geld verdienen met je blog

Voor geld verdienen met je blog is het natuurlijk belangrijk dat je bezoekers hebt. Als niemand je wijsheden leest, ben je helaas niet interessant voor adverteerders.

Blogpromotie via de ‘gewone’ media

Vandaag wil ik het daarom hebben over blogpromotie via de ‘gewone’ media. Oftewel tijdschriften ten behoeve van geld verdienen met je blog. In de tien jaar dat ik blog zijn mijn blogs regelmatig genoemd in o.a. de Flair, Libelle, Margriet, Viva, Kinderen, Ouders van Nu, Esta, ja zelfs de Marie Claire.

Geld verdienen met je blog: vermeldingen in tijdschriften helpen nauwelijks

Met ingehouden adem maakte ik me dan op voor een lawine van bezoekers! Nu zou het gaan gebeuren! Tromgeroffel en trompetgeschal. Dit zou een triomf worden voor geld verdienen met Bloggen! Maar tot mijn verrassing, en teleurstelling, leverden deze vermeldingen in de geschreven media nauwelijks meer bezoekers op. Misschien tien extra bezoekers?

Hoewel ik zelf wel naar de computer ren om een website of blog op te zoeken, blijven de meeste mensen gewoon lekker zitten, en lezen verder in hun tijdschrift. En het is niet dat mensen het niet gezien hadden, want ik kreeg wel regelmatig reacties in de trant van: ‘Hé stond jij niet in de Margriet?!’

Mijn ervaring is dat promotie van je blog voor geld verdienen met je blog via tijdschriften nauwelijks zoden aan de dijk zet. Sterker nog, de ‘gewone’ media staan niet altijd welwillend tegenover linkvermeldingen.

Voor de Libelle deed ik mee aan interview over onze verhuizing van de stad naar het platteland (zie foto), en ik had natuurlijk gevraagd of mijn url er alstublieft bij mocht. De freelance journaliste beloofde die in het artikel te verwerken, maar de redactie heeft het helaas verwijderd.

Voor mij is dit een belangrijke reden om geen tijd meer te verspillen aan fotoreportages of interviews met de bladen. Als je het leuk vindt om te doen is het prima, maar voor blogpromotie zijn er veel betere methodes.

Dagbladen en geld verdienen met je blog

Iets betere resultaten, in termen van bezoekersaantallen, leveren de dagbladen op. Dagbladen zijn dus iets gunstiger voor geld verdienen met je blog Een interview in de Telegraaf leverde ooit zo’n 100 extra bezoekers op. Dat was in de tijd dat ik net begonnen was met de Thuisblijfmoedersite, en dagelijks 20 bezoekers had. Wat een opwinding toen ik er die avond maar liefst 120 had!

Radio werkt wel!

Ooit deed ik mee aan een kort radio interview, en werd De Thuisblijfmoedersite in de twee minuten dat ze me interviewden genoemd. In de volgende tien minuten schoten mijn bezoekersaantallen als een raket omhoog! Radiointerviews zijn dus een fantastische manier om meer bezoekers te krijgen en dus voor geld verdienen met je blog.

Blogpromotie via de gewone media: conclusie

Blog promotie via de ‘gewone’ media werkt vooral goed via de radio! Op de tweede plaats komen de dagbladen, en helemaal op de twintigste plaats de tijdschriften.

Tip: Lees hoe je jouw blog kunt promoten met een QR code!

Lees ook mijn post over affiliate marketing!

Vergelijkbare berichten

Eén reactie

 1. Hey

  Als je geld wil verdienen met je blog of je moet nog een weblog beginnen en bent van plan om daar geld aan te verdienen dan is het eerst noodzakelijk om eerst goede content op je blog te plaatsen. (best iets uit je eigen leefwereld waarover je veel weet bv. Hobby en dergelijke, koken mountainbiken, enz…) Met andere woorden: waardevolle informatie waar iemand wat aan kan hebben. Dit trekt altijd bezoekers aan.

  Zodra je genoeg bezoekers op je blog hebt kan je geld verdienen door advertenties te plaatsen of advertentieplekken te verkopen.

  Koop een goed ebook die je dit proces laat zien, ik heb voor dit e-book gekozen:

  http://www.paypro.nl/producten/Robo_Geld_Generator/8096/18082

  Kost wel 119 euro maar je krijgt er ook heel wat voor terug. Namelijk software die je helpt, informatie en handleidingen die heel erg
  goed stap voor stap uitleggen wat je precies moet doen. Ik heb het bedrag al vast dubbel en dik terugverdiend met m’n verschillende blogs.

  Groeten Klaas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.