blogpostEen blog post maakt een blog! Maar waaraan moet een goede blog post voldoen? Hoe schrijf je een blog?

Zoals gewoonlijk hangt dit sterk af van wat je met je blog, of blog post wilt bereiken. Als je met je blog post alleen maar je hart wilt luchten, zijn er eigenlijk geen criteria. Behalve dan dat je je daarna beter voelt! Maar als je wilt geld verdienen met je blog, dan heb je bezoekers nodig. En dan is het wel belangrijk om bepaalde criteria te hanteren voor een kwalitatief goede blog post.

10 criteria voor een goede blog post

  1. De post moet uit minimaal 300 tekens bestaan.
  2. De titel van je post is niet langer dan 70 letters. Na 70 letters breekt Google de titel namelijk af in de zoekresultaten.
  3. Een goede blog post heeft een meta description. Dat is de tekst die Google laat zien in de zoekresultaten. Hier geldt een maximum van 156 tekens/letters.
  4. De titel van de blog post staat ook in je url. Dus als mensen alleen maar naar de url van je blog post kijken, zien ze toch al waar de post over gaat.
  5. Er zit minstens 1 plaatje in. Gebruikt niet te véél plaatjes. Dit vertraagt het laden van de blog post, en niet iedereen is geïnteresseerd in 50 foto’s van hoe je hortensia’s er bij staan.
  6. Je hebt de ‘alt tag‘ van het plaatje ingevuld. Stel dat iemand geen plaatjes kan zien op zijn computer. Dan vertelt de alt tag deze persoon wat voor plaatje er stond in de blog post.
  7. Er zit minstens 1 uitgaande link in. Dat wil zeggen een relevante link naar een andere website.
  8. De post bestaat uit een introductie, middenstuk, eindstuk.
  9. Er zitten alinea’s in de post! Dus niet ellenlange stukken tekst.
  10. Maak het je bezoekers makkelijk om te reageren. Vertel ze wat te doen, of stel een vraag aan het eind van je blogpost. Zo zorg je voor interactie en levendigheid op je blog. En dat is weer goed voor je bezoekersaantallen.

Deze post over 10 criteria voor een goede blog post voldoet aan de 10 criteria!

Tip: gebruik de gratis Yoast plugin

Als je hulp wilt bij het schrijven van kwalitatief goede blog posts dan raad ik je de gratis Yoast plugin aan! Als je die installeert op je WordPress.org blog, dan komt onderaan iedere blog post een handige check list. Gekleurde balletjes geven aan hoe goed je post geoptimaliseerd is. Het streven is natuurlijk om allemaal groene balletjes te krijgen! Het is een leuke aanvulling bij het bloggen kan ik je zeggen.

Vergelijkbare berichten

6 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *