blogger1. Klik op Nieuw bericht

nieuw bericht

3.  Nu opent het veld waar je je tekst in kunt typen en eventueel plaatjes in kunt zetten.

blogger

 

N.B. Als je een tekst kopieert en plakt is het handig om te klikken op het rechthoekje met de tekst Html er in. Om de tekst op te maken klik je vervolgens op het rechthoekje er naast: Opstellen.

4. Hoe voeg je een plaatje toe?

Klik eerst op de knop 'opstellen'. Klik op het blauwe plaatje naast het woord Link. Nu opent een  nieuw venster. Klik op de grijze knop met de tekst Bestanden kiezen

plaatje

 

6. Klik op het plaatje op je Blogger blog om het te selecteren. Het krijgt dan een blauwe rand.

toevoegen

7. Klik nu op blauwe knop linksonder met de tekst Geselecteerde toevoegen. Het plaatje verschijnt in je post!

8. Klik nu op het plaatje in je post, en je ziet onder het plaatje opties verschijnen. Je kunt de grootte kiezen en de plek in de post.

bloggen en loggen

Vergelijkbare berichten

6 reacties

 1. Het meeste wat in deze post wordt genoemd, weet ik wel. De tip om bij kopiëren en plakken (ik schrijf onderweg altijd eerst in Word en plak die tekst in in een nieuw bericht als ik ergens internetverbinding heb) in HTML te werken, is nieuw voor mij. Ga ik bij een volgende reis zeker toepassen. Dank voor de tip.

 2. Oh super! Ik ga volgende week in mijn klas aan de slag met Bloggen. Ik wou zelf een tekstje schrijven voor de kinderen maar nu krijg ik het gewoon cadeau! Bedankt!

 3. Ik blijf je blog super handig vinden, maar ik mis de zoekfunctie op je blog. Ik gebruikte deze regelmatig als ik dingen wou opzoeken.

  Zo heb ik bijvoorbeeld ook een vraag. Als je via blogger werkt en je vult bij je blogpost de rubriek zoekopdrachtenbeschrijving in. Hoe doe je dat best? Met woorden gescheiden door een komma of een zin?

   1. Ja ik denk dat het dat is. Ik vul bij blogger als ik een artikel schrijf telkens in de rechterbalk nu woordjes in die te maken hebben met het artikel.

    Bv artikel over parfum
    Dan vul ik in rechts: parfum, ici paris xl, parfumerie, review,

    Of moet ik daar schrijven: mijn favoriete winterse parfums

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *