ze trekken de aandacht van je lezers, en ze maken een post prettiger om te lezen. Maar je kunt helaas niet simpelweg even naar Google images gaan, daar een leuke plaatje googelen, en dat gebruiken. Want dan maak je inbreuk op het copyright van de eigenaar.

Getty Images heeft bijvoorbeeld al menig blogger de stuipen op het lijf gejaagd met enge brieven met boetes van 1000 dollar omdat hij of zij een plaatje van Getty Images had gebruikt zonder het te kopen.

Getty Images: gratis plaatjes voor bloggers

Daarom een leuk nieuwtje: Getty Images stelt een heleboel van hun plaatjes beschikbaar voor bloggers! De manier waarop je een plaatje van Getty Images op je blog plaatst, lijkt erg op het plaatsen van een video van youtube op je blog. Je krijgt een 'embed code' en die plak je in je post. Op deze pagina legt Getty Images het uit.

Hier onder zie je een voorbeeld van zo'n embedded Getty Image.

Niet alle plaatjes op Getty Images hebben de embed functie. Je herkent de embed functie aan: </>. Als je daar op klikt, krijg je de embed code.

De kleine lettertjes

Op zich is dit hartstikke leuk natuurlijk. Want de foto's en afbeeldingen op Getty Images zijn doorgaans door professionals gemaakt. Maar er zitten wel een paar kleine addertjes onder het gras.

  • Getty Images behoudt zich het recht voor om Content van Getty Images naar eigen goeddunken niet langer beschikbaar te stellen via de Embedded Viewer
  • Als Getty Images het je vraagt, moet je per direct de plaatjes verwijderen. Dat kan vervelend zijn als je er heel veel hebt geplaatst...
  • Getty Images mag gegevens verzamelen over hoe je de Embedded Viewer gebruikt
  • Getty Images mag advertenties in de Embedded Viewer plaatsen

Toch ben ik blij met de mogelijkheid van gratis plaatjes op Getty Images! Bovendien: al die enge ziektes die in bijsluiters staan van medicijnen, krijg je meestal ook niet. Dus ik ga er van uit dat de kleine lettertjes van Getty Images ook wel zullen meevallen.

Maar wil je het zekere voor het onzekere nemen, gebruik ze dan niet te veel.

123 Royalty Vrij Stockbeelden

Zelf koop ik mijn plaatjes meestal bij 123 Royalty Vrij Stockbeelden. Ik koop daar voor 38 euro 40 credits. Omdat ik meestal maar een klein plaatje nodig heb, heb ik maar 1 credit nodig per afbeelding. Voor 38 euro heb ik dus 40 plaatjes.

Gebruik jij plaatjes in je blog posts? Hoe kom je er aan?

 

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *