Blogspot comments

Eigenlijk publiceer ik 1 post per week op Bloggen en loggen, op zondag. Maar in dit geval maak ik even een uitzondering, omdat het om een urgent en vervelend probleem gaat.

En ik heb daar een oplossing voor die ik meteen even wil delen met Blogspot gebruikers : )

Blogspot: comments worden niet meer gemaild

Sinds 25 mei hebben veel Blogpost gebruikers een probleem met de comments. Om precies te zijn:

Bloggers op een Blogspot blog krijgen geen mailtje meer als iemand op hun blog heeft gereageerd.

En dat is lastig. Want je wilt waarschijnlijk niet elke keer naar je blog toegaan om te kijken of er nog gereageerd is. Vermoedelijk heeft het probleem te maken met de AVG. Maar gelukkig is er nu een soort plakband oplossing beschikbaar!

Blogger comments: zo krijg je weer bericht als er een comment is

De oplossing is supersimpel. Je hoeft er niet eens voor naar je Blogger dashboard te gaan. De oplossing pas je toe op je eigen blog.

 1. Ga naar je blog.
 2. Klik op een post.
 3. Scroll omlaag tot je bij het comment formulier komt.
 4. Vink daar het vakje ‘Notify me’ aan.
 5. Klaar.

Hieronder een voorbeeld:

Het werkt!

Ik heb deze plakband oplossing voor het comment probleem getest op mijn eigen Blogger blogs, en het werkt. Ik kreeg onmiddellijk een mailtje toen ik een test comment had geplaatst. Het nadeel van deze oplossing is dat je alleen bericht krijgt op de post waarbij je het vakje hebt aangevinkt. Vandaar dat ik het een plakband oplossing noem. Maar voor nu is het in ieder geval iets!

En ik verwacht dat Blogger zelf binnenkort met een echte goede oplossing komt.

Voor nu is het in ieder geval een handige ‘fix’.

Heb jij een vraag of probleem waar je graag een antwoord op wilt op Bloggen en loggen? Vertel het dan in de comments!

Similar Posts

20 Comments

  1. Dat is vervelend Mariam!

   Heb je http doorgeschakeld naar https op je Blogger Dashboard?

   Welke teller gebruik je om je bezoekersaantallen te meten? En zijn je bezoekersaantallen gedaald naar 0, of zijn het er alleen minder? Meet je teller het nieuwe adres: https of nog http?
   Wanneer ben je overgeschakeld naar https? Een tijdelijke daling van de bezoekersaantallen is normaal. Dat komt omdat Google je blog even opnieuw moet indexeren op het nieuwe https adres.

   1. Oh ik had niet aan het opnieuw indexeren gedacht. Wss al helemaal ontmoedigd en blogde niet meer want ik wist niet wat te fixen. Nu ik dit weet heb ik er wel weer veel zin in! Mijn Engelse en Duitse blog groeien als een tierelier (al over de 100.000). Dank voor je tip

 1. Bedankt, bij mij is dit gelukt. Ondertussen heb ik vandaag het thema Soho toegepast op mijn blog. Een ding lukt me niet, de kopfoto over de hele breedte te krijgen. Boven de foto wil ik graag van links naar rechts het menuteken, de naam van mijn blog (die nu verdwenen is en daarnaast nog abonneren en zoeken. Kan jij me helpen?

  1. De simpelste oplossing is de oorspronkelijke foto van de kat die de Soho theme heeft, vervangen met de foto die je in je header wilt hebben.

   Zo behoud je de titel van je blog, en bovendien komt de afbeelding over de hele breedte.

   Ik heb dit voor je uitgeprobeerd op mijn oefenblog:

   https://nicolesoefenblog.blogspot.com/

   Als je de kat al niet meer hebt, dan werkt het nog steeds als volgt:

   Ga naar je blogger dashboard
   Kies ‘Theme’
   Kies ‘Customize’
   Kies ‘Background’
   Upload jouw afbeelding
   Klik op Apply

   Ik hoop dat deze uitleg helpt!

 2. Ha Nicole, ik heb nog een vraag aan je. Ik heb een facebookpagina waar ik dagelijks mijn blogpost van die dag op zet. Veel familie leest op die manier mijn blog. Ik doe dit door de link van de betreffende post te kopiëren en te plakken op mijn facebook pagina. Kan dit anders, zou het automatisch kunnen? Als je een oplossing weet zou ik daar dol blij mee zijn. Ik ga namelijk begin oktober een trektocht maken van twee weken met alleen een rugzak en zal dan mijn blog met mijn smartphone moeten maken wat ik al niet makkelijk vind. Als die posts dan automatisch op facebook zouden verschijnen ben ik van een hindernis verlost.
  Groet, Marthy.

  1. Dat kan met behulp van dit: https://ifttt.com/applets/32219p-share-your-blog-posts-to-your-facebook-page?show_survey=true

   Maar, je moet dan wel toestemming geven dat deze tool bij je Blogger account kan. Zelf vind ik dat een beetje griezelig eerlijk gezegd.

   Ik adviseer daarom het volgende:

   Gebruik gewoon de ‘sharing’ optie onder je blogposts. Klik daarop, en kies Facebook. Dat is minder dan 1 minuut werk, en je kunt zo je blogpost heel makkelijk delen!

 3. Dit is een mooie oplossing voor om de meldingen te ontvangen maar hoe kan ik weer meldingen krijgen als er iemand een nieuw bericht post op het blog waar ik beheerder van ben?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *