blogspot https

Goed nieuws voor blogspot gebruikers met een eigen domeinnaam!

Bloggers met een blogspot blog en een eigen domeinnaam kunnen voortaan supermakkelijk overschakelen naar https. Tot dusver was dat alleen makkelijk voor mensen met een blogspot.com adres. Maar nu kunnen ook de bloggers met een .nl of .com adres eenvoudig https instellen.

Een paar maanden geleden schreef ik een uitgebreide post over het ingewikkelde proces om een Blogspot adres met een eigen domeinnaam om te schakelen naar https, maar die post is dus nu overbodig.

https is de toekomst, dus het is essentieel dat je als blogger van http naar https switcht!

Vraag je je af wat https eigenlijk is? Lees dan mijn post https: heb je het nodig voor je blog?

Hier onder leg ik uit hoe je een eigen domeinnaam omzet naar https doet. Het zijn nota bene maar 2 stappen, zo eenvoudig en snel gaat het.

https instellen voor je eigen domein op Blogger

Ga naar dit adres: draft.blogger.com.

Klik op Settings/Instellingen:

blogger

Je komt dan automatisch op de pagina voor je basic instellingen. Halverwege zie je https redirect staan.

blogger https

Verander no in yes. Dan krijg je dus dit:

 

blogger https

 

N.B!

Het kan eventjes duren voordat Blogger de instelling naar https heeft verwerkt. Is dat eenmaal klaar, vergeet dan niet bij https redirect ook Yes aan te vinken. Dat zorgt er namelijk voor dat alle verkeer dat via http naar je blog komt wordt doorgestuurd naar je nieuwe https adres!

Https geactiveerd? Dan nog even dit!

1. Geef je verhuizing door aan Google

Gebruik je de Google Search Console al? Zo niet, dan is dit een goed moment om dat te gaan doen. De Google Search Console is namelijk een belangrijke bron van informatie over je blog. En dat is ook de plek waar Google je vertelt wat er eventueel mis is met je blog.

Gebruikte je de Google Search Console al wel voor je blog? Dan moet je nu je blog opnieuw toevoegen met het https adres. Want Google ziet de overgang van http naar https als een verhuizing naar een nieuw adres. En je wilt natuurlijk wel dat Google je nieuwe adres weet. Klik rechtsboven op 'Add a property' en vul je blog url met https. Volg de instructies om je blog te verifiëren.

2, Geef een nieuwe sitemap op

Zelf heb ik ook even een nieuwe sitemap ingediend. Dat doe je heel eenvoudig door sitemap.xml te typen achter je blog url:

blogger https

3. Fetch as Google

Ga naar Fetch as Google en geef je blog op. Zo weet je zeker dat Google je blog kan 'crawlen.

https blogger

Samenvattend

Voortaan kunnen blogspot bloggers met een eigen domeinnaam in 2 stappen hun blog overzetten van http naar https. In deze post legde ik uit hoe je dat doet!

Heb jij al https voor je blog?

Vergelijkbare berichten

3 reacties

  1. Dankjewel Nicole voor deze uiteenzetting. Ik vroeg mij al af hoe ik mijn Blogger-blog op eigen domeinnaam de zo nodige https-instelling kon geven. Was alles maar zo simpel als dit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *