8 mythes over bloggen doorgeprikt!

1. Als je een blog begint, en je schrijft goed, dan komen de bezoekers vanzelf.

Helaas pindakaas. Hoewel inhoud zeker heel belangrijk is, kan het soms wel jaren duren voordat mensen ‘van zelf’ je blog ontdekken. Als je bezoekers wilt, moet je daar echt wat voor doen.

2. Je moet supergoed kunnen schrijven.

Dat hoeft helemaal niet! Er zijn heel succesvolle bloggers die regelmatig hier en daar een grammaticaal steekje laten vallen, en toch heel succesvol zijn.En sommige succesvolle bloggers kletsen hele lappen tekst lang over hoe ze keken hoe hun pasgeverfde muur droogde, en krijgen dan nog honderden reacties. Het geheim van succesvol bloggen is ingewikkeld en soms frustrerend!

3. Meer bezoekers = meer geld.

Hoge bezoekersaantallen betekenen niet per definitie meer inkomsten. Dat is een mythe die ik maar moeilijk los kon laten, tot ik het zelf merkte. Dan had ik door een prijsvraag bijvoorbeeld een piek in mijn bezoekersaantallen, maar mijn inkomsten met Google Adsense bereikten juist een dieptepunt! Uiteraard moet je bezoekers hebben om geld te verdienen, maar meer bezoekers is niet per sé meer geld.

4. Bloggen is makkelijk!

Een blog stárten is inderdaad makkelijk. Iedereen kan bij Blogger een blog maken. Maar blóggen vraagt tijd, inzet en doorzettingsvermogen.

5. Je moet elke dag bloggen om succesvol te zijn.

Beslist niet waar, en er zijn zelfs mensen die zeggen dat elke dag bloggen te vaak is omdat je mensen dan niet de gelegenheid geeft om te reageren. Je sneeuwt als het ware je eigen blogposts onder met nieuwe blogposts. Persoonlijk vind ik 1x per week toch wel het minimum.

6. Je moet al je posts optimaliseren w.b. SEO

Gelukkig is dit niet nodig. Je bedenkt van te voren waarop je graag gevonden wilt worden, en posts over dát onderwerp optimaliseer je. Bij overige posts is dat niet nodig.

7. Er zijn al veel te veel blogs

Er zijn inderdaad veel blogs, maar elke dag komen daar weer nieuwe bij die een succes worden. Het is allemaal afhankelijk van jouw unieke stem.

8. Je kunt geen geld verdienen met bloggen

Absoluut niet waar! Je kunt zeker geld verdienen met bloggen. Het vraagt alleen veel tijd en inzet, maar dan kan het! Lees er het artikel professioneel bloggen maar op na!

One Response to 8 mythes over bloggen doorgeprikt!

Leave a reply