Reacties

Waarom stijgen mijn bezoekersaantallen niet? — 25 reacties

  1. Super interessant! Ik blog nu ook ongeveer 6 maanden en zoor het eerst zie ik het bezoekersaantal niet meer groeien. Ik ga meteen mijn blog nog eens goed onder de loep nemen. Bedankt voor de tips!

  2. Wat een goede tips!
    Kan ik als beginnende blogger zeker wat mee :)
    Vroeg me alleen af – zijn er speciale Facebook pagina’s om je blog te promoten? Die ken ik namelijk nog niet … En overal zomaar spammen vind ik zo onbeleefd ;)

  3. Ik ben natuurlijk meteen naar Google search console gegaan. Dat stonden wel mijn blogs, maar er staat dat ze niet geverifieerd zijn. Dan moet je iets downloaden en dan uploaden naar je blog. Oké, en dat uploaden snap ik dan niet. Waar moet je het dan neerzetten?

    • Google wil weten of je de eigenaar bent van de blogs die jij in Google Console hebt aangemaakt. Daarvoor moet je een bestandje aanmaken met een code erin. Dat bestandje krijg je van Google en moet je opslaan op jouw computer. Vervolgens moet je het bestand uploaden naar de server, tussen de bestanden van jouw blog, dus waar bijvoorbeeld WordPress staat. Je kan uploaden met bijvoorbeeld FileZilla of misschien lukt het met WordPress zelf ook. Daarna geef je de locatie van het bestandje door aan Google Console en die gaat het verifiëren. Als het bestandje hetzelfde is als wat je van Google hebt gekregen dan weet Google dat jij de eigenaar bent. Als je niet kan uploaden kan je waarschijnlijk ook kiezen voor een code die je in de head van je blog kan zetten, dus tussen je keywords en meta description. Google biedt verschillende verificatie mogelijkheden. Ik doe dit even uit mijn hoofd hoor, het is al even geleden dat ik dit heb gedaan :-)

    • Klopt, Google moet namelijk zeker ‘weten’ dat je blog van jou is. Het bestandje dat je moet downloaden, moet je daarna uploaden naar de ‘root’van je site, dus niet in een submap. De root is de hoofdmap waar je site staat. Vaak staan afbeeldingen en van allerlei technische bestanden in een submap.

      • Er zijn meerdere manieren om je blog te verifiëren.

        Meta tag
        Upload an HTML file.
        DNS Verification

        Het makkelijkst is de methode van de meta tag vind ik persoonlijk.

        N.B. Volgende week een post met uitleg hoe je dit doet!

  4. Een zeer boeiend artikel! Met de pagespeed heb ik ook problemen. Ik krijg het advies de javascripts te comprimeren, maar hoe doe je zoiets? Ik kan prima met WordPress overweg maar javascripts is een ander verhaal.

  5. Ik had nooit kunnen denken dat achter het schrijven van een blogpost zoveel technische zaken bij komen kijken :-). Je blogposts zijn altijd super interessant, maar bepaalde delen moet ik soms 2 à 3 keer opnieuw lezen om te begrijpen. Heeft niets met het stuk tekst te maken, maar door de complexiteit van het technische.

  6. Ohhhh, dit is een fijn stuk zeg. Dat bloggen zeg, is nog beduidend ingewikkelder dan ik ooit had kunnen bedenken. Ik ga zeker met je tips aan de slag! Bedankt. Fijn ook het stappenplan. Ik voel me nu echt een beetje suf, maar van sommige dingen had ik echt nog nooit gehoord.

  7. Wat een leerzaam artikel! Ik ben nog maar net aan het bloggen en heb meteen wat dingen nagelopen met behulp van de tips. Hier heb ik echt iets aan, thanks!

  8. Mijn bezoekersaantallen fluctueren heel erg, maar dat ligt in grote lijnen aan mezelf. Ik ben niet consequent met posten, dan 2 werken niet, dan 3 in een week. Zelf houd ik eg voor ogen dat ik het doe voor mezelf. Sommige mensen vinden dat je dan jezelf voor de gek houdt, maar bij mij werkt het zo. Er zijn wel wat punten waar ik me in wil gaan verdiepen voor de snelheid en vindbaarheid van mijn blog.

  9. Superinteressant artikel. Fijn om deze stappen regelmatig na te lopen. Ik ga je blog volgen! Mijn vraag: hoe kun je iets aan de snelheid van je site doen? Als ik mijn website en de websites van mijn werk een seo scan geef, komt dit punt bijna altijd naar voren namelijk…

  10. Ik vind de tips van die Speed Insights lang niet altijd duidelijk en overwegend erg technisch. Ik zou volgens deze site de ‘Java boven de vouw’ moeten verwijderen of verkleinen. Geen idee wat daarmee bedoeld wordt. Jammer dat dit echt gericht is op technici en ze geen moeite doen het voor relatieve leken makkelijker te maken. Daarom vind ik je blog zo verhelderend, dat is tenminste duidelijke goed te begrijpen taal.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

HTML tags allowed in your comment: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Ontdek meer van Bloggen en loggen

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder