Geld verdienen met je blog kan, zelfs als zijn je bezoekersaantallen slecht. Dat bewijst mijn Engelstalige blog Momfever. Ook als je kiest voor gratis bloggen.

Bezoekersaantallen: 13 per dag…

Mijn Engelstalige blog is net een lui kind op een schommel: als ik niet voortdurend blijf duwen, komt hij al snel tot stilstand. Dat is wel eens demotiverend. De gemiddelde, bedroevende bezoekersaantallen van Momfever per dag, zijn slechts 13. Toch verdiende ik er de afgelopen maand 90 USD mee, en zal dat deze maand zelfs 180 USD zijn.

Pagerank 3

En dat komt omdat Momfever een pagerank van 3 heeft, wat een heel respectabele score is. Die 180 USD verdien ik met het schrijven van posts met betaalde links naar gespecificeerde websites. Een link vanaf Momfever draagt bij aan de pagerank van zo’n website. Een goede pagerank compenseert dus voor matige bezoekersaantallen.

In een eerdere post heb ik als eens uitgelegd wat het belang en de waarde van een goede pagerank zijn. Je kunt die post hier nalezen.

Hoe krijg je een goede pagerank?

Een goede pagerank krijg je door kwalitief goede ‘backlinks’ oftewel websites die naar jouw linken. Maar dat leidt tot de volgende vraag: ‘hoe krijg je backlinks?!’ Daarom hier onder een aantal dingen die je kunt doen om backlinks te krijgen, zodat je pagerank stijgt.

  1. Bezoek andere blogs, en laat comments achter. Met een beetje mazzel bezoeken ze jou terug, en plaatsen een link naar je blog. Dit is ook meteen goed voor je bezoekersaantallen!
  2. Zet een link naar je blog op je profiel bij Facebook, Hyves, Twitter, Youtube en Google+ etc. Ook dit helpt ook weer om je bezoekersaantallen te vergroten.
  3. Doe gastposts voor blogs met een mooie pagerank. Onderaan aan je artikel mag je vaak een url zetten naar je blog!
  4. Meld je aan op startpagina’s en linkpagina’s. Als moeder met een blog kun je je bijvoorbeeld aanmelden bij de Mamablogs. Zij hebben een pagerank van 4!
  5. En last but not least, het is steeds hetzelfde advies: schrijf gewoon goede posts!

Mijn inkomsten via Momfever zorgen ervoor dat ik de moed er in houdt! Zelfs als van  de bezoekersaantallen de tranen in mijn ogen schieten…

Wil je meer weten over hoe je geld kunt verdienen met je blog?

Lees dan Professioneel Bloggen! en mijn post over affiliate marketing.

Wil je weten hóe je een blog moet beginnen? Kijk dan hier!

Vergelijkbare berichten

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *