verdien geld met je blog

Er zijn diverse manieren om geld te verdienen met bloggen. Ik zet ze voor je op een rijtje in volgorde van moeilijkheidsgraad! Bovenaan de makkelijkste methode voor geld verdienen met bloggen. Onderaan de lastigste manier.

1. Verdien geld met je blog: Google Adsense

Ooit kon iedere beginnende blogger die een blog maakte op blogspot.com google adsense gebruiken. Je kon lekker gratis bloggen op Blogger en tegelijkertijd geld verdienen. Helaas is dat inmiddels veranderd, en moet je je echt officieel aanmelden. Bovendien moet je blog nu aan bepaalde voorwaarden voldoen om te worden toegelaten. Zo moet je blog van goede kwaliteit zijn, duidelijk van layout etc. Lees mijn post Google Adsense: hoe krijg je approval? voor meer uitleg!

Heb je een Blogger blog dan ben je in het voordeel. Want Blogger maakt het je ontzettend gemakkelijk om Google Ads op je blog te zetten.

Google Adsense op je Blogger blog installeren in 7 stappen

 1. Ga naar http://www.blogger.com/home
 2. Ga naar Layout
 3. Klik op ‘Add a gadget’
 4. Scroll omlaag tot je Google Adsense tegenkomt
 5. Klik op het blauwe plusje achter Google Adsense
 6. Kies het advertentieformaat dat je wilt. Houd hierbij rekening met je template! De advertentie moet wel netjes passen
 7. Klik op save, en klaar! Je hebt Google Adsense op je blog

Om ook echt geld te verdienen met bloggen heb je natuurlijk wel bezoekers nodig. Maar het begin is er!

N.B. Je kunt maximaal 3 Google Ads op een pagina plaatsen. Kies dus de goede plekken. Google heeft een zogenaamde ‘heat map‘ waarop je kunt zien wat de beste plekken zijn voor google ads.

2. Affiliate programma’s

Er zijn diverse affiliate- oftewel partnerprogramma’s in omloop. Bij de meeste kun je je gewoon aanmelden en aan de slag gaan. Andere willen je blog eerst keuren. Een van de bekendste is het bol affiliate programma. Maar Zalando heeft bijvoorbeeld ook een partnerprogramma. Een nieuwe speler op de markt van affiliate marketing is LinkPizza. Ik vind hun geweldig. Want als je LinkPizza gebruikt hoef je je niet meer voor elk affiliate programma afzonderlijk aan te melden. Ook ben je af van het wachten op goedkeuring. Het enige nadeel is dat LinkPizza een percentage van de winst opstrijkt. Maar dat is ze gegund voor hun geweldige service. P.S. Ik maak wel aparte links voor het Amazon affiliate en het Bol affiliate programma.

3. Meld je aan bij een blognetwerk

Inmiddels zijn er ruim 20 blognetwerken waar bedrijven en bloggers elkaar kunnen vinden. Wil je weten welke? Ga dan naar mijn post over blognetwerken!

4. Laat zien dat advertorials welkom zijn

Laat zien dat je open staat voor advertorials. Veel bloggers zetten op hun pagina over advertorials alleen het bericht: ‘Mail voor tarieven’. Zelf geef ik er de voorkeur aan de tarieven gewoon meteen te noemen. Zo kan een bedrijf meteen zien aan wat voor prijs ze moeten denken. Tegenwoordig hebben veel bloggers een zogenoemde mediakit op hun blog staan. Daarin zet je je statistieken en tarieven.

6. Verdien geld met je blog: schrijf een eBook of verkoop een ander product

Schrijf een eBook en verkoop dat via je blog. Dit is een arbeidsintensieve methode! Maar als je een goed ebook schrijft kan het een goede inkomstenbron zijn. Ook andere producten kun je aanbieden via je blog. Het is tegenwoordig niet moeilijk om een webshop toe te voegen aan een WordPress blog.

7. Benader zelf bedrijven

Nu wordt het echt lastiger! Kijk welke bedrijven dezelfde doelgroep hebben als jij. Benader ze met een voorstel voor een gastpost of advertorial op je blog. Zelf heb ik dit nog nooit gedaan. Gelukkig is dat ook niet nodig. Bedrijven benaderen regelmatig bloggers! Zeker nu geld verdienen met bloggen steeds meer inburgert.

Hoe ik geld verdien met mijn blogs

Omdat ik een stuk of 10 blogs heb, zijn mijn inkomsten verspreid over die blogs. Maar mijn grootste bron van inkomsten is mijn blog Huisvlijt. Mijn grootste bron van inkomsten zijn gesponsorde posts en advertorials. Daarna volgt al snel Google Adsense. Mijn kleinste bron van inkomsten is affiliate marketing. Hoewel ik met bol.com best tevreden ben. Dat levert me gemiddeld zo’n 80,- per maand op.

Meer en uitgebreide informatie over geld verdienen met je blog?

Wil je uitgebreidere informatie geld verdienen met je blog? Kijk dan op Geld verdienen met bloggen en Professioneel bloggen.

Verdien jij geld met je blog? Hoe?

Bron afbeelding: Shutterstock.

Vergelijkbare berichten

35 reacties

 1. Nog niet. Dat durf ik nog niet zo goed ivm mijn uitkering. Ik zit wel aan affiliate te denken en heb me aangesloten bij een paar netwerken, maar daar kwam nog niks leuks uit. Ik heb wel al een paar barterdeals gedaan als samenwerking. Erg leuk om te doen was dat!

 2. Bedankt voor de tips. Ik heb op dit moment alleen google adsense en linkpizza. Ik weet ook niet of ik advertorials wil en kan schrijven. Het zou dan van een bedrijf moeten zijn waar ik zelf goede ervaringen mee heb.

 3. Nog niet, maar ik kom ook pas net kijken! Bedankt voor je openhartige adviezen, een hoop werk aan de winkel aan mijn kant..haha Ik ga nog even verder snuffelen in je blog ;-)

 4. Bedankt voor deze handige tips! Een aantal ken ik er al. Ben net geaccepteerd door GoogleAdsense, maar moet nog een beetje uitvogelen, hoe dat in mijn blog te zetten. Ik wil lezers niet irriteren. En de tip voor een Mediakit; super, had ik niet aan gedacht!

  1. Een tip die ik ooit kreeg over ads van Google Adsense en die ik altijd onthouden heb is deze:

   Als je Google Adsense op je blog zet doe het dan ook goed. Dus niet een heel kleintje verstopt in je footer, want dan zal het weinig opleveren. Durf gewoon voor flinke banners te kiezen.

   Mijn sprak dat erg aan, en ik heb dit ook toegepast. Zoals op Bloggen en loggen : )

   Misschien heb je er wat aan.

 5. interessant! ik ben nu twee jaar aan het bloggen en ik moet zeggen – het is ook niet echt de bedoeling dat ik er iets mee verdien. ik schrijf gewoon voor het plezier. ik ga af en toe in op een voorstel als dit echt bij mijn blog past.
  je lijst met blognetwerken ga ik eens beter bekijken, alhoewel het vaak minder geschikt is voor Vlamingen heb ik het idee…

 6. Eigenlijk maak ik van bijna alle opties al wel gebruik. Maar ik ben wel erg kieskeurig en ga ook zeker niet alle samenwerkingen aan. Heel handig artikel, dankzij deze post heb ik me ook ingeschreven bij Linkpizza.

 7. Misschien zijn de bloggernetwerken wat minder geschikt voor Belgen, maar voor de rest heel handige tips. Ik blog niet voor verdienste dus ik ben er niet zo in mee. Ik wil gewoon mijn ei kwijt en dat is voor mij voldoende.

 8. Vrouw, hoe doe je dat, zoveel blogs? Haha. Ik vind 1 blog groot maken al een hele klus, dus heb zwaar respect voor je! Ik ga je linkje van je blognetwerken eens goed bekijken, dankjewel voor deze tips!

 9. Leuk! Voor mij zijn mijn eigen producten en (ruim daaronder) affiliates de grootste bronnen. Maar ik ben bezig met boek reviews en dat wil ik graag ook wat meer gaan gebruiken. Nu plaats ik nog heel vaak bol.com linkjes zonder affiliate link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *