voordelen wordpress.org

Ik werk dagelijks met zowel Blogger als WordPress.org. Met Blogger kan ik goed door één deur, maar met WordPress.org heb ik regelmatig ruzie.

Hoewel ik Blogger dus een warmer hart toedraag dan WordPress, moet ik eerlijk toegeven dat er een aantal dingen zijn die WordPress heeft die ik mis in Blogger. Daarom een post over de voordelen van WordPress.org.

Ik schrijf die schoorvoetend, want ik vind dat WordPress.org al wel genoeg positieve pers krijgt!

Voordelen WordPress.org

1. Posts in wordpress.org hebben een handige teller voor het aantal woorden. Zo zit ik voor deze post nu op 69 woorden! Dat kan ik zien onderaan deze post, terwijl ik type. Inmiddels zijn het er trouwens 73! Dit is handig om te weten omdat zoekmachines als Google graag posts hebben van minimaal 300 woorden.

wordpress2. Interne links plaatsen is makkelijker in WordPress.org

Interne links zijn links bínnen je blog. Stel je schrijft een post over geld verdienen met je blog. Dan kun je die linken naar een andere post op jouw blog over hetzelfde onderwerp. Dat is goed voor je SEO. In dit korte stukje heb ik twee interne links geplaatst.

Dat kan heel makkelijk met WordPress.org. Je selecteert de tekst die je wilt linken, en klikt op het link icoontje in de balk boven je post. En dan krijg je bijvoorbeeld dit:

wordpress.org

Superhandig! Bij Blogger kan dit niet. Dan moet je eerst naar al je posts gaan, de post opzoeken waarnaar je wilt linken, daarvan de url kopiëren en vervolgens terug gaan naar je post en de link plaatsen.

3. WordPress.org heeft de Yoast plug-in

Met de Yoast plug-in kun je heel gemakkelijk je post optimaliseren voor zoekmachines. Je krijgt een overzichtje met punten die goed zijn, en punten die nog beter kunnen. En als je ze goed corrigeert krijg je een bevredigend groen bolletje te zien!

4. WordPress.org heeft de náám

Dit heeft minder te maken met de voordelen van WordPress.org dan met de reputatie van WordPress.org. WordPress.org wordt gezien als een professioneel en goed platform. Het wordt geassocieerd met mensen die weten wat ze doen en die serieus bloggen.

Je hoort het dan ook vaak zeggen tegen (beginnende) bloggers: 'Als je serieus wilt gaan bloggen kies dan voor WordPress.org!'

Conclusie

WordPress.org heeft een aantal dingen die Blogger niet heeft. Maar ik blijf er bij: onderschat de kwaliteiten van Blogger niet! Zeker als je net begint is Blogger een stuk makkelijker te hanteren, waardoor je meer tijd hebt om te doen waar bloggen om gaat: schrijven en bloggen.

Vergelijkbare berichten

12 reacties

 1. Hoi ,

  Ik ben het nu al met je eens wij zijn over naar wordpress maar vond blogger eigenlijk veel fijner en makkelijker .
  Weet je zo of het het nadelig is voor bv google als ik blogger er gewoon bij hou ?
  Dat ik dus zowel schrijf op blogspot en nu ook op de nieuwe wordpress?
  Kan dat kwaad of is dat niet slim?
  Waar ik niet uitkom is bv nu mijn schrijfvak dat is van theme naam SOBE maar hoe krijg ik dat breeder?
  en hoe krijg ik bv de letters aan de rechterkant duidelijker of een andere kleur?
  Alvast super bedankt .
  groetjes Diana

  1. Ik snap je helemaal Diana! Je kunt blijven bloggen op Blogspot maar pas dan wel op voor duplicate content. Het is niet slim om een post twee keer te publiceren: een keer op je wordpress blog en een keer op je blogger blog. Wil je dat toch stel je Blogger blog dan zo in dat het niet gevonden kan worden door zoekmachines. Dat doe je door naar je Dashboard te gaan, Settings, Basic, en dan kies je bij Privacy dat het blog niet zichtbaar is voor zoekmachines.

   Maar je kunt je afvragen waarom je op twee blogs zou willen bloggen. Het is denk ik beter om voor 1 platform te kiezen.

   Wat betreft de veranderingen in SOBE zou ik contact opnemen met de maker van het theme en je vragen over de layout voorleggen.

 2. Hoi Nicolle,
  Ik heb een vraagje, plaats hem maar even hier anders moet je hem hierna maar weg halen.
  ik heb zo,n Gravatar aangemaakt en als ik nu bij andere reageer zie ik de foto plus de tekst . Maar als ik in onze eigen blog reageer als antwoord op bv jou dan zie ik hem niet. Bij welke instelling moet ik dan iets veranderen in mijn dashboard? Wil je me even helpen hiermee. Ik heb nu dat roze poppetje ingesteld maar dat is toch alleen voor de mensen die reageren zonder Gravatar?

  1. Ik heb even gekeken, maar ik zie dat je op jullie blog inderdaad zo'n standaard poppetje hebt. Wat je kunt proberen is dit:

   Ga naar Instellingen
   Kies Reacties
   Scroll omlaag tot je bij de Avatars komt
   Kies nu de avatar die je wilt gebruiken op je blog
   Klik op wijzigingen opslaan

   Nu zou de juist avatar zichtbaar moeten zijn.

   1. Hoi Hoi,

    ik heb even gekeken het vreemde is mijn foto avatar staat daar dus niet bij. Wel LEEG en die gekleurde en die Mysterieuze persoon en zo
    Maar

    Avatarweergave staat aangevinkt
    Gravatar Hovercards ook aangevinkt
    Dan bij Standaard avatar heb ik het roze pukpe maar ik dacht dat dat voor de gasten was die geen avatar hadden en dat zie je ook nu . Jij komt wel met avatar in beeld .
    Dit staat er bij mij boven die aanvinkers.

    Een avatar is een afbeelding die je volgt van weblog tot weblog. Deze afbeelding staat naast je naam wanneer je een reactie achter laat op een site waar avatars zijn ingeschakeld. Hier kunt je de weergave van avatars voor mensen die reageren op je website aanzetten.

    Alvast super bedankt voor het lezen groetjes Diana

    1. Gebruik je hetzelfde emailadres voor je gravatar als op je blog? Dat wil zeggen hetzelfde emailadres als in de algemene instellingen op je wordpress.org blog? Als de emailadressen niet matchen zou dit het kunnen verklaren.

  1. Een avatar is een plaatje van een gebruiker. Een soort alter ego/karakter. Een gravatar is een 'globally recognized avatar'. Een gravatar is dus eigenlijk hetzelfde als een avatar, met dit verschil dat je het koppelt aan je emailadres. Als je nu ergens een comment achterlaat met hetzelfde emailadres, dan komt je gravatar er naast te staan.

 3. Hoi,
  Volgens mij is het probleem verholpen ik heb even het email aangepast en nu zie ik de foto van de gravatar wel op de blog bij mijn reacties,
  Dank je wel voor je hulp. Blij mee !

  Heb jij mischien enige idee hoe ik mijn berichten openbaar krijg in Google plus?
  Wij hadden voorheen blogger met deze blog dus daar zat google plus aan.
  Ik heb een code in wp staan bij gebruikers ( hoop dat ik dat ooit goed heb gedaan) van mijn Google plus maar iets klopt er volgens mij niet.

  Ik zie wel alle berichten als ik kijk bij profiel bekijken als jezelf maar als ik kijk profiel bekijken openbaar geeft hij alleen de oude berichten weer uit blogspot.
  Heb jij misschien enig idee waardoor dit kan .Wat moet ik in wp aanpassen zodat hij elk bericht meteen ook in Google plus zet.
  Onderste code zo staat hij bij profiel gebruikers in WP dashboard en als ik inlog in mijn gmail dan zie ik de Bovenste code.

  https://plus.google.com/104501517461400897743/posts
  https://plus.google.com/u/0/104501517461400897743/posts

  Alvast heel erg bedankt . Groetjes Diana

 4. Hoi Nicole, Zou je als je een keer tijd hebt naar mijn google plus willen kijken . Ik schreef in bovenstaande blog mijn verhaaltje. Ik hoop dat je er wijs uit word. Ik blijf het idee hebben dat er iets niet klopt.
  Bij sommige blog moet je ook reageren met je Google plus maar ik merk dat dat me steeds tegen houd.

  1. Hoi Diana,

   Ik zet al mijn posts altijd even handmatig in Google+. Hetzelfde doe ik bij Facebook en Pinterest. Dit is denk ik voor jou ook de simpelste oplossing. Voor mij werkt het perfect in ieder geval : )

 5. Hoi Nicole,
  Dank je wle voor je reactie Nicole
  Als ik nu in mijn Google plus kijk zonder dat ik zelf ingelogd ben. (Dus ik ga er vanuit dat dat is wat een ander ziet )Dan zie ik alleen een paar berichten die openbaar staan nog vanuit blogspot ( blogger) omdat we voorheen blogger hadden.
  Deze wil ik eigen allemaal eruit omdat deze nog verwijst naar blogger en dat wil ik eigenlijk niet .

  Hoe kan ik het beste deze allemaal verwijderen en hoe zet ik ze handmatig er weer in maar dan vanuit de juiste blog ( wordpress)
  Of is dat niet meer te doen wij hebben nu 65 post geschreven inmiddels
  Groetjes DInaa

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *