grow

Weet je nog die goede oude tijd? Toen je op Blogger heel eenvoudig een gratis emailabonnement kon aanbieden aan je bezoekers?

Dat emailabonnement was gebaseerd op Feedburner, maar dat is helaas gestopt.

Het beste gratis alternatief is Follow.it maar ik ben daar zelf niet enthousiast over.

Ik mis het oude, simpele emailabonnement op Blogger blogs.

Maar nu is er een nieuw alternatief in de vorm van Grow.

Voorbeeld Grow emailabonnement formulier

Hieronder zie je een voorbeeld van Grow op mijn blog Expat Mama's:

Wat is Grow?

Grow is een product van Mediavine. En Mediavine is een advertentienetwerk dat je kunt vergelijken met Google Adsense en Ezoic. Veel bloggers hebben via Mediavine advertenties op hun blog staan waarmee ze geld verdienen. Mediavine omschrijft hun product Grow als volgt:

'Grow is Mediavine's user engagement suite that helps independent publishers build authenticated traffic and first-party data. '

Blogbezoekers die een Grow account hebben kunnen heel makkelijk 'bookmarks' maken, interessante artikelen delen en een abonnement nemen op blogs. Het doet me in die zin een beetje aan Bloglovin' denken.

Hoe werkt Grow?

Wil jij een gratis abonnement op jouw blog aanbieden via Grow? Dan zijn dit grofweg de stappen:

  1. Ga naar https://www.grow.me/publishers/
  2. Klik op Create a free account
  3. Vul je emailadres en naam in.
  4. Voeg je blog toe
  5. Activeer Automailer

Je kunt het inschrijfformulier voor het emailabonnement helemaal naar eigen wens aanpassen met bijvoorbeeld je blog logo. En wat ik er heel fijn aan vind is dat je als blogger niet zelf een nieuwsbrief in elkaar hoeft te zetten. Dat doet Grow voor je, en het ziet er heel mooi uit. Bij Mailchimp vond ik een nieuwsbrief maken en versturen echt heel lastig en ingewikkeld. Bij Grow niet.

Grow kanttekeningen

Ik heb Grow op mijn Blogger blogs geïnstalleerd omdat ik het een mooie functie vind, en beter dan follow.it. Maar het heeft wel een aantal kanttekeningen:

  • Grow verstuurt (maar) 1 x per week een bericht naar je blog abonnees. En in dat ene bericht staan alle blogposts van die week. Het is dus niet zoals bij het oude Blogger emailabonnement dat er een bericht uitgaat bij elke nieuwe blogpost.
  • Om een gratis abonnement te kunnen nemen op je blog moeten je blog bezoekers ook een Grow account aanmaken. Nou is dat op zich alleen maar handig, maar er zullen ongetwijfeld bezoekers zijn die dat niet willen.
  • Ik heb nog geen mogelijkheid gevonden om het formulier voor het blog abonnement in de sidebar van een Blogger blog te zetten. Op dit moment is het zo dat het formulier voor het abonnement verschijnt in een blogpost. Ook daar zullen sommige mensen bezwaar tegen hebben.

Dit is het welkomstbericht dat je krijgt als je een gratis emailabonnement wilt en lid wordt van Grow:

grow

En als je op Continue klikt:
grow

Nog eventjes wat achtergrondinformatie over Mediavine

Anders dan Ezoic en Google Adsense hanteert Mediavine een minimaal aantal bezoekers dat een blogger moet hebben, om te mogen meedoen aan hun advertentieprogramma. Het is dus een advertentienetwerk met een wat hogere drempel.

Journey van Mediavine

Maar recent heeft Mediavine een aantal dingen veranderd. En één daarvan is dat ze nu een nieuw programma hebben, speciaal voor bloggers die (nog) geen 50.000 bezoekers per maand hebben. Dit programma heet Journey.

Mijn conclusie over Grow als emailabonnement

Ik ben enthousiast over het Grow emailabonnement omdat het er erg mooi uitziet, en het simpel te installeren en activeren is. Hoewel het niet hetzelfde is als het aloude emailabonnement vind ik het beter dan follow.it.

Maar zoals ik al zei: het is een weekabonnement, en je bezoekers hebben een Grow account nodig voor een abonnement.

Dat zal sommige mensen misschien afschrikken.

Niettemin: wat mij betreft is Grow een goed alternatief voor het Feedburner abonnement.

Grow op WordPress blogs

Je kunt Grow trouwens ook gebruiken op WordPress blogs. Sterker nog, dan heb je meer mogelijkheden omdat je dan een plugin kunt installeren. Maar voor mijn WordPress blogs vind ik Grow niet nodig, omdat ik daar gebruik maak van het gratis Jetpack emailabonnement. En dat werkt wel net zo fijn als het vroegere Blogger emailabonnement.

Leestip

Hoe volg je een blog?

Heb jij nog de mogelijkheid van een gratis abonnement op jouw blog?

Vergelijkbare berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *