wordpress problemenStel je voor: je bent lekker aan het rondneuzen voor een leuke nieuwe look voor je blog. Je installeert wat leuke themes. En wat interessante plug-ins. En ineens krijg je alleen nog een blanke pagina te zien.

Nee, wacht! Daar bovenin staat toch nog wat tekst. Je leunt naar voren om te lezen. En dan voel je de haren op je hoofd prikken. Want daar staan een paar onheilspellende regels, waarvan je niks begrijpt. Zoals:

Fatal error: Call to undefined function is_network_admin() in /homepages/44/d215038298/htdocs/yfs/wp-admin/includes/template.php on line 1665

of

Fatal error: Cannot redeclare class Walker_Page in /homepages/44/d215038298/htdocs/yfs/wp-includes/post-template.php on line 1062

Paniekerig probeer je ongedaan te maken wat het dan ook is wat je blijkbaar fout hebt gedaan. Maar OMG: je kunt niet eens meer inloggen in je Admin! Aargh! Wat nu?

Geen paniek: er ís een oplossing!

Geen paniek! Ik ben meerdere keren in bovenstaande situatie geweest. En er is een oplossing. Of liever gezegd: een achterdeurtje je site in!

wordpress

En dit achterdeurtje vind je bij je host.

Zelf zit ik bij Keurigonline. En daar staan al mijn blog bestanden. Het is een kwestie van inloggen, en via de achterdeur bij je spullen komen. Vaak is een nieuwe plugin of theme het probleem. Dus wat je doet is de afdeling Themes of Plugins opzoeken, en de boosdoener(s) verwijderen.

Via de achterdeur je blog in via je host

Omdat ik zelf bij Keurigonline zit, zal ik Keurigonline gebruiken om de stappen uit te leggen. Maar bij andere hosts zal het niet heel veel anders werken. Log allereerst in bij Keurigonline en klik op Diensten.

Stap 1: klik op Direct Admin

keurigonline
Klik op DirectAdmin

Stap 2: Klik op Bestanden

bestanden
Klik op Bestanden

Stap 4: Klik op Domains

domains
Klik op Domains

Stap 5: Klik op je domeinnaam

keurigonline
Klik op je domeinnaam

Stap 6: Klik op Public_html

 

public html
Klik op public html

Stap 7: Klik op wp-content

wp content
Klik op wp-content

Stap 8: Klik op themes of plugins

wordpress troubleshooting
Klik op Themes of Plugins. Vink de theme of plugin die je wilt verwijderen aan. Klik op verwijder.

En probeer daarna opnieuw in te loggen in je admin. Het lukt weer! Je kunt weer bij je blog!

Conclusie

Dus, als je nieuwe themes gaat installeren, of een nieuwe plug-in: houd dan altijd je gebruikersnaam en wachtwoord voor je host account bij de hand!

N.B. En anders is er altijd nog plan B: in tranen je host bellen en om hulp smeken.

Similar Posts

2 Comments

  1. Of plan C (wat eigenlijk plan A moet zijn): eerst de template testen op je localhost. ;)
    Iedereen met een blog zou eigenlijk XAMPP (ja, is helemaal gratis) op zijn/haar PC moeten hebben. Daarmee creëer je een server-ruimte (zonder internetconnectie) op je computer zodat je daarop WordPress kunt installeren en alles uit kan testen. Van nieuwe update tot een nieuwe theme, zonder dat je blog ineens onbereikbaar is voor je bezoekers/klanten.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *