Ubersuggest chrome extension

Wist je dat er nu een gratis Ubersuggest Chrome extension is?

Wat is Ubersuggest?

Voor wie het nog niet kent: Ubersuggest is een heel gebruiksvriendelijke manier om keyword research te doen. Ooit was deze tool gratis, maar helaas kost hij nu 29 euro per maand. Dat is balen, maar tegelijkertijd is Ubersuggest nog steeds niet duur als je het vergelijkt met Ahrefs en SEMRush. SEMRush kost 119,95 USD per maand en Ahrefs 99 USD per maand. Dan is 29 euro per maand ineens zo gek nog niet.

Ik ben nogal vrekkig, maar heb schoorvoetend een abonnement genomen op Ubersuggest omdat ik deze keyword research tool gewoon niet kan missen. Hij is zo handig, en ik snáp de resultaten tenminste.

En nu is er dus de gratis Ubersuggest Chrome extension!

Wat is een Chrome extension überhaupt?

Voor wie zich nu achter het oor krabt en zich afvraagt: 'Wat is überhaupt een Chrome extension?!' Een Chrome extension is een extra functie die je kunt toevoegen aan je browser. In dit geval Google chrome, want anders heette het niet 'Chrome extension'. Nadat je hem hebt geïnstalleerd die je dit gereedschapje rechtsboven in je browser, dus naast de balk waarin websiteadressen staat. Hieronder zie je een voorbeeld:

adresbalk

Zoals je ziet heb ik onder andere SEOQuake als Chrome extension geïnstalleerd.

Ubersuggest Chrome extension: wat doet hij voor je?

Als je iets zoekt in Google, dan laat de Ubersuggest Chrome extension zien hoe vaak er per maand op dat zoekwoord gezocht wordt. Kijk:

Ubersuggest Chrome extension

Klik je vervolgens rechts op 'Alles zien' dan krijg je nog meer informatie:

Ubersuggest Chrome extension

Rechts zie je vervolgens de termen waar mensen óók op zoeken:

Ubersuggest Chrome extension

Is de Ubersuggest Chrome extension een gratis alternatief voor Ubersuggest?

Deze extensie van Neil Patel is gratis. Betekent dit dat je dus geen betaald abonnement meer hoeft te nemen op Ubersuggest? Nee, helaas niet. Volgens Neil Patel, de man achter Ubersuggest  zal er altijd een gratis versie van deze extensie zijn. Maar die biedt minder informatie en mogelijkheden dan de betaalde versie.

Zo kun je gratis maximaal 3 keywords onderzoeken per dag op Ubersuggest.

Ubersuggest gratis

Maar dat neemt niet weg dat het een handige tool is! Zeker als je net begint met keyword research is de gratis versie ideaal om te ontdekken hoe het allemaal werkt. En je krijgt wel degelijk een boel goede informatie.

Uitleg van Neil Patel over zijn gratis tool

Hieronder legt Neil Patel uit hoe je deze tool kunt gebruiken.

Mijn conclusie

Als je Ubersuggest handig vindt, dan is de Ubersuggest Chrome extension dat ook. Om die reden heb ik hem geïnstalleerd. Maar tegelijkertijd geldt voor mij dat als ik echt keyword research wil doen ik meestal gewoon even naar ubersuggest.com ga. Maar je hebt dus niets te verliezen als je deze extensie installeert!

Wil je weten wat er zo fijn is aan Ubersuggest? Lees dan mijn post Ubersuggest: wat is er zo fijn aan? + voorbeelden uit de praktijk!

Hoe installeer je de Ubersuggest Chrome extension?

  1. Klik hier om naar de Google Chrome Webstore te gaan en de extension te installeren.
  2. Klik op de blauwe knop met de tekst Add to Chrome:Ubersuggest Chrome extension
  3. Klik op 'Add extension'
  4. Klaar!

Wat is jouw favoriete keyword research tool?

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

  1. Nee deze heb ik niet want zoals ik al eens ergen schreef ben ik heerlijk ouderwets. Moet niet zoveel hebben van die moderne zaken
    die mij alleen maar stress geven en mij van streek doet geraken. Wens je mooi en gezellige nieuwe werkweek erbij vast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *