blog regelsVandaag wil ik het eens hebben over Valhalla! Valhalla is een populaire blogster. En één van de dingen die haar bijzonder maakt, is dat ze veel blogregels aan haar laars lapt, en toch veel bezoekers en comments krijgt! Zij doet aan bloggen op haar eigen manier : )

Blog harakiri!

Zo veranderde ze binnen een paar jaar tijd twee keer van blogadres. Ook de titel van haar blog veranderde mee. En een paar maanden geleden pleegde ze zelfs blog harakiri! Ineens was haar blog weg. Diverse mensen schreven op hún blog: ‘Waar is Valhalla toch gebleven?’ en vroegen zich bezorgd af:’Gaat het wel goed met haar?!’ Gelukkkig kwam Valhalla snel weer boven water. Een beetje schaapachtig verontschuldigde ze zich voor haar verdwijning. Ze had gewoon besloten een heel nieuw blog te beginnen! Zonder aankondiging, adreswijziging, of doorverwijzing. Binnen no time trok haar nieuwe blog weer even veel bezoekers als haar oude, en stond het weer in alle linklijsten.

Dit bewijst ook meteen maar weer eens dat je prima succesvol kunt zijn met gratis bloggen!

Laten we eens op een rijtje zetten welke adviezen Valhalla in de wind sloeg!

  1. Kies je url zorgvuldig, want in principe zit je er voorgoed aan vast. Het is niet handig om later van url te wisselen. Doe je dat toch, gebruik dan een redirect!
  2. Zorg dat de titel van je blog en je url hetzelfde zijn. Dat verbetert je vindbaarheid in zoekmachines.
  3. Je blogtitel is je ‘brand’. Het geeft aan waar je blog over gaat, en wie je bent. Verander dit dus niet zo maar.
  4. Zorg voor een contact-button op je blog
  5. Investeer in een eigen blogadres dat eindigt op .nl. Dus zonder ‘blogger’ of ‘wordpress’ er in.

Welke regels volgt Valhalla wel?

  1. Bij haar nieuwe blog heeft Valhalla één ding nu wel gedaan: haar url is hetzelfde als haar blogtitel: Minimalisme met kinderen.
  2. Wat ze ook heel goed heeft gedaan, is het uiterlijk van haar blog. Dat is zeer minimalistisch! Het past dus precies bij de titel en het onderwerp van haar blog: zo min mogelijk zooi meeslepen.
  3. Valhalla heeft een ‘Over’ pagina. Bezoekers kunnen makkelijk vinden wie de persoon achter het blog is.
  4. Valhalla biedt onderaan haar blog de zogenaamde ‘share’ buttons aan, zodat bezoekers haar posts makkelijk kunnen delen op sociale netwerken.

Wat kunnen we leren van Valhalla?

Ik vind Valhalla fascinerend. Ook al houdt ze zich niet aan de regels en adviezen om succesvol te bloggen, toch is ze succesvol.

Valhalla laat zien dat als je een bepaalde ‘stem’ hebt als blogger, het niet hoeft uit te maken of je je aan de blogregels houdt. Valhalla is authentiek. Mensen blijven haar opzoeken, omdat ze willen lezen wat ze schrijft. En als ze ineens verdwijnt, dan wilen mensen weten hoe het maar haar is. Valhalla is haar eigen ‘brand’, los van haar blog.

Er zijn meer bloggers die succesvol zijn, zonder dat ze zich lijken te storen aan blog adviezen.

Conclusie

Wat Valhalla, Teunie, Ingrid gemeen hebben, is dat ze ergens voor gaan staan. Ze geloven ergens in. Ze schrijven over iets wat hen na aan het hart ligt, en dat tegelijkertijd interessant is voor anderen.

Dat is een belangrijke les voor elke blogger: schrijf over iets waar je enthousiast van wordt. Iets waar je in gelooft, maar dat tegelijkertijd ook algemeen interessant is. Je kunt bijvoorbeeld erg geloven in je kinderen, maar niet iedereen zal dat met je delen!

Wil dit nou zeggen dat het niet nodig is om je blog te optimaliseren? Zeker niet! Je kunt natuurlijk hopen dat jij één van die bloggers bent die er vanzelf uit springt en populair wordt.  Maar investeer tegelijkertijd in je blog. Door je blog te optimaliseren maak je jezelf bovendien minder afhankelijk van je vaste bezoekers.

Wil je je blog wel optimaliseren maar weet je niet hoe? Lees dan 10 tips voor een beter blog.

 

Similar Posts

One Comment

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *